AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Predstavljen potpuno novi Honda XL750 Translap

Predstavljen potpuno novi Honda XL750 Translap

Novi model Honda XL750 Transalp u najsvežijem izdanju dolazi sa visokim performansama, potpuno novim dizajnom i vrhunskom opremom koja je neophodna savremenim vozačima. Njegove moćne karakteristike čine ga savršenim za produženo turing putovanje, kao i za urbanu vožnju...

Predstavljen potpuno novi Honda XL750 Translap

Ovaj Hondin motocikl napravljen je za vožnje koje garantuju komfor. Sedište je postavljeno na 850mm (dostupno je i nisko sedište od 820mm kao opcija), a položaj vožnje je uspravan za prirodnu kontrolu i snagu. Zadnji nosač je standardna oprema, a ispod sedišta je USB utičnica.


XL750 Translap poseduje pregldan TFT ekran, koji nudi četiri tipa prikaza brzine i broja obrtaja u minutu, merač goriva i potrošnje, izbor moda vožnje i parametara motora, odabrani stepen prenosa i prilagodljivu tačku promene naviše na brojaču obrtaja.


U interfejs je uključen i Honda sistem kontrole smartfona glasom (HSVCs) koji omogućava upravljanje telefonskim pozivima, imejlom, muzikom i navigacijom.

Predstavljen potpuno novi Honda XL750 Translap

Sva svetla su LED, a zadnji migavci sadrže funkciju signala naglog zaustavljanja (ESS). Pri brzini od najmanje 56km/h uz rad bilo koje kočnice, ukoliko se detektuje negativno ubrzanje od najmanje 6,0m/s2 , svetla za opasnost trepere kako bi upozorila ostale korisnike druma da je u toku naglo kočenje. Pri istoj brzini, prag se smanjuje ako je aktiviran ABS, na negativno ubrzanje od najmanje 2,5m/s2.


Oni se ujedno sami gase - umesto korišćenja jednostavnog tajmera, sistem poredi razliku u brzini prednjeg i zadnjeg točka i izračunava kada treba da isključi migavac zavisno od situacije.


Za otvoreni vidik napred, kao i odlično odbijanje vetra, visina vetrobrana pažljivo je optimalizovana. Njegova kompaktna širina takođe minimalizuje turbulencije „zarobljenog“ vazduha. Visoki vetrobran i gornji/donji okvir prednje i bočne strane vetrobrana dostupni su kao aksesoari.


Potpuno nova paralelna dvocilindarska jedinica od 755cc proizvodi 67,5kW snage i daje jaki obrtni moment kroz raspon obrtaja, dosežući maksimalnih 75Nm.

Predstavljen potpuno novi Honda XL750 Translap

Kompaktne, takmičarske CRF Unicam glave cilindara sa osam ventila koriste otvore za protok vazduha naniže i Vortex dovod kako bi obezbedile optimalno sagorevanje.


Elektronski sistemi pomoći za vozača rade preko Throttle By Wire (TBW) i obuhvataju 5 modova vožnje, od kojih 4 sadrže prethodno podešene kombinacije snage motora, kočenja motorom, ABS-a i Hondine izborne kontrole obrtnog momenta (HSTC) sa integrisanom kontrolom propinjanja. Peti, „korisnički“ mod dopušta vozaču da fiksira sopstvenu omiljenu kombinaciju.


Za odlične performanse na putu i apsorbovanje neravnina na terenu, tu je ogibljenje vrhunskog kvaliteta: Showa 43mm SFF-CA USD viljuške i zadnji amortizer rade preko Pro-Linka.

Predstavljen potpuno novi Honda XL750 Translap

Dvojne dvoklipne kočione čeljusti obezbeđuju efikasnu snagu zaustavljanja dok gume – 90/90-21/150/70-18 napred i pozadi – donose svestranost na putu i van njega.


Ponuda aksesoara za novi Honda XL 750 Translap grupisana je u pet paketa:

URBANI PAKET


(praktičnost i skladištenje)


50L gornja kutija, aluminijumski panel, osnova nosača, obloga sedišta i unutrašnja torba plus visoki vetrobran i glavni podupirač.


TURING PAKET


(komfor i skladištenje)


Zadnje torbe (R26L / L33L), aluminijumski paneli, držači, unutrašnje torbe i zagrejane ručke.


AVANTURISTIČKI PAKET


(stil i funkcionalnost)


Bočne cevi, LED maglenke, štitnik motora i rešetke hladnjaka.

 

RELI PAKET


(stil i funkcionalnost)


Brzi menjač, štitnik motora, donja zaštitna ploča, reli terenski oslonci za noge i štitnici za zglavke sa ekstenzijama.


KOMFOR PAKET


(komfor i praktičnost)


3L torba za tank, visoki vetrobran, deflektori za vetar, komforni oslonci za noge i utičnica za AAC punjenje.


Svi aksesoari su dostupni i zasebno.


Hondin XL750 Transalp dostupan je u tri opcije boja (Matte Iridium Gray metalik, Mat Ballistic Black metalik i Ross White Tricolour) uključujući i atraktivnu Tricolour, koja odaje počast prvobitnom modelu XL600V, obeležavajući povratak legende.


PR

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Škoda Auto otkriva četvrtu generaciju modela Superb, s kratkim klipom koji nudi uvid u istaknute detalje spoljašnjosti i unutrašnjosti. Svetska premijera zakazana je za 2. novembar u 19 časova i biće emitovana uživo na Škoda Storyboard-u i Škoda YouTube, X i LinkedIn kanalima...

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Stigla je nova Opel Corsa – modernija, digitalnija i raznovrsnija nego ikada. Bestseler koji je nedavno proslavio svoju svetsku premijeru na IAA Mobility 2023. u Minhenu, impresionira svojim novim stilom...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje