AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kompanija Hankook je dobila nagradu „S&P Global Gold Class“ za održivost

Kompanija Hankook je dobila nagradu „S&P Global Gold Class“ za održivost

Prestižno priznanje za upravljanje održivošću: Proizvođač premijum pneumatika Hankook je u godišnjoj knjizi održivosti 2022, američke kompanije S&P Global, koja se bavi finansijskom analitikom, ocenjen najboljom ocenom „S&P Global Gold Class.“

Time se Hankook svrstava među vodeće kompanije u godišnjoj knjizi održivosti, koja se bazira na S&P Dow Jones indeksu održivosti. Za ovogodišnje izdanje je ocenjivano 7.554 kompanija iz 61 oblasti. Za izuzetna dostignuća 75 kompanija dobilo je zlatnu, 89 srebrnu i 106 bronzanu medalju. Nagrada naglašava stalnu posvećenost proizvođača pneumatika upravljanju održivošću i ESG-faktorima (= životna sredina, socijalna pitanja i korporativno upravljanje). Jedan od primera te posvećenosti je i nedavno najavljeni projekat podrške indonežanskim proizvođačima prirodne gume.


S&P Global dodeljuje nagradu Gold Class za 1 % najbolje ocenjenih kompanija. Među njima se, osim kompanije Hankook, nalazi samo još jedna kompanija iz industrije autokomponenti. Hankook je ovde postigao najbolju ocenu sa 78 od 100 mogućih bodova. Proizvođač premijum pneumatika je 2021. šestu godinu zaredom uvršten u Dow Jones indeks održivosti, naglašavajući vodeću poziciju kompanije u oblasti zaštite životne sredine, socijalne politike i korporativnog upravljanja (ESG , Environmental, Social and Governance).


Pre više od deset godina, Hankook je osnovao organizaciju koja se bavi korporativnom društvenom odgovornošću (CSR - Corporate Social Responsibility). Prošle godine Hankook je osnovao novu ESG komisiju u okviru upravnog odbora kako bi ojačao upravljanje ESG faktorima. Kompanija angažuje sve zaposlene u svojoj viziji održivosti kroz osam pododbora, čime se poboljšava učinak u ovoj oblasti. Proizvođač premijum pneumatika formulisao je ambiciozne ciljeve i sarađuje sa zainteresovanim stranama, što dovodi do brojnih aktivnosti, koje doprinose društvenim vrednostima.


Fokusiranje na održivost tokom čitavog životnog ciklusa


Na primer, Hankook se fokusira na održivi lanac vrednosti. Hankook je 2018. objavio svoju izjavu u vezi sa E-Circle, koja uključuje strategiju o tehnologijama održivih materijala. Istovremeno je uveo politiku održive prirodne gume, koja je ažurirana 2021. u skladu sa smernicama globalne platforme za održivu prirodnu gumu (GPSNR). Pored težnje ka održivijem lancu vrednosti i smanjenom uticaju proizvoda na životnu sredinu tokom čitavog životnog ciklusa, Hankook nastavlja da donira, kako bi podržao mobilnost lokalnih društvenih institucija.


“Ponosni smo na ovu prestižnu ocenu za upravljanje održivošću. Nagrada je dokaz naše posvećenosti održivijoj budućnosti,” rekao je Sooil Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije Hankook. „Kako bismo dalje podsticali naš rast, kao globalne kompanije za proizvodnju pneumatika, planiramo da ojačamo naše društvene, ekološke i finansijske aktivnosti na globalnom nivou.“


Primeri projekata za održiviju proizvodnju prirodne gume


Primer posvećenosti kompanije Hankook održivoj proizvodnji prirodne gume je opredeljenost da stavi na raspolaganje ukupno 6.000 litara mravlje kiseline za više od 100 proizvođača u Indoneziji. Mravlja kiselina se koristi kao ekološki prihvatljiv koagulant u proizvodnji gume, što doprinosi većoj bezbednosti i zdravlju na radu. Drugi koagulansi opterećuju vegetaciju i doprinose zagađenju vode, što može ugroziti biodiverzitet močvara. Industrija pneumatika koristi oko 70 posto prirodne gume, proizvedene širom sveta. Oko 85 posto proizvodnje obavljaju mali zemljoposednici u jugoistočnoj Aziji.


Proizvođač pneumatika je uključen i u projekat baziran na blockchain tehnologiji o sledjivosti i održivosti prirodne gume. PROJECT TREE u realizaciji ITOCHU Corporation, međunarodne trgovačke kompanije, prvi je korak ka uspostavljanju sledjivosti u industriji prirodne gume, koristeći blockchain tehnologiju. Hankook ima za cilj, da zajedno sa svojim partnerima u lancu snabdevanja, poboljša kvalitet života proizvođača prirodne gume, poveća kvalitet prirodne gume i minimizira uticaje na životnu sredinu.


PR

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Škoda Auto otkriva četvrtu generaciju modela Superb, s kratkim klipom koji nudi uvid u istaknute detalje spoljašnjosti i unutrašnjosti. Svetska premijera zakazana je za 2. novembar u 19 časova i biće emitovana uživo na Škoda Storyboard-u i Škoda YouTube, X i LinkedIn kanalima...

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Stigla je nova Opel Corsa – modernija, digitalnija i raznovrsnija nego ikada. Bestseler koji je nedavno proslavio svoju svetsku premijeru na IAA Mobility 2023. u Minhenu, impresionira svojim novim stilom...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje