AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia ostvarila veliku pobedu u studiji J. D. Power o pouzdanosti vozila za 2022. godinu

Kia ostvarila veliku pobedu u studiji J. D. Power o pouzdanosti vozila za 2022. godinu

U studiji o pouzdanosti vozila (VDS) J.D. za 2022. godinu su vlasnici vozila u Sjedinjenim američkim državama postavili Kiju na prvo mesto među svim automobilskim brendovima...

... pri čemu su vlasnici Kia vozila prijavili manje problema u odnosu na sve ostale brendove, njih 31. To je druga godina zaredom kako je Kia zauzela prvo mesto među masovnim brendovima i prvi put u istoriji ovog istraživanja da je bilo koji nepremijum brend – Kia – na prvom mestu u ukupnom plasmanu.


Stranke prijavile manje problema sa Kia vozilima u odnosu na ostale brendove, njih 31
Kupci Kia vozila su Kiju postavili ispred svih ostalih kako masovnih tako i premijum brendova: Kia je sa 145 boda odn. 'problema na 100 vozila' (PP100) nadmašila prosek za čak 47 bodova.


Sorento drugu godinu zaredom najbolji u svojoj kategoriji (Upper Midsize SUV)
Kia Sorento se u studiji odlično pokazao – već drugu godinu zaredom bio je najviše rangirani model u svojoj kategoriji (Upper Midsize SUV).

Uspon korejske automobilske grupacije Hyundai Motor Group (Kia, Hyundai, Genesis)
Kia je jedan od tri brenda u vlasništvu Hyundai Motor Group koji su ostvarili odlične rezultate. Premijum brend Genesis proglašen je najboljim premijum brendom i ukupno je zauzeo četvrto mesto, jedno mesto iza brenda sestre Hyundai Motor koji je bio treći u ukupnom plasmanu.


Kia sa prošlogodišnjeg 3. mesta skočila na 1. mesto u 2022. među svim brendovima (masovnim i premijum)


U prošlogodišnjem istraživanju Kia se plasirala na ukupno treće mesto među masovnim i premijum brendovima, dok je ove godine napredovala za dva mesta i osvojila prvo mesto.


Ove godine strožiji kriterijumi


Za potrebe studije VDS za 2022. godinu je J.D. Power u SAD-u anketirala 29.487 vlasnika 32 brenda automobila. U obzir su uzeti samo provereni kupci i zakupci novih automobila i lakih kamiona 2019. godišta koji su registrovani za ličnu upotrebu. Ovogodišnje istraživanje je uvelo nove, strožije kriterijume zbog kojih su se zabeleženi problemi povećali za 59 % u odnosu na podatke iz 2021. godine, dok se prosek PP100 sa 121 povećao na 192 boda.


PR

Upoznajte Hondu CIvic najnovije generacije

Upoznajte Hondu CIvic najnovije generacije

Potpuno novi model Honda CIVIC e:HEV ugledao je svetlost dana! Predstavnik 11. generacije ovog legendarnog kompaktnog automobila, sa 50 godina nasleđa iza sebe, kombinuje snažne performanse i efikasnost sa visokom udobnošću i vizuelnom atraktivnošću...

Nova Honda HR-V predstavljena u Beogradu

Nova Honda HR-V predstavljena u Beogradu

Potpuno nova i dugoočekivana Honda HR-V premijerno je predstavljena u Delta House-u, čime je gama ovog popularnog japanskog brenda, u skladu sa inovativnim svetskim trendovima, postala bogatija za još jedno hibridno vozilo...

Hyundai Ioniq 6 (2023)
Slika nedelje