AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda Slavia: Livestream svetske premijere

Škoda Slavia: Livestream svetske premijere

ripremite se za susret sa novim modelom Slavia: 18. novembra Škoda Auto otkriva svoju novu limuzinu za indijsko tržište...

Predstavnici medija i Škoda fanovi moći će da prate svetsku premijeru putem livestreama na Škoda Storyboard. Limuzina iz A0 segmenta, vrlo popularne kategorije u Indiji, drugi je serijski model brenda Škoda iz projekta India 2.0.


Naziv kompaktne limuzine seže u rane dane kompanije kada su se proizvodili bicikli koje su osnivači Václav Laurin i Václav Klement prodavali u Mlada Boleslav još 1896. godine. Eksterijer nove SLAVIA-e obeležen je emotivnim dizajnerskim jezikom, s uravnoteženim proporcijama i siluetom u coupé stilu. Njegovu prepoznatljivu prostranu unutrašnjost karakteriše samostojeći infotainment ekran, upečatljivi okrugli otvori za vazduh i ŠKODA natpisi utisnuti na bočnim stranama Cockpita.


Poput SUV modela KUSHAQ, ŠKODA SLAVIA se bazira na MQB-A0-IN modularnoj poprečnoj platformi Volkswagen Grupe, koju je ŠKODA AUTO posebno prilagodila kako bi zadovoljila zahteve indijskog tržišta. Veći deo tehničkog razvoja vodio je Tehnološki centar ŠKODA AUTO u Indiji.


Svetska premijera počinje 18. novembra u 14:00 po lokalnom vremenu (IST) / 9:30 CET i uživo će se prenositi širom sveta na ŠKODA Storyboard.


PR

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje