AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

David Hilbert, direktor marketinga u Kia Europe, rekao je: " Osvajanje četiri prestižne nagrade What Car? je dostignuće na koje smo zaista ponosni. Dok je SUV Sportage vodeći u svom razredu zbog upečatljivog dizajna, efikasnih pogonskih sklopova i impresivne praktičnosti, činjenica da su čitaoci ponovo glasali za EV6 i tek nedavno predstavljeni EV9, baš je impresivna. Čeka nas još jedna uzbudljiva godina na našem putu ka tome da postanemo vodeći svetski pružalac rešenja održive mobilnosti."


Kia Sportage: već drugu godinu zaredom "najbolji porodični SUV'


Kia Sportage je već drugu godinu zaredom osvojio nagradu za 'najbolji porodični SUV'. Članovi žirija su u jednom od najpopularnijih i vrućih razreda ocenili da je ispred svih ostalih takmičara.


Žiri koji čine iskusni stručnjaci napisao je: "Kia Sportage nudi udobniju vožnju od glavnih konkurenata i na krivudavim putevima zahvaljujući dobrom prianjanju i preciznom upravljanju odaje poverenje. Pored toga korisniku je na raspolaganju pametno opremljena i praktična unutrašnjost koja pruža odgovarajući visinu vozačevog položaja. Bez obzira na to gde u vozilu sedite dovoljno je prostora za glavu i noge, a Kia Sportage je i prijatno svetao."


Peta generacija modela Kia Sportage predstavljena je početkom 2022. godine, a 2023. osvojila nagradu What Car? za 'najbolji porodični SUV'. Sportage je lani bio najprodavaniji model Kije u Evropi sa ukupno prodata 165.354 primerka.

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia EV6: 'najbolji porodični električni SUV'


Dve godine nakon što je Kia EV6 osvojio glavnu nagradu "Auto godine" revije What Car?, po mišljenju mnogih još uvek postavlja standarde za električna vozila u svojoj klasi. Dobio je i nagradu za 'najbolji porodični električni SUV za 2024. godinu', ispred brojnih noviteta u sve većem segmentu.


Članovi žirija napisali su: "Dve godine nakon što je EV6 proglašen za 'Auto godine' revije What Car? isti i dalje združuje velik domet baterije, brzo punjenje, izbalansiranu vožnju i upravljivost te bogatu opremu po konkurentskoj ceni koja je bolja nego kod konkurencije. Pored toga je uprkos elegantnom izgledu praktičan izbor budući da pruža puno prostora kako napred tako i pozadi, a tu je i prtljažnik pozamašne zapremine."


EV6 nudi do 528 km dometa sa jednim punjenjem po kombinovanom WLTP* ciklusu. Vozači mogu birati između modela s pogonom na zadnje točkove ili na sva četiri točka, kao u »nabrijanoj« varijanti EV6 GT, koja od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,5 sekunde. EV6 je vrhunski igrač u evropskom rastućem razredu električnih vozila s više od 36.000 prodatih primeraka u 2023. godini.

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia EV9: 'Najbolji električni auto sa 7 sedišta'


Kia EV9 je dobila nagradu za "najbolji električni auto sa 7 sedišta". U toj podkategoriji članovi žirija su EV9 pohvalili zbog njegovih performansi i vrednosti u odnosu na konkurente: " Većina električnih SUV-ova sa sedam sedišta ili su smešno skupi ili ne tako praktični kao što bi očekivali, ali je Kia EV9 drugačiji jer nudi udobno sedenje za sedam odraslih u paketu, koji je – iako daleko od jeftinog – cenovno povoljan u odnosu na konkurenciju. Sa velikim zvaničnim dometom EV9 može da pređe dug put bez brige gde je sledeće punjenje."


EV9 je sada u prodaji u Evropi, a pruža bogatu opremu, odvažan i savremen dizajn, kao i najnovije tehnologije namenjene električnim vozilima. EV9 sa zadnjim pogonom može sa jednim punjenjem* preći do 563 km (kombinovani ciklus WLTP), dok varijante GT-Line i GT-Line S sa jednim punjenjem prelaze do 505 km. Mogućnost punjenja od 800 volti znači da EV9 može iskoristiti veliku snagu jednosmernog punjenja i napuniti bateriju od 10 do 80 posto za samo 24 minuta.


Kia sa 'nagradom za vučno vozilo" zbog širokog izbora modela koji omogućavaju vuču
Četvrti trofej za Kiju je nagrada "Tow Car Award" (nagrada za vučno vozilo), koja je obično namenjena modelu, ali je Kia ove godine dobila priznanje za široku paletu vozila koja omogućavaju vuču.


Članovi žirija su svoju odluku prokomentarisali ovako: 'Revija What Car? i stručnjaci Kluba za kamping svake godine udruže snage kako bi našli najbolje automobile za vuču. Ali umesto da izdvojimo jedan model sudije su ove godine bile mišljenja da Kia kao brend najviše zaslužuje nagradu zbog načina kako dosledno izrađuje vrhunske automobile za vuču, bez obzira da li želite dizelski, hibridni ili čak potpuno električni automobil."


Više modela Kia ima respektabilne mogućnosti vuče, između ostalog popularni Sportage, Sorento, EV6, a sada i EV9, pri čemu potonji nudi najveći kapacitet vuče do 2.500 kg kod 4x4 pogona i uz dva motora.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje