AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia EV9 pobednik u SUV kategoriji u izboru za ženski svetski automobil 2024. godine

Kia EV9 pobednik u SUV kategoriji u izboru za ženski svetski automobil 2024. godine

Kia EV9 nedavno je postao pobednik u SUV kategoriji na prestižnim nagradama za ženski svetski automobil 2024. godine (WWCOTY)...

Ovo dostignuće dolazi nakon temeljitog ocenjivanja 62 nova modela, gde se Kia EV9 istakao zbog svojih izuzetnih performansi u različitim oblastima, kao što su bezbednost, iskustvo u vožnji, tehnologija, udobnost, efikasnost, uticaj na životnu sredinu i vrednost za novac. Ovo priznanje dodatno učvršćuje reputaciju Kia EV9 kao vodećeg velikog električnog SUV-a na tržištu.


Pobednike bira 75 ženskih automobilističkih novinara između 62 nova modela


Žiri od 75 novinarki iz automobilizma iz 52 zemlje širom pet kontinenata učestvovao je u sveobuhvatnom procesu evaluacije. Ovo je uključivalo vožnju, detaljnu analizu i rigorozne studije za odabir pobednika u pet kategorija: SUV, porodično vozilo, veliko vozilo, ekskluzivno vozilo, 4x4 i pick-up vozilo.


Tokom ove početne runde, Kia EV9 se istakao po svojoj izuzetnoj aerodinamici, inovativnim dizajnerskim karakteristikama, naprednoj tehnologiji, mogućnosti dvosmernog punjenja i ultra brzom sistemu punjenja od 800 volti. Žiri je takođe istakao atraktivnu cenu EV9, pozicionirajući je konkurentno u odnosu na druga vozila u istom segmentu.


Kia EV9 pohvaljena zbog izuzetne aerodinamike, dizajna, tehnologije i mogućnosti punjenja
EV9 kombinuje snagu SUV-a, najsavremeniji stil električnih vozila (EV) i napredne tehnologije, stavljajući ga na čelo SUV kategorije. Izgrađen na električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), EV9 obezbeđuje atletske performanse i potpuno električni domet od više od 541 km (WLTP). Njegovo vrlo brzo punjenje od 800 volti omogućava do 239 km dometa sa punjenjem od samo 15 minuta.


Priznanje Kia EV9 na dodeli nagrada WWCOTY 2024. pokazuje Kijinu posvećenost stvaranju vozila koja odgovaraju širokom spektru perspektiva i preferencija. Ova nagrada pokazuje globalnu privlačnost modela EV9 i njegovu rezonancu među ženama širom sveta.


Sveukupni pobednik WWCOTY nagrade biće objavljen 8. marta
EV9, zajedno sa još četiri pobednika u ostalim kategorijama, prelazi u poslednju rundu žiriranja kako bi se odredio ukupni pobednik nagrade za ženski automobil godine u svetu. Proglašenje pobednika biće 8. marta, na međunarodni dan žena.


PR

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece vicevi

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje