AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Aplikacija MyMazda – Funkcionalnost automobila pod kontrolom

Aplikacija MyMazda – Funkcionalnost automobila pod kontrolom

Neki od nas se još uvek sećaju vremena kada ste morali da se vratite do auta ako niste bili sigurni da li ste ga zaključali. Ili, kada biste poveli svoju porodicu na izlet, kada niste bili sigurni gde ste u ogromnom gradu parkirali automobil...

Ili čak vremena kada ste morali da tražite – danas vintage – papirnu servisnu knjižicu kako biste proverili kada je sledeći servis. Pa, sve te probleme i mnoge druge rešava aplikacija MyMazda i to vrlo praktično na vašem pametnom telefonu.


Aplikacija MyMazda, koja je besplatno dostupna u Apple AppStore-u i Google Play prodavnici, prvi put je predstavljena 2020. godine. Najpre je nudila Povezane usluge širom Evrope za Mazdu MX-30 koja ima isključivo električni pogon.

 

Novi automobili Mazde sada nude različite funkcije putem te aplikacije. Modeli Mazda2, Mazda2 hibrid, Mazda MX-5, Mazda CX-3 i Mazda6 nude evidenciju servisiranja, pretraživanje najbližeg Mazdinog partnera, godišnji servisni plan, pomoć na putu i priručnik za automobil.


Modeli Mazda3, Mazda CX-30, Mazda CX-5, a u skoroj budućnosti i dizel Mazda CX-60 nude još i više. U aplikaciji možete videti da li je automobil zaključan, gde je vaš automobil parkiran, domet i pritisak u gumama. Aplikacija šalje upozorenje u slučaju da se aktivira alarmni sistem vaše Mazde.

Aplikacija MyMazda – Funkcionalnost automobila pod kontrolom

Modeli Mazde isključivo na električni pogon i hibridi punjivi na utičnici (PHEV vozila) – Mazda MX-30 i Mazda CX-60 PHEV – takođe nude širok raspon funkcija upravljanja baterijom. Ove funkcije uključuju obaveštenje u slučaju da vozač zaboravi da priključi kabal za punjenje, mogućnost kontrole punjenja pomoću merača vremena, praćenje toka punjenja i indikator dometa.


Aplikacija MyMazda takođe daje vozačima informacije u stvarnom vremenu o dostupnosti i lokaciji punionica, omogućuje im pregled ključnih informacija kao što su vrste utikača i radno vreme i šalje odredište direktno u navigacioni sistem u roku od nekoliko sekundi.


Ostale praktične funkcije uključuju mogućnost daljinskog upravljanja postavkama klima uređaja. Budući da nije potrebno da motor bude uključen, korisnici mogu da definišu temperaturu vozačke kabine, uključe/isključe ventilaciju vetrobranskog stakla i da podese grejanje zadnjeg stakla pre ulaska u vozilo. Mogućnost prethodnog zagrejavanja ili prethodnog hlađenja automobila dok je priključen na struju smanjuje potrošnju baterije tokom vožnje. Dodatne daljinske komande uključuju zaključavanje vrata i tražilicu vozila za dodatnu bezbrižnost vozača kada nije u blizini automobila.


PR

Novi član Dacia Dakar tima

Novi član Dacia Dakar tima

Dacia je i zvanično objavila da se Nasser Al-Attiyah pridružio njenom reli timu izdržljivosti. Pedesetdvogodišnji Al-Attiyah je dvostruki šampion FIA svetskog reli šampionata (WRC-2) i 19-struki pobednik FIA prvenstva u reliju Bliskog istoka (između 2003. i 2015.)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje