AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault predstavlja GENR5, svoju prvu NFT kolekciju

Renault predstavlja GENR5, svoju prvu NFT kolekciju

Renault najavljuje ulazak na tržište unikatnih tokena (NFT) kao digitalnih potvrda o vlasništvu. Reč je o jedinstvenim identifikatorima koje nije moguće kopirati, zameniti ili podeliti na više delova...

Ovi identifikatori se registruju na blockchainu i služe kao potvrda o autentičnosti i vlasništvu. Osim toga, dolaze u različitim oblicima: kao slika, videozapis, zvučni zapis i sl. Renaultova prva kolekcija nezamenljivih tokena inspirisana Renaultom 5, genR5, u prodaju stiže 15. decembra ove godine. To je prvi projekat kojim brend odaje počast stvaranju kultnog modela 70-ih! Svoju kreativnost je izrazio kroz generativnu umetnost i stvaranje 1972 jedinstvena unikatna tokena (1972. je godina kada je Renault 5 stavljen na tržište).


Svaki od 1972 jedinstvenih tokena koji su raspoloživi za prodaju je koncipiran kao 9-sekundni video o Renaultu 5, popraćen ekskluzivnom naslovnicom, dinamičnim osvetljenjem i zvučnim efektima.

Renault predstavlja GENR5, svoju prvu NFT kolekciju

Kolekciju genR5 su inspirisale četiri kultne verzije modela Renault 5. Kolekcija sadrži:


• 100 NFT-ova električnog Renaulta 5, u čast 100 revolucionarnih električnih automobila proizvedenih od 1972. do 1974.
• 160 NFT-ova Renault 5 Turbo koji simbolizuje 160 KS snažan motor ovog kompaktnog automobila i sportski duh brenda Renault
• 450 NFT-ova Renault 5 Le Car Van koji simbolišu broj primeraka ovog ograničenog modela koji je proizveden u Francuskoj i dizajniran za američko tržište
• 1262 NFT-a Renault 5 TL, simbola revolucije u segmentu gradskih automobila
Svaki NFT će biti nasumično dodeljen i vidljiv tek nakon završene kupovine, a kupcima će omogućiti pristup posebnim pogodnostima . Osobe koje prvi put kupuju NFT i plaćaju tradicionalnom valutom ili bankovnom karticom kao i stručnjaci za internet treće generacije koji plaćaju kriptovalutom moćiće da sebi priušte NFT iz ove kolekcije po istoj pristupačnoj ceni.

Renault predstavlja GENR5, svoju prvu NFT kolekciju

Na platformi R3NLT (https://nft.renault.com/fr) možete pratiti obaveštenja o prodaji ili da se prijavite kako biste primali važna obaveštenja o kupovini NFT-ova genR5.
Renault će o svim pogodnostima redovno izveštavati preko sopstvenih korisničkih profila na platformama Discord (R3NLT Discord) i Twitter (Renault_NFT).


Vlasnici NFT-ova genR5 će moći da učestvuju u stvaranju kolekcionarskih proizvoda The Originals koji će zatim biti dostupni u ekskluzivnoj ograničenoj kolekciji. Osim toga, vlasnici će primati i obaveštenja o novitetima iz budućih kolekcija.


„Pridruživanje zajednici R3NLT je isto kao sklapanje posebnog odnosa sa brendom koji pruža nova iskustva za sve entuzijaste, a kolekcija NFT-ova posvećenih Renaultu 5 je savršena prilika za tako nešto!” Arnaud Belloni, direktor marketinga brenda na globalnom nivou.

Renault predstavlja GENR5, svoju prvu NFT kolekciju

GENR5, INKLUZIVNI PRISTUP U OKVIRU DRUŠTVENO ODGOVORNOG PROJEKTA GIVE ME 5


Svi vlasnici jedinstvenih tokena genR5 automatski postaju sponzori projekta Give Me Five, s obzirom da će 50 % prihoda od prodaje NFT-a biti uloženo u finansiranje inicijativa za informisanje javnosti. Give Me 5 je društveno odgovorni projekat brenda Renault, prvenstveno namenjen obnovi teniskih terena za mlade u radničkim četvrtima.
Renault je u okviru ove inicijative ove godine obnovio tri teniska terena u Marseju, Lionu i Grigniju.


RENAULT PREDSTAVLJA R3NLT, PLATFORMU ZASNOVANU NA INTERNETU TREĆE GENERACIJE


Puštanjem u prodaju svoje prve NFT kolekcije i sa ciljem da započne dugoročni projekat, Renault je pokrenuo sopstvenu platformu R3NLT, dostupnu na sledećem linku: https://nft.renault.com/fr.


Platforma bi oko projekta trebala da okupi veliku zajednicu entuzijasta, kako pravih majstora za web 3.0. tako i potpunih početnika.


Ova sigurna platforma je jedina na kojoj će se nuditi unikatni tokeni brenda Renault, a služiće i za stvaranje posebnog odnosa sa brendom. Platforma će omogućiti korisnicima da na siguran način pristupe svojim novčanicima i razvijaće se u skladu sa budućim lansiranjima.


Na ovoj platformi, baziranoj na internetu treće generacije, kupce Renaultovih NFT-a čekaju jedinstvena iskustva:


• specijalni događaji organizovani u partnerstvu sa Renaultom
• ekskluzivne testne vožnje
• susreti sa dizajnerima brenda
• „preshow“ predstavljanja
• privatni obilasci mesta koja do tada nisu bila otvorena za javnost.

 

PR

 Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Četvrta generacija modela Škoda Superb temelji se na prednostima svog prethodnika, nudeći još sofisticiraniji dizajn, više prostora i udobnosti i najsavremeniju tehnologiju. S novom Škoda Superb kupci će ponovo moći da biraju između combi i hatchback verzije...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje