AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Predstavljen koncept Toyota bZ Compact SUV

Predstavljen koncept Toyota bZ Compact SUV

Novi Toyotin bZ Compact SUV svoju svetsku premijeru ima na Salonu automobila u Los Anđelesu. Toyota tako daje nagoveštaj kakva bi mogla da bude budućnost koju donosi koncept bZ u verziji kompaktnog SUV-a, proširujući viziju kompanije pod okriljem brenda „bZ“ (Beyond Zero – Preko nulte granice)...

Toyotin bZ Compact SUV koncept je osmišljen kao puno baterijsko električno vozilo (BEV – Battery Electric Vehicle, baterijsko električno vozilo), koristeći ideje čistog i vedrog dizajna. Ovaj pristup slavi dualnost vozila koje istovremeno nudi minimalistički dizajn, koji bi se očekivao od BEV-a, s vitalnošću budućnosti. Koncept predstavlja vozilo s nultom emisijom štetnih gasova, za čiju proizvodnju su odabrani održivi materijali s malim uticajem na okolinu, koji istovremeno omogućavaju dinamične performanse, primenu vodeće tehnologije i moderan izgled automobila.

Predstavljen koncept Toyota bZ Compact SUV

Aerodinamični oblik koncept vozila unapređuje njegov futuristički izgled, prepoznatljiv po točkovima postavljenim u samim uglovima karoserije čime je naglašen agresivan stav, stvarajući utisak kao da se vozilo kreće čak i kada stoji. Kratki prepusti i uglovi zaokreta doprineli su da ovaj koncept poprimi izgled vozila napredne tehnologije, dok mu suženi dizajn kabine daje agilan izgled s malim otporom vazduhu.

Predstavljen koncept Toyota bZ Compact SUV

Oštre linije se protežu i na unutrašnjost automobila, s vrhunski izrađenim detaljima koje rezultiraju prepoznatljivim izgledom. Kako bi tema Beyond Zero bila potpuno zaokružena, dizajnerski tim je kreirao nekoliko ekološki prihvatljivih rešenja, poput sedišta napravljenih od biljnih i recikliranih materijala. Lični asistent u automobilu povezuje vozača i putnike s vozilom pomoću zvučnih i vizuelnih signala za osvetljenje koji se preliva po kabini, odgovarajući na zahteve ili komande putnika u prednjem ili zadnjem delu.

Predstavljen koncept Toyota bZ Compact SUV

Svojom porukom Beyond Zero, Toyota zamišlja budućnost u kojoj se neutralnost ugljenika dostiže praktičnim uvođenjem portfelja proizvoda s naprednim, alternativnim gorivom i tehnologijama pogonskih agregata s nultom emisijom. Raznovrsna ponuda elektrifikovanih proizvoda pomoći će Toyoti da ostvari svoj zacrtani globalni cilj u vezi s neutralnosšću ugljenika do 2050. godine.

 

Više informacija o ovom konceptu biće saopšteno u decembru 2022. godine.


PR

 Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Četvrta generacija modela Škoda Superb temelji se na prednostima svog prethodnika, nudeći još sofisticiraniji dizajn, više prostora i udobnosti i najsavremeniju tehnologiju. S novom Škoda Superb kupci će ponovo moći da biraju između combi i hatchback verzije...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje