AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda CX-60 jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Potpuno nova Mazda CX-60¹ je dobila maksimalnu ocenu od pet zvezdica od strane Euro NCAP-a u njegovoj poslednjoj seriji testova i to 91% u kategoriji putnika dece odnosno 88% bodova u kategoriji odraslih putnika. Ostvaren je i impresivan rezultat od 89% u kategoriji za nezaštićene učesnike u saobraćaju...

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Mazda CX-60¹ je postigla maksimalan broj bodova u kategoriji dece od 6 i 10 godina za performanse na testu sudara, i to i za frontalni i za bočni sudar. U testiranjima za putnike decu, ispravna ugradnja dečijih sedišta – CRS provera ugradnje – takođe je dobila visoke ocene, što je dovelo do odličnog kombinovanog rezultata od 91%.


Sa visokim ocenama u testovima bočnog sudara i dobrim nivoom zaštite prepoznatom u testu krute barijere pune širine, takođe je ostvaren značajan rezultat od 88% bodova kod odraslih putnika. I kod bočne barijere i kod – jačeg – bočnog udara u stub, zaštita svih kritičnih delova karoserije bila je dobra, što je dovelo do maksimalnog rezultata u ovom delu ocenjivanja.

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Potpuno nova Mazda CX-60¹ je postigla impresivnih 89% bodova u kategoriji za nezaštićene učesnike u saobraćaju. Adekvatni učinak inteligentnog sistema automatskog kočenja (AEB) učinio je rezultat jednim od najboljih do sada za sva testirana vozila od poslednjih ocena Euro NCAP-a.


Potpuno novi veliki SUV pridružuje se Mazdi CX-5 (2017.), Mazdi6 (2018.), Mazdi3 i Mazdi CX-30 (obe 2019.) i Mazdi MX-30 (2020.) u postizanju ocena od pet zvezdica na Euro NCAP-u.


Mazda CX-60 je postigla impresivne rezultate u sve četiri kategorije Euro NCAP testa: odrasli putnici - 88%, deca putnici - 91%, nezaštićeni učesnici u saobraćaju (sigurnost pešaka) - 89% i sigurnosni sistem - 76%. Oceni od pet zvezdica doprinosi prilagodljiva Skyactiv arhitektura za više rešenja (Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture), sa brojnim poboljšanjima koja nude odličnu dinamiku vožnje.

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Širok spektar kompanijinih naprednih i-Activsense sigurnosnih tehnologija za podršku vozaču kojima je vozilo opremljeno igra još jednu ključnu ulogu u postizanju ove ocene. Nove tehnologije, među kojima su pomoć pri skretanju u saobraćaju (Turn Across Traffic Assist), SBS-R detekcija pešaka i BSM upozorenje prilikom izlaska iz vozila koje detektuje vozila, pešake i bicikliste koji prilaze sa zadnje strane vozila (BSM Vehicle Exit Warning), pomažu vozačima da prepoznaju potencijalne rizike i da se smanji verovatnoća oštećenja ili povreda, a istovremeno nude visoke standarde zaštite pešaka.
Mazda je poznata po svojoj odličnoj dinamici vožnje – koja je ponovo evoluirala uvođenjem potpuno nove Mazde CX-60. Prilagodljiva Skyactiv arhitektura za više rešenja primenjuje pristup usmeren na čoveka, uključujući krutost karoserije, a pri tom omogućuje da vozači mogu da osete reakciju vozila bez kašnjenja.

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Dizajn sedišta dodatno olakšava svakom putniku održavanje ravnoteže dok se automobil kreće, a Mazdin jedinstveni sistem kontrole držanja – Kinematic Posture Control (KPC) – stabilizuje vozilo dok je u pokretu. Olakšavajući sigurnu vožnju, sve ove funkcije dodatno smanjuju mogućnost nezgoda bez narušavanje Mazdinog tradicionalnog osećaja zabave tokom vožnje.


Automagazin.rs

Foto: Euro NCAP

Kia je proizvođač godine po mišljenju TopGear.com

Kia je proizvođač godine po mišljenju TopGear.com

Kia je na dodeli nagrada TopGear.com 2022 proglašena "proizvođačem godine " čime uspešno završava ovu godinu. To je druga godina zaredom kako je Kia odnela pobedu u izboru TopGear.com, jer je prošle godine potpuno novi EV6 pobedio u kategoriji 'krosover godine'...

COTY 2023: izabrano sedam finalista

COTY 2023: izabrano sedam finalista

Evropski izbor za Car of the Year 2023 ulazi u novu fazu. Izabrano je sedam finalista, od kojih će jedan automobil poneti titulu Automobila godine. Njegovo ime ćemo znati u januaru...

Mazda nastavlja sa razvojem za budućnost

Mazda nastavlja sa razvojem za budućnost

Kompanija Mazda Motor Corporation je objavila ažuriranje Mazdinog srednjoročnog plana do 2030. U objavi je istaknuto da Mazda pozitivno reaguje na vrlo neizvesno poslovno okruženje i obnavlja svoju predanost postizanju ugljenične neutralnosti u svim svojim procesima do 2050...

BMW X6 2023
Slika nedelje