AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook Tire objavljuje finansijske rezultate za II kvartal 2022. godine

Hankook Tire objavljuje finansijske rezultate za II kvartal 2022. godine

Hankook Tire je objavio finansijske rezultate kompanije u drugom kvartalu 2022. sa konsolidovanom globalnom prodajom od 2.039,9 milijardi KRW (1.520,3 miliona evra) i operativnim profitom od 175,2 milijarde KRW (130 miliona evra)...

Tokom drugog kvartala 2022. godine, Hankook je registrovao rast ukupne prodaje od 12,9 posto u odnosu na isti period prethodne godine i 13,9 posto u odnosu na prethodni kvartal (QoQ). A sve to uprkos spoljašnjim izazovima koji uključuju poremećaje u globalnom lancu nabavke i rastuće cene sirovina. Operativna dobit smanjena je za 6,3 posto u odnosu na prethodnu godinu, ali je porasla za 39,0 posto u odnosu na prethodni kvartal. Postignuće je potkrepljeno povećanim udelom u prodaji koji se može pripisati proizvodima s visokom dodatnom vrednošću, kao i efikasnim cenovnim strategijama.


Prodaja pneumatika velikog prečnika (18 inča ili više) za putnička vozila ostala je ključni pokretač rasta. To je činilo 39,1 posto ukupne prodaje Hankook pneumatika za putnička vozila, što je porast od 1,1 pp. Kinesko tržište dalo je najveći doprinos, sa prodajom pneumatika velikog prečnika za putničke automobile porasla je za 11,5pp u odnosu na isti period prethodne godine na 51,8 posto ukupne prodaje. Sledilo je korejsko tržište, koje je na godišnjem nivou poraslo za 3,4pp na rekordnih 50,5 posto. Evropsko tržište je prijavilo povećanje od 0,5pp u odnosu na isti period prethodne godine. Dalji rast konsolidovanih prihoda takođe je proizašao iz jake prodaje na severnoameričkom tržištu i to pneumatika iz prve ugradnje kao i zamenskih pneumatika.


Međutim, obim prodaje u drugom kvartalu i operativni profit zabeležili su pad u odnosu na isti period prošle godine zbog tržišnog uticaja rusko-ukrajinskog sukoba, blokade u Kini i istorijski visokih stopa inflacije.


Pored stabilizovanih poslovnih performansi, u drugom kvartalu Hankook je takođe dobio značajan zamah u svojim naporima da osigura buduće vodstvo u industriji. U maju je Hankook otvorio najveći azijski poligon 'Hankook Technoring', koji omogućava kompaniji da napravi još jedan korak napred kao lider u tehnološkim inovacijama.

Hankook Tire objavljuje finansijske rezultate za II kvartal 2022. godine

Test staza pruža rigorozne uslove testiranja za najnaprednije proizvode kompanije Hankook, uključujući pneumatike za električna vozila (EV) i superautomobile. Očekuje se da će igrati ključnu ulogu u ispunjavanju strogih zahteva proizvođača automobila, kao i u podsticanju ere električnih vozila.


U Evropi je istog meseca Hankook predstavio svoju prvu porodicu pneumatika posebno dizajniranih za električna vozila. Asortiman iON (izgovara se /ai'on/), dostupan u letnjim, zimskim i univerzalnim gazištima (u zavisnosti od tržišta), takođe će biti predstavljen na drugim tržištima ove godine.


Tokom drugog kvartala, Hankook je nastavio da isporučuje pneumatike iz prve ugradnje za premijum automobile. U jednom značajnom razvoju, kompanija je počela da oprema Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron svojim Ventus S1 evo 3 ev. Opsežne Hankook OE instalacije na Audijevim modelima električnih vozila započele su u junu prošle godine sa Audijevim prvim potpuno električnim sportskim automobilom, Audi e-tron GT.


Hankook je takođe uspešno nadjačao svoje konkurente, posebno u rezultatima testova pneumatika koje su sproveli renomirani automobilski časopisi. Kompanija je osvojila tri nagrade na dodeli nagrada Auto Express za proizvod godine 2022. koju je organizirao vodeći britanski automobilski magazin Auto Express. Hankook Ventus S1 evo 3 osvojio je priznanje „Proizvod letnjih pneumatika 2022.“, dok je Hankook Kinergy 4S 2 osvojio „Proizvod godine“, postigavši visoke ocene na testovima akvaplaninga. Hankook Winter i*cept RS 2 postigao je solidnu pohvalu na istom testu.


Hankook ima za cilj da ove godine postigne dvocifreni rast i poveća svoj udeo u prodaji pneumatika velikog prečnika na 42,0 posto ukupne prodaje pneumatika za putnička vozila. Kompanija će se takođe fokusirati na sticanje liderstva u segmentu pneumatika za električna vozila.


PR

 Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Četvrta generacija modela Škoda Superb temelji se na prednostima svog prethodnika, nudeći još sofisticiraniji dizajn, više prostora i udobnosti i najsavremeniju tehnologiju. S novom Škoda Superb kupci će ponovo moći da biraju između combi i hatchback verzije...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje