AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Uspešno održano 53. takmičenje osnovaca „Šta znaš o saobraćaju“

Uspešno održano 53. takmičenje  osnovaca „Šta znaš o saobraćaju“

Najstarije i najveće takmičenje osnovaca ,,Šta znaš o saobraćaju“, uspešno je održano 53. put za redom u DKC „Majdan“, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i "AMS Osiguranje" a.d.o. Beograd...

I u ovom ciklusu takmičenja koje je počelo u martu, sve do danas kada je održan republički nivo takmičenja, 300.000 dece iz cele Srbije nadmetalo se u poznavanju saobraćajnih propisa rešavanjem testova, i vožnjom na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja u saobraćaju. Četvoročlana ekipa, koja je danas postigla najbolje rezultate u finalu -  Hana Ćirić, Mina Gladović, Lazar Đukanović, Jonatan Zakić, predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju, u organizaciji Svetske automobilske federacija FIA, koje će se ove godine održati u Zadru u Hrvatskoj.

Uspešno održano 53. takmičenje  osnovaca „Šta znaš o saobraćaju“

Vredne nagrade i priznanja najbojim osnovcima uručili su generalni sekretar AMSS, Milan Nikolić i predsednik Izvršnog odbora "AMS Osiguranje" a.d.o. Beograd, Dejan Jevtić, kao i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević i predsednik opštine Savski venac, Milos Vidović.


„300.000 dece koliko ih je prošlo ovogodišnji ciklus takmičenja je impozantan broj, ali danas su sa nama bili najbolji od najboljih. Imamo pobednike koji će predstavljati našu državu i Auto-moto savez Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, sa kojeg se neretko vraćaju sa medaljama. Deca su najlepši povod da se okupimo, ali moram da istaknem da je njihova edukacija u poznavanju saobraćajnih propisa najvažnija i upravo je u tome značaj ovog projekta“, istakao je generalni sekretar Milan Nikolić, zahvalivši se svim partnerima i sponzorima na učešću.

Uspešno održano 53. takmičenje  osnovaca „Šta znaš o saobraćaju“

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” je zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine održano je uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Svoju podršku organizaciji takmičenja pružili su i opština Savski venac, na čijoj teritoriji je održan republički nivo takmičenja, kao i kompanija OMV Srbija koja je obezbedila lunch pakete za sve učesnike.


PR

 Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Četvrta generacija modela Škoda Superb temelji se na prednostima svog prethodnika, nudeći još sofisticiraniji dizajn, više prostora i udobnosti i najsavremeniju tehnologiju. S novom Škoda Superb kupci će ponovo moći da biraju između combi i hatchback verzije...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje