AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Continental poneo prestižnu titulu „Proizvođača pneumatika godine“

Continental poneo prestižnu titulu „Proizvođača pneumatika godine“

Nagradu „Proizvođač pneumatika godine” Continental je dobio od međunarodnog stručnog časopisa Tire Technology International (TTI). Nagrade za inovacije koje dodeljuje TTI smatraju se najvažnijim nagradama u industriji i odaju priznanje najnovijem razvoju i napretku u tehnologiji pneumatika širom sveta...

Ovogodišnjim kriterijumima izbora ponovo je glavni naglasak stavljen na tehnološke inovacije kojima se dodatno poboljšava bezbednost i održivost proizvoda, a nagrade je dodeljivao međunarodni žiri sastavljen od preko 20 novinara i vodećih stručnjaka u industriji pneumatika.


Osvrnuvši se na dobitnika, glavni i odgovorni urednik časopisa TTI Mat Ros rekao je: „Tradicionalno se u kategoriji ‘Proizvođač pneumatika godine’ vodi veoma tesna borba. Pravo je zadovoljstvo što je Continental po treći put odneo pobedu, posebno na domaćem terenu. Žiri je bio zadivljen brojem dostignuća ove kompanije u minuloj godini, uključujući ContiRe.Tex, drugu generaciju pneumatika za Extreme E, širok spektar saradnje u istraživanjima i pneumatik Conti GreenConcept, da navedeno samo neke. Zbog svoje posvećenosti inovacijama i održivosti Continental je više nego zaslužio nagradu.”
Bernd Korte, potpredsednik Platforme za razvoj i industrijalizaciju pri Pneumaticima Continental, primio je nagradu u ime kompanije.

Continental poneo prestižnu titulu „Proizvođača pneumatika godine“

„Izuzetno smo počastvovani kao dobitnici ovogodišnje nagrade ‘Proizvođač pneumatika godine’. Ona nas motiviše da nastavimo putem koji smo izabrali, a to je neprekidno ulaganje u razvoj pneumatika i pružanje značajnog doprinosa bezbednoj, ekonomičnoj i ekološki prihvatljivoj mobilnosti”, rekao je Korte.


Godine 2022. Continental je osvojio prestižnu nagradu „Proizvođač pneumatika godine” po treći put u poslednjih osam godina, što pokazuje posebnu posvećenost vodećim tehnološkim inovacijama na tržištu, u čijem su središtu bezbednost i održivost. Mi smo kao proizvođač vrhunskih pneumatika nedavno ponovo iskazali svoju snagu inovacija predstavivši tehnologiju ContiRe.Tex. Posebno razvijena tehnologija za veću održivost dovedena je do statusa spremnosti za proizvodnju u samo nekoliko meseci.


Ona nam omogućava da u potpunosti zamenimo uobičajeno poliestersko predivo u telu pneumatika recikliranim predivom dobijenim od prerađenih PET boca. Tehnologija je znatno efikasnija nego uobičajeni načini prerade PET boca radi dobijanja poliesterskog prediva visokih performansi. Boce koje se koriste za ovu tehnologiju potiču isključivo iz regiona koji nemaju zatvoren reciklažni krug. Tehnologijom ContiRe.Tex Continental je prišao korak bliže cilju da postane najnapredniji proizvođač pneumatika kada je reč o društvenoj odgovornosti i odgovornosti prema životnoj sredini.


PR

 Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Četvrta generacija modela Škoda Superb temelji se na prednostima svog prethodnika, nudeći još sofisticiraniji dizajn, više prostora i udobnosti i najsavremeniju tehnologiju. S novom Škoda Superb kupci će ponovo moći da biraju između combi i hatchback verzije...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje