AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Megane E-Tech electric sa 5 Euro NCAP zvezdica

Renault Megane E-Tech electric sa 5 Euro NCAP zvezdica

Novi Megane E-Tech Electric je upravo osvojio 5 zvezdica na testiranju Euro NCAP-a prema protokolu za 2022...

Novi Megane je ocenjen sa 85 % za zaštitu odraslih i 88 % za zaštitu dece zahvaljujući konstrukciji koja pruža izuzetnu zaštitu i čak sedam vazdušnih jastuka. U kategoriji zaštite osetljivih učesnika u saobraćaju je ostvario ocenu 65 %, a u kategoriji sistema za pomoć u vožnji 79 %.


Pored elemenata koje ocenjuje Euro NCAP, u okviru strategije beskompromisne sigurnosti, novi Megane E-Tech Electric se oslanja i na inovaciju Pristup za vatrogasce koja je rezultat više od 10 godina saradnje Renault Grupe i francuskih vatrogasaca.

Na vetrobranskom staklu novog Megana E- Tech Electric se nalazi i nalepnica sa QR kodom. Namenjena je spasilačkim službama koje je prilikom intervencije mogu skenirati i vrlo brzo zaključiti da je reč o električnom vozilu. Pruža im i pristup informacijama o konstrukciji automobila (na primer, informacija o lokaciji baterije i vazdušnih jastuka, mestima za brzo i sigurno sečenje) – što vreme potrebno za izvlačenje žrtve sudara može skratiti za čak 15 minuta!


Pristup za vatrogasce i QR kod su deo mera koje obezbedjuju optimalnu sigurnost korisnicima Renaultovih vozila. Generalno je briga za sigurnost korisnika u saobraćaju i zaposlenih na radnom mestu jedan od tri kriterijuma (uključujući ekološku tranziciju i uključivost) Politike održivog razvoja Renault Grupe (CSR) koja se sprovodi u okviru strategije Renaulution.


PR

Nova Honda Civic Type R postavila rekord  na Suzuka stazi

Nova Honda Civic Type R postavila rekord na Suzuka stazi

Potpuno nova Honda Civic Type R sa prednjim pogonom  postigla je rekordno vreme od svega 2 minuta i 23,120 sekunde  koliko joj je bilo potrebno da napravi jedan krug na Suzuka stazi (Suzuka International Racing Course), saopštio je popularni japanski proizvođač automobila...

Toyota GAZOO Racing predstavila GR Corollu

Toyota GAZOO Racing predstavila GR Corollu

Pored uspeha, kao što je trijumf TE25 Corolle, koja je donela prvu pobedu kompaniji Toyota Motor Corporation (Toyota) u WRC-u*2 1973. godine, usledila je i pobeda Corolle Levin na “Reliju 1.000 jezera”*3 1975...

Hyundai Ioniq 6 (2023)
Slika nedelje