AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

“Lead in Electric”: Mercedes-Benz na IAA MOBILITY 2021 salonu

“Lead in Electric”: Mercedes-Benz na IAA MOBILITY 2021 salonu

Na predstojećem IAA Mobility salonu automobila u Minhenu koji će se održati od 7. do 12. septembra, Mercedes-Benz predstavlja svu širinu svoje trenutne i buduće ponude električne mobilnosti – od kompaktnih modela, luksuznih limuzina od višenamenskih vozila (MPVs)...

Premium proizvođač automobila će iskoristiti ovaj salon automobila kako bi istakao svoju posvećenost ideji “Lead in electric” u svim svojim pod-brendovima. Brendovi Mercedes-Benz, Mercedes-EQ, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach i smart dolaze na IAA Mobility sa ukupno 8 premijera. Pet od njih su potpuno električni modeli, plus jedan hybrid-perfomance.


Elektrifikacija celog Mercedes-Benz portfolija se ubrzava. Nekoliko potpuno električnih modela proslaviće svoju svetsku premijeru na IAA: EQE, prva elektična luksuzna limuzina brenda Mercedes-AMG i konceptno vozilo koje pokazuje kako će Mercedes-Maybach ući u doba električne mobilnosti. Osim toga, EQB će imati svoju evropsku premijeru. Brend smart će takođe biti tu sa izložbenim modelom koji pruža uvid u prvo vozilo iz nove generacije potpuno električnih modela.

“Lead in Electric”: Mercedes-Benz na IAA MOBILITY 2021 salonu

Električna poslovna limuzina – sportska i udobna


Brend Mercedes-EQ će sa modelom EQE pokazati koliko sportska i udobna električna poslovna limuzina može biti. Automobil kombinuje dinamične performanse i udobna putovanja – i postavlja nove standarde u svojoj klasi. Isto se odnosi i na izdašan prostor unutra, dok dizajn karoserije sa jednim lukom daje modelu EQE atletsku građu.


Prva lukuzno-električna limuzina brenda Mercedes-AMG ističe jasnu posvećenost brenda da spoji potpuno električne modele sa AMG karakteristikama. Ovo se ne odnosi samo na performanse, već posebno prilagođenu dinamiku sistema upravljanja.


Koncept vozila brenda Mercedes-Maybach odaje prvi, precizan utisak o tome kako se stogodišnja tradicija vrhunskog automobilskog luksuza može preneti u novu eru.


Prostrani EQB je savršeno opremljen za svakodnevne scenarije. Nakon premijere u Kini, poptuno električni sedmosed će sada imati svoj debi u Evropi. Osim toga, Mercedes-AMG će predstaviti prvi performance hybrid iz Afalterbaha, pod tehnološkom oznakom E PERFORMANCE. Dalje Mercedes-Benz premijere uključuju S-Klasu GUARD kao i C-Klasu All-Terrain, koja sa lakoćom savladava loše puteve i loše vremenske prilike.

“Lead in Electric”: Mercedes-Benz na IAA MOBILITY 2021 salonu

Prvo digitalno: Pretpremijera će biti predstavljena preko livestream-a


Umesto konferencije za štampu na štandu, mediji i svi drugi koji žele mogu pratiti pretpremijeru uživo 5. septembra. Ola Kalenius, CEO kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, Britta Seeger, članica Upravnog odbora kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovorna za marketing i prodaju, Markus Schäfer, član Upravnog odbora komapnija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovoran za Daimler Group Research i Mercedes-Benz Cars COO, kao i Philipp Schiemer, Head of Top End Vehicle Group kompanije Mercedes-Benz AG i CEO za Mercedes-AMG, objasniće kako Mercedes-Benz namerava da izgradi najpoželjnija električna vozila na svetu.


Prenos uživo će biti dostupan ne samo kao deo opsežnog IAA specijala na Mercedes me media platformi, već istovremeno i na društvenim mrežama. Zahvaljujući proširenoj stvarnosti, digitalno iskustvo biće dopunjeno dodatnim sadržajima. Posebna ponuda na Mercedes me platformi ponudiće novinarima mnoštvo informacija i materijala u vezi sa istaknutim vozilma, kao što su saopštenja, fotografije, grafike i video materijali.


Novi IAA koncept: višestrano prisustvo brenda Mercedes-Benz


Na IAA MOBILITY 2021 salonu u Minhenu, Mercedes-Benz se fokusira na posebno prialgođeni sistem komunikacije kroz inovativnu prezentociju modela na sajmu. Pored prezentacije vozila, nov koncept omogućava učesnicima da iskuse inovativane, digitalne i održive proizvode i usluge za budućnost mobilnosti. Ponovno osmišljavanje ovog dugogodišnjeg događaja nudi idealno okruženje za to – posebno sa novim Open Space i Blue Lane formatima.


Open Space pretvara delova centra grada Minhena za vreme trajanja IAA MOBILITY salona u bine za mobilnost budućnosti i nove koncepte tehnologije. Mercedes-Benz Open Space iskustvo će imati istaknutu poziciju na Odeonsplatz-u, gde će sva izložena vozila biti poptuno električni modeli brendova Mercedes-EQ, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach i smart. Gornji nivo je zamišljen kao pejzaž sa izložbom na temu “Zaštita klime i čist vazduh”, “očuvanje resursa” i “gradovi za život”. U dodiru sa aktulenim temama koje su važne za društvo, Mercedes-Benz nudi platformu za stanovnike i posetionce Minhena da se sastanu i razgovaraju. Uspostavljajući vezu između grada i izložbenog centra, Blue Lane je test staza na kojoj ljudi mogu doživeti buduću mobilnost – u pravom smislu te reči.


Štand sa istaknutim modelima i važnim oblastima za buduću mobilnost


Treći stub novog IAA koncepta je samit u samom izložbenom centru. Merecdes-Benz je štand u hali B3 zamislio kao forum za istaknuta vozila i za tematska područja koja ilustruju i izražavaju različite aspekte buduće mobilnosti. Ovde je fokus na digitalizaciji. Na primer, postavka ASSIST bavi se temama poput sistema pomoći u vožnji i visoko automatizovane vožnje. MOBILE otkriva digitalne usluge kao što su Mercedes me, EQ ready i Mercedes me Green Charging. FUTURE pruža sveobuhvatnu perspektivu budućih aspekata, kao što su biometrijska veza između vozača i vozila. IN CAR ilustruje stvari poput MBUX multimedijalnog sistema sa veštačkom inteligencijom i novog MBUX Hyperscreen-a. Po prvi put u Evropi biće predstavljen i koncept vozila VISION AVTR. Akcenat Mercedes-Benz prisustva na samitu je direktna interakcija sa stručnjacima Mercedes-Benza. Tokom press dana, 6. i 7. septembra, proizvođač automobila će ponuditi mogućnosti za detaljne diskusije i demonstracije tehnologije.


Samit uključuje informativni format pod nazivom IAA MOBILITY Conference. Mercedes-Benz je ovde takođe prisutan, sa govornicima na temu automatske vožnje i teme digitalizacije – između ostalih, tu su I Ola Källenius i Britta Seeger.


PR

 Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Četvrta generacija modela Škoda Superb temelji se na prednostima svog prethodnika, nudeći još sofisticiraniji dizajn, više prostora i udobnosti i najsavremeniju tehnologiju. S novom Škoda Superb kupci će ponovo moći da biraju između combi i hatchback verzije...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje