AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Putevi Srbije- Stara Pazova prioritet u planu proširenja naplatnih stanica

Putevi Srbije- Stara Pazova prioritet u planu proširenja naplatnih stanica

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da se u danima pojačanog intenziteta saobraćaja tokom letnje sezone očekuju povremeni zastoji na naplatnoj stanici Stara Pazova...

Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze i u tu svrhu povećan je broj inkasanata i drugih zaposlenih na navedenoj naplatnoj stanici, kao i na svim ostalim. Aktuelni kapacitet naplatne stanice Stara Pazova više ne zadovoljava potrebe saobraćaja koji se kontinuirano povećava iz godine u godinu.


JP „Putevi Srbije" planira proširenje 26 naplatnih stanica koje su projektovane i izgrađene pre oko trideset godina kada je obim saobraćaja bio znatno manji, a elektronska naplata putarine nije postojala. Ovim proširenjima će se povećati propusna moć naplatnih stanica, povećati broj kanala predviđenih za elektronsku naplatu putarine i rešiti problem povremenih zastoja.


Naplatna stanica Stara Pazova je u navedenom planu proširenja predviđena kao prioritet. JP „Putevi Srbije" će u periodima najvećeg opterećenja naplatne stanice Stara Pazova, a sve u cilju što kraćeg zadržavanja učesnika na naplatnoj stanici, po potrebi pristupati rezervnom (ručnom) režimu rada.


Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da se pre polaska na put informišu o stanju u saobraćaju. To mogu učiniti na internet prezentaciji JP "Putevi Srbije" www.putevi-srbije.rs , na aplikaciji za mobilne telefone Putevi Srbije (prilagođena za IOS i Android platforme), putem medija koji redovno dobijaju i objavljuju obaveštenja o stanju na putevima, a ukoliko se već nalaze na autoputu apelujemo da prate kratke servisne informacije na znakovima koji su postavljeni na portale, duž svih deonica autoputa.


PR

Novi član Dacia Dakar tima

Novi član Dacia Dakar tima

Dacia je i zvanično objavila da se Nasser Al-Attiyah pridružio njenom reli timu izdržljivosti. Pedesetdvogodišnji Al-Attiyah je dvostruki šampion FIA svetskog reli šampionata (WRC-2) i 19-struki pobednik FIA prvenstva u reliju Bliskog istoka (između 2003. i 2015.)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje