AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook objavljuje finansijske rezultate za fiskalnu 2023. godinu

Hankook objavljuje finansijske rezultate za fiskalnu 2023. godinu

Hankook, proizvođač premijum guma, ostvario je prodaju od 8.939,6 milijardi KRW (približno 6.329,5 miliona evra) i operativni dobit od 1.327,9 milijardi KRW (približno 940,1 miliona evra) na osnovu globalnih konsolidovanih finansijskih rezultata za 2023. godinu...

I pored usporavanja globalne ekonomije, ove brojke predstavljaju najbolje rezultate od osnivanja kompanije Hankook Tire - s prodajom koja je porasla za 6,5 posto u odnosu na prethodnu godinu, a operativna dobit je porasla za 88,1 posto. Ovi rezultati učvršćuju poziciju kompanije kao istaknutog top globalnog brenda pneumatika. U četvrtom kvartalu 2023. prihodi i operativna dobit dosegli su 2.232,0 milijarde KRW (približno 1.570,2 miliona EUR) odnosno 492,4 milijarde KRW (približno 346,4 miliona EUR).


Odlični rezultati postignuti pod vođstvom generalnog direktora kompanije Hankook Tire, gospodina Hjunbum Čoa, rezultat su strategija vrhunskih marki kao i stalnih, proaktivnih ulaganja u istraživanje kako bi se prilagodili budućim trendovima mobilnosti.


Finansijski rezultati bez presedana u istoriji kompanije Hankook delimično su rezultat širenja robne marke iON - prve linije guma na svetu namenjenih isključivo za električna vozila. Izvanrednim rezultatima kompanije doprinelo je i proširenje ponude guma za sportske automobile i globalne premijum automobilske marke, kao i povećanje prodaje guma za putnička vozila dimenzija od 18 inča i više, čime je postignut novi nivo diversifikacije portfolija visokokvalitetnih proizvoda.


Osim toga, održavanje konkurentnog nivoa cena, i pored pada troškova za sirovine poput sintetičke gume i čađi te pomorskog prevoza, dovelo je do boljih finansijskih rezultata.


Od uvođenja iON-a na globalno tržište, Hankook kontinuirano širi prodaju i asortiman proizvoda. U isto vreme, kompanija je ekskluzivni tehnički partner i dobavljač guma vodeće svetske serije trka električnih automobila pod nazivom ABB FIA Formula E World Championship. Hankook je vodeći na globalnom tržištu guma za električna vozila zahvaljujući svojoj inovativnoj, visoko specijalizovanoj tehnologiji koja je razvijana tokom mnogo godina i koja se koristi još pre nego što su se električna vozila pojavila na tržištu.


Kao predvodnik u globalnoj industriji, Hankook je učvrstio svoju poziciju vrhunskog proizvođača guma isporučujući približno 250 vrsta guma kao opremu za prvu ugradnju za oko 40 svetskih automobilskih marki, uključujući Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche i Tesla.


PR

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1594
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje