AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Volkswagen

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Volkswagen

Kompanija Porsche Srbija i Crna Gora, generalni uvoznik za vozila marki Volkswagen i Volkswagen privredna vozila je za posetioce 55. međunarodnog salona automobila, u hali 1 izložila veliki broj modela ove porodice...

Pogledajte fotogaleriju: Sajam automobila u Beogradu 2023.

 

Na počasnom mestu premijerno je prikazan potpuno novi električni model ID.Buzz, avangardni model koji daje električnoj mobilnosti novo lice. Preuzeo je stilske elemente legendarnog modela T1 – poznatijeg kao Bulli. Proizvodi se u dve verzije, kao putnički - ID. Buzz i kao transporter - ID. Buzz Cargo. Obe verzije su dokaz inteligentne odluke o mobilnosti, sa kojom i privatni i poslovni korisnici mogu da se suprotstave klimatskim promenama i voze sa nultom stopom emisije CO2. U Srbiji se zvanični početak prodaje ovih modela očekuje krajem ove godine.


Još jedan model sa dugom tradicijom, Multivan, premijerno je prikazan na ovogodišnjem salonu. Koncipiran je od prvog do poslednjeg milimetra na potpuno novi način a istovremeno prati DNK svojih legendarnih prethodnika. Novi Multivan kombinuje najmoderniji nivo vrhunskih karakteristika sa tradicionalnim kvalitetima, visokim nivoom bezbednosti, ekspresivnom dinamikom i harizmatičnim dizajnom. Novi Multivan je najprogresivniji svih vremena.

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Volkswagen

Važno je da se napomene da je još jedan član sve mnogobrojnije ID. porodice, ID.4 GTX izložen na ovogodišnjem sajmu, kao pravi predstavnik sportske linije električnih modela sa pogonom na sva četiri točka, ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 6,2 sekunde, bez emisija CO2. Novi ID.4 GTX ima sportski karakter GTI modela, a pruža svu udobnost jednog pravog predstavnika SUV segmenta.


Globalno, Volkswagen je u ubrzanoj električnoj ofanzivi. Pre samo nekoliko dana imali smo priliku da vidimo svetsku premijeru serijskog modela ID.2all koji je jedan od čak deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026.godine. Samo ove godine predstaviće novi ID.3, ID. Buzz sa dugim međuosovinskim rastojanjem i ID.7. Nakon toga 2026.godine u planu je predstavljanje kompaktnog električnog SUV modela, a uprkos svim izazovima, Volkswagen radi i na električnom vozilu po ceni nižoj i od 20.000 eura. Time će kompanija imati najširu ponudu električnih vozila u poređenju sa konkurencijom, a namerava da u okviru svoje prodaje ostvari udeo električnih vozila od 80 % do 2030. u Evropi.

 


U Srbiji je u planu i dalje širenje infrastrukture i mreže punjača kroz sve ovlašćene prodajno-servisne centre kao podrška koja će da omogući znatno lakše korišćenje električnih vozila.

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Volkswagen

Pored noviteta Volkswagen predstavlja i legendarne modele Golf, Arteon kao i čitavu porodicu SUV ,,T’’ modela: od najmlađeg člana modela Taigo, preko modela T-Roc, Tiguan i Touareg.
Nakon dužeg vremenskog perioda sa otežanom proizvodnjom i isporukom vozila za naše tržište, situacija se popravlja, pa su u skladu sa tim pripremljene pogodnosti za kupovinu najnovijih Volkswagen modela.


Na našem tržištu od ove nedelje su konačno u ponudi i Golf GTI i Golf GTD, kao i najsnažniji Golf R. U narednih nekoliko nedelja u ponudi će se naći i ID.5


Više informacija o ponudi, rokovima isporuke i uslovima kupovine možete saznati na salonu automobila od 22.do 28.marta u hali 1 ili kod ovlašćenih Volkswagen dilera.


PR
Foto: Milomir Bošković

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da svi postojeći korisnici srpskih tagova kao i oni koji kupe nov srpski tag, od sutra 05.06.2024. godine, mogu da nakon izvršene prekonfiguracije, odnosno registracije na TOLL4ALL platformu, plaćaju putarinu na autoputevima u Crnoj Gori (autoput Podgorica –Kolašin i tunel Sozina)...

123456. . .1599
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje