AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Premijera BMW X5 modela u novom BMW salonu

Premijera BMW X5 modela u novom BMW salonu

Najpopularniji BMW SUV model X5 premijerno je predstavljen u Beogradu zajedno sa BMW Connected Drive sistemom, koji je od sada dostupan i u Srbiji. Prezentacija je održana u novootvorenom The BMW Store-u u Galeriji Beograd, koji se prostire na 500m² i pruža sve usluge jednog prodajnog salona...

Premijera BMW X5 modela u novom BMW salonu

Salon će biti namenjen najekskluzivnijim, novim modelima iz BMW ponude, a posetioci će moći i da se informišu o elektrifikaciji, kao i da konfigurišu svoja vozila uz pomoć prodajnog savetnika, ali i uz „virtuelnu realnost“ kako bi imali što verniji prikaz automobila. Dodatno, za ljubitelje BMW i MINI brenda selektovan je i široki izbor originalnih aksesoara, modnih dodatka i odevnih predmeta, kao i posebni artikli iz putnog programa.


NOVI BMW X5 – Lider u svojoj klasi


Enterijer novog BMW X5 modela poseduje upečatljivi zakrivljeni ekran veličine 12.3+14.9 inča (operativni sistem 8.0), nove ventilacione otvore, konzolu koja je u standardnoj opremi presvučena Sensafin kožom; ispred suvozača je osvetljeni ambijent Light Bar, a u srednjoj konzoli je novo kontrolno ostrvo koje može (opcionalno) biti izvedeno sa brušenim staklom u opciji Craft & Clarity. Adaptivni amortizeri takođe dolaze u standardnom paketu opreme, a moguće je poručiti vazdušno oslanjanje.

Premijera BMW X5 modela u novom BMW salonu

BMW X5 u novoj verziji dolazi sa modernizovanim dizajnom eksterijera na kome se posebno ističu atletske elegantne linije, a tu je i novi standardni paket opreme sa hromiranim detaljima koji naglašavaju „off road“ karakteristike.


Opciono, M Sport paket može da se nadogradi u M Sport paket Pro sa proširenim High-Gloss Black detaljima, redizajniranim farovima, novim dnevnim svetlima i opcionalnim Iconic Glow svetlećim grilom. Na zadnjem delu pored izmenjenog branika su postavljena zadnja svetla sa novom grafikom u obliku slova X.


Najsnažnija verzija novog modela BMW X5 nosi oznaku xDrive M60i i razlikuje se od ostalih modela po specifičnim sportskim detaljima kao sto su M retrovizori, prednja maska sa duplim rešetkama i četvorostrukim izduvnim završecima.

Premijera BMW X5 modela u novom BMW salonu

Primenjena je i nova verzija osmostepenog automatskog menjača uz revidirane dizel i benzinske agregate sa Mild Hybrid tehnologijom.


Trolitarski dizel agregat ima ukupnu snagu od 298KS i 650 Nm, a ubrzanje od 0 do 100 je 6,1 sekundi. Maksimalna brzina BMW X5 modela u ovoj verziji je 233km/h.


Benzinski šestocilindraš od tri litre nosi oznaku xDrive40i i sada ostvaruje 381KS. Ubrzava 0 do 100km/h za 5,4 sekunde, a maksimalna brzina koju dostiže je 250 km/h. Značajno je unapređen PHEV model koji sada nosi oznaku xDrive50e i ima ukupnu snagu od 489KS. Ostvaruje maksimalnih 250 km/h i ubrzava od 0 do 100 4,8 sekundi.


Maksimalna brzina u čisto električnom modu je 140 km/h, a autonomija po WLTP standardu se kreće od 94 do 100km, zahvaljujući novoj, petoj generaciji hibridnog pogona koja pored povećanog kapaciteta baterije ima mogućnost i dvostruko bržeg punjena (7,4kW) u odnosu na prethodnu generaciju.


Model M60i je dobio novi V8 zapremine 4,4l uz maksimalnu snagu od 530KS i obrtni moment od 750Nm. Ostvaruje maksimalnih 250km/h i ubrzabava od 0 do 100km/h za 4,3 sekunde.

Premijera BMW X5 modela u novom BMW salonu

Novi BMW X5 od sada je dostupan po početnoj ceni od 92.180€.


BMW CONNECTED DRIVE – Inovativni koncept korišćenja vozila


BMW Connected Drive predstavlja inovativni koncept korišćenja vozila koji je od sada dostupan i u Srbiji. Svi dolazeći novi i facelift BMW modeli sa opcijom „6C6 Unlimited Connectivity Plus“ imaće ovaj softver koji povezuje vozača, njegovo vozilo i nas (BMW kompaniju).


Putem „My BMW“ aplikacije BMW Connected Drive omogućava niz pogodnosti za vozača kroz Comfort, Security & Safety i Entertainment segmente.


Pa tako u okviru Comfort segmenta vozači mogu da koriste navigaciju u realnom vremenu, da otključavaju auto uz pomoć smart telefona i da daljinski ažuriraju softver. Tu je i dvosmerna komunikacija između vozila i ovlašćenog servisa, optimizacija broja zaustavljanja i vremena provedenog na stanicama za punjenje kod električnih vozila, kao i mnogi drugi benefiti.


Security i Safety segment podrazumeva 360° pogled na vozilo, unutrašnju kameru, kao i informacije o lokaciji vozila. Entertainment solucije nude WiFi Hotspot opciju, kao i striming video materijala.


Novi BMW X5 model sa BMW Connected Drive sistemom biće predstavljen publici u Srbiji na predstojećem 55. Međunarodnom sajmu autombila Beogradu od 22. do 28. marta.


PR

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje