AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svetla iz Opela

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svetla iz Opela

Kada se sledećeg vikenda satovi vrate na zimsko računanje vremena, odjednom će se smračiti još ranije. Za vozače to znači povećan oprez, jer se vidljivost i svetlosni uslovi pogoršavaju u kasnim popodnevnim satima...

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svetla iz Opela

Ali to nije problem za vozače Opel automobila. Prilagodljiva Intelli-Lux LED® tehnologija bez odsjaja se koristi u svim klasama automobila od nemačkog proizvođača, od bestselera malih automobila kao što je Opel Corsa do privlačne Opel Mokke i vodeće Opel Insignije. Opciono opremljeni najnovijom generacijom Intelli-Lux LED® Pixel svetala, Opel Astra, koja je nedavno proslavila svoju svetsku premijeru, i novo izdanje Opel Grandlanda.


Premium svetla za kompaktnu klasu: Nova Astra sa Intelli-Lux LED® Pixel Svetlima


Opel ima dugu tradiciju pružanja najbolje vidljivosti, a time i najvišeg nivoa bezbednosti za noćnu vožnju. Astra igra vodeću ulogu kao tehnološka platforma, čineći inovacije dostupnim širokom spektru kupaca, takođe u svojoj najnovijoj generaciji. Pravi vrhunac ovde je vodeća svetlosna tehnologija. Još 2015. godine, prethodna generacija („Evropski automobil godine 2016.“) donela je revolucionarna matrix svetla u kompaktnu klasu. Sada je stigla sledeća faza razvoja. Intelli-Lux LED® Pixel Svetla poznata iz Opelove vodeće Insignije i novog Grandland SUV-a slavi svoju premijeru u novoj Astri.

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svetla iz Opela

Sa ukupno 168 LED elemenata (84 po prednjem svetlu), predstavnik kompaktne klase obezbeđuje precizan i fluidan svetlosni snop u svakom trenutku, bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.


Nova Astra tako postavlja standarde u klasi. Ultra-tanka prednja svetla „seku“ vozila koja nailaze iz svetlosnog konusa sa savršenom preciznošću u roku od nekoliko milisekundi. Preostale oblasti ostaju potpuno osvetljene dugim svetlima.


Intelli-Lux LED® tehnologija je superiornija u odnosu na ksenon ili konvencionalne sisteme osvetljenja jer je preciznija i snažnija. Čim automobil napusti urbana područja, matrix prednja svetla se automatski prebacuju na duga svetla i neprekidno podešavaju dužinu i distribuciju svetlosnog konusa. Ostali učesnici u saobraćaju nisu zaslepljeni, dok ostatak puta i okolina ostaju osvetljeni. LED segmenti se automatski ponovo uključuju čim sistem ne detektuje svetla drugih vozila.


Zahvaljujući Intelli-Lux LED® svetlima, vozači Opela takođe mogu mnogo ranije da vide objekte pored puta. To im daje više vremena da reaguju u skladu sa tim, na primer, kada životinje neočekivano pređu put.


Pored povećanja bezbednosti, Intelli-Lux LED® sistemi takođe izgledaju dobro. U novoj Opel Mokki, Astri i Grandlandu, farovi su sastavni deo novog lica automobila, Opel Vizora.

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svetla iz Opela

Svetao kao dan, veoma efikasan: Opel-ovi kompletni LED sistemi osvetljenja


Opel nudi slične efikasne i moderne LED sisteme u drugim modelima. Opel Mokka, na primer, standardno dolazi sa kompletnim LED sistemom koji se sastoji od prednjih svetala, dnevnih svetala, pokazivača pravca i zadnjih svetala. U Opel Crosslandu, adaptivni full-LED farovi sa svetlom u krivinama, asistencijom za duga svetla i automatskom kontrolom dometa su dostupni kao opcija.


Opelovi najsavremeniji LED sistemi takođe su izdržljiviji i energetski efikasniji od konvencionalnih prednjih svetala, čime se dodatno smanjuje emisija CO2.


PR

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Nova Opel Astra svojim čistim i smelim dizajnom ima za cilj da donese visok kvalitet u svakom detalju. Šesta generacija Astre, koja je svetsku premijeru proslavila u septembru, dizajnirana je da izazove emocije i postigne „must have“ efekat na prvi pogled...

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan je predstavio svoj uzbudljivi novi koncept Nissan Ariya Single Seater – projekat istraživanja, razvoja i demonstracije visokih performansi o tome kako bi mogao da se koristi potpuno električni pogonski sklop trkačkog automobila Nissana Ariya u šasiji po meri trkačkih jednoseda...

123456. . .1523
Mercedes-Benz C-Class All-Terrain (2022)
Slika nedelje