AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Sve popularniji Ford EcoSport sa isporukom odmah po uplati

Sve popularniji Ford EcoSport sa isporukom odmah po uplati

Fordov EcoSport je jedan od urbanih SUV modela koji na domaćem automobilskom tržištu stiče sve veći broj kupaca...

U Grand Motorsu, generalnom uvozniku, prodavcu i serviseru Fordovih automobila i lakih komercijalnih vozila, procenjuju da vreme ovog „gradskog terenca“ tek dolazi, jer ga odlikuju prepoznatljiv izgled, komforna unutrašnjost i mnoštvo naprednih tehničko-tehnoloških rešenja. I univerzalnost, naravno, jer se EcoSport odlično snalazi u gradu, ali će porodicu udobno odvesti do vikendice, a, zahvaljujući vešto projektovanom odstojanju od tla, i do bilo kog mesta koje se odabere za izlet i aktivnu rekreaciju - jer s lakoćom savladava i ne baš gostoljubive terene.

Sve popularniji Ford EcoSport sa isporukom odmah po uplati

Vlasnici i oni koji su makar jednom bili za upravljačem ovog modela hvale njegovu okretnost u zavojima, koja je prilično retka za konkurentske modele. Njegovo lako, ali istovremeno i vrlo pouzdano prianjanje za podlogu, uliva sigurnost - i na pravcu i u oštrim krivinama, uz jedva primetno naginjanje karoserije, čak i u izazovnim situacijama, kakva je, recimo, brži ulazak u krivinu.


Nekoliko verzija koje su u Grand Motorsovoj prodajno-servisnoj mreži spremne za promptnu isporuku pokreće već proslavljeni 1.0 EcoBoost benzinski motor, koji je od premijere, 2012, do sada osvojio čak 11 nagrada Međunarodni motor godine (International Engine and Powertrain of the Year). Podsećanja radi, osim modela EcoSport, pokreće još i Fordova vozila Fiesta, Focus i Transit Connect.

Sve popularniji Ford EcoSport sa isporukom odmah po uplati

Potencijalnim kupcima Grand Motors skreće pažnju na verzije s opremom Titanijum i Active. Obe pokreće EcoBooost sa 125 KS i 170 Nm maksimalnog obrtnog momenta (u kratkotrajnim „pikovima“ može da dostigne i 200 Nm). Opremljeni su ručnim šestostepenim menjačima, a proizvođač za njih deklariše prosečnu potrošnju u kombinovanom ciklusu od 5,3-5,5 litra na 100 km (na otvorenom putu 4,7 do pet litara).


Verzija s Titanium paketom opreme nudi se po početnoj ceni od 15.990 evra, u dinarskoj protivvrednosti. Iz bogatog spiska opreme prodavac izdvaja: aluminijumske naplatke od 17 inča, LED dnevna i oborena svetla, zadnje parking senzore, tempomat sa limiterom brzine, multimedijalni ekran na osetljiv dodir od osam inča, automatski klima uređaj, sedišta delimično obložena kožom (sensico), grejanje prednjih sedišta, kola upravljača i vetrobrana…


EcoSport sa Active paketom opreme, koji se nudi po početnoj ceni od 17.990 evra, sadrži sve što i Titanium, uz dodatak metalik boje, prednjih parking senzora, kamere za vožnju unazad, BLIS sistema za detekciju vozila u mrtvom uglu (Blind Spot Information System), active plastičnih obloga i sedišta od Salerno kože.


PR

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Nova Opel Astra svojim čistim i smelim dizajnom ima za cilj da donese visok kvalitet u svakom detalju. Šesta generacija Astre, koja je svetsku premijeru proslavila u septembru, dizajnirana je da izazove emocije i postigne „must have“ efekat na prvi pogled...

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan je predstavio svoj uzbudljivi novi koncept Nissan Ariya Single Seater – projekat istraživanja, razvoja i demonstracije visokih performansi o tome kako bi mogao da se koristi potpuno električni pogonski sklop trkačkog automobila Nissana Ariya u šasiji po meri trkačkih jednoseda...

123456. . .1523
Mercedes-Benz C-Class All-Terrain (2022)
Slika nedelje