AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Novi Kia Sorento je moćan, progresivan i svestran te kao najprestižniji član Kijinih sportskih terenaca u četvrtoj generaciji donosi dizajn i tehnologije za sve putne izazove...

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Novi Sorento na vrhu Kijine bogate SUV ponude


Sorento, koji je svojim dolaskom u segmentu velikih SUV-ova podigao standarde po pitanju prostranosti, kvaliteta i ekonomičnosti, mirno sedi na prestolu Kijine globalne SUV ponude, koju dopunjuju Stonic, Sportage, Seltos i Telluride (poslednja dva nisu raspoloživa u Evropi).

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Europe, rekao je: “Sorentova evolucija u poslednjih 18 godina je vrlo pozitivno uticala na celokupno razumevanje Kije kao brenda. Dok je automobil premijerno predstavljen 2002. godine kao pravo terensko vozilo, četvrta je generacija Sorentu donela privlačniji izgled. To je vrlo važan model za Kiju, posebno sada, kada prvi put predstavlja elektrifikovanu snagu u našoj SUV ponudi.”


Moderno dizajnirana unutrašnjost kabine visokog kvaliteta i najnovijih tehnologija

 

Sorentova prefinjeno dizajnirana unutrašnjost – sa oštrijim linijama, high-tech detaljima i izduženim proporcijama – pruža samouvereniji i zreliji izgled. Njegova atraktivna kabina donosi materijale vrhunskog kvaliteta, najnovije infotainment tehnologije i novi dizajn koji očarava.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Nova platforma sa hibridnim i plug-in hibridnim pogonima


Novi Sorento je prvo vozilo na Kijinoj platformi nove generacije za velike i srednje velike SUV modele. Zajedno sa dužom karoserijom koja omogućava maksimalno veliki prtljažni prostor, platforma garantuje to da je Sorento jedan od najsvestranijih i najprostranijih sportskih terenaca na tržištu, koji kupcima nudi i treći red sedišta.


Pored toga, Sorentov inovativni raspored u kabini znači da sedam putnika ima mnogo prostora, dok pritom nudi i pozamašan prtljažnik, a tu je i Kijin novi ‘Smartstream’ elektrifikovani pogon. Time je Sorento po prvi put dobio hibridnu snagu. Rezultat toga je da novi model omogućava manju potrošnju goriva, niže emisije i bolje pogonske mogućnosti od prethodnika.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Progresivni sistemi povezivanja i pomoći


Novi Sorento je zahvaljujući unapređenoj povezivosti, sistemima asistencije i infotainment tehnologijama tehnološki najnaprednija Kia do sada. Dvostruki digitalni merači prilagođeni korisnicima nude naprednu grafiku, nova telematska pomagala i povezivanje sa pametnim telefonima.


Više od 3 miliona prodatih Sorento vozila, od čega u Evropi oko 300.000


Od lansiranja na tržištu 2002. godine, Sorento je širom sveta našao više od 3 miliona kupaca, od toga u Evropi oko 300.000.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Sorento po prvi put elektrifikovan sa efikasnim hibridnim pogonima


Kijin najnoviji SUV po prvi put ponudiće i hibridnu snagu. Kupci će moći da biraju između hibridne i plug-in hibridne verzije.


Sorento Hybrid pokreće novi ‘Smartstream’ elektrifikovani pogon koji je kombinacija 1,6-litarskog T-GDi benzinskog motora sa litijum-jonskim polimer baterijskim sklopom kapaciteta od 1,49 kWh i 44,2-kilovatnim elektro motorom. Inteligentna konstrukcija Sorentove nove platforme omogućava postavljanje baterijskog sklopa ispod dna sa minimalnim uticajem na prostranost kabine ili prtljažni prostor.


Ovaj elektrifikovani motor sa 230 konjskih snaga i obrtnim momentom od 350 Nm kombinuje niske emisije CO2 i izuzetne mogućnosti. Novi 1,6-litarski T-GDi motor donosi Kijinu novu CVVD tehnologiju (Continuously Variable Valve Duration), koja otvaranje ventila vrši prema uslovima vožnje umesto uz stalno otvaranje ventila. To omogućava bolje performanse pri niskim i srednjim obrtajima i smanjuje potrošnju goriva.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Snaga se elektronskim uređajem, smeštenim na menjaču, prenosi preko 6-stepenog automatskog menjača, što omogućava punu snagu motora i elektro motora uz minimalni gubitak energije. Rezultat je trenutno ubrzanje pri bilo kojoj brzini, sa direktnim pristupom raspoloživoj snazi baterije pri velikim brzinama.


U Evropi će biti na raspolaganju i Sorentov novi 2,2-litarski 4-cilindrični ‘Smartstream’ dizel motor sa 202 KS i obrtnim momentom od 440 Nm. Sa novim aluminijumskim blokom, koji je 19,5 kg lakši od čeličnog u prethodniku, novi motor je za 38,2 kg lakši od onog iz treće generacije Sorenta. Radi u kombinaciji sa Kijinim novim 8-stepenim menjačem sa dvostrukim „mokrim“ kvačilom (8DCT). Menjač 8DCT, koji je konstruisan kako bi pružao lagan prenos, karakterističan za klasične automatske menjače, u odnosu na uobičajenog 8-stepenog automatika ima manju potrošnju goriva.

Proizvodnja u Južnoj Koreji - već u prodaji u Srbiji


Kao i prethodnika, i novog Sorenta za evropsko tržište proizvode u Kijinoj fabrici u gradu Hwasung u Južnoj Koreji, a prodaja u Srbiji već traje.


PR

Dačijino tajno oružje protiv ogrebotina

Dačijino tajno oružje protiv ogrebotina

Najjednostavnije ideje su često i najbolje. Kako bi lakše odolevali ogrebotinama u svakodnevnoj vožnji, novi Dacia Sandero Stepway i novi Dacia Duster sada su opremljeni posebnom zaštitom karoserije za čiju je dugotrajnost zaslužna tehnika bojenja u masi...

Nova Toyota RAV4 Adventure

Nova Toyota RAV4 Adventure

Predstavljanjem nove varijante ADVENTURE, Toyota proširuje izbor i prepoznatljivu privlačnost svog SUV-a RAV4. Širenjem postojeće game osnažena je filozofija „idi bilo gde“, s jedinstvenim, snažnim izgledom koji je neophodan za život na otvorenom...

Continental predstavlja novi SportContact 7

Continental predstavlja novi SportContact 7

Lansiranjem nove gume SportContact 7 Continental sada ima da ponudi pneumatik visokih performansi za sportska vozila. Od ove jeseni u ponudi će biti ukupno 42 artikla u veličinama između 19 i 23 inča, dok će paleta dodatno biti proširena tokom naredne godine...

Stanje na putevima zbog Međunarodne biciklističke trke

Stanje na putevima zbog Međunarodne biciklističke trke

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da su moguća zadržavanja na pojedinim deonicama državnih putevima I i II reda kao i naplatnim stanicama u Republici Srbiji, zbog održavanja 61. Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju od 09. do 12.09.2021.

123456. . .1514
Mercedes-Benz EQG Concept (2021)
Slika nedelje