AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia u Srbiji sa rekordnim prvim polugodištem

Kia u Srbiji sa rekordnim prvim polugodištem

Prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o broju novoregistrovanih putničkih vozila u prvih šest meseci 2021. godine u Srbiji, Kia vozila zauzela su četvrto mesto među ukupno 38 marki automobila koje su registrovane u našoj zemlji...

Ovo je do sada ubedljivo najbolji prodajni rezultat i plasman Kije u poslednjih 20 godina. Sa 748 prodatih novih putničkih vozila Kia se plasirala na četvrto mesto iza Škode (2.610 vozila), Fijata (1.569) i Tojote (777). Sa tržišnim udelom od preko 5,8% Kija u Srbiji beleži rezultat koji je čak i iznad evropskog proseka (3,9%).


U odnosu na prošlu godinu ovo je porast prodaje od 77%, dok je celo automobilsko tržište Srbije poraslo za 32%. Ako isključimo uticaj COVID-19 krize na tržište prošle godine pa prodaju uporedimo sa 2019. godinom - uspeh Kije je još veći. U odnosu na 2019. godinu Kijin porast prodaje iznosi čak 97%, dok je ukupna prodaja svih brendova na tržištu Srbije u prvih šest meseci ove godine u odnosu na isti period 2019. godine manja za oko 10%.


Za uspeh Kije u ovoj godini najzaslužniji su modeli Sportage i Stonic koji su ostvarili izuzetne stope rasta. Čak 440 kupaca se u periodu januar-jun 2021. odlučilo za model Kia Sportage čime je on postao ubedljivo najprodavaniji model u C-SUV segmentu u Srbiji sa čak 20% tržišnog udela. Sportage je postao miljenik domaće publike zbog miksa pozitivnih osobina kao što su nagrađivani dizajn, vrhunska bezbednost, bogati paketi opreme, praktičnost upotrebe i ekonomičnost vožnje.

Kia u Srbiji sa rekordnim prvim polugodištem

Sportage je sa 440 prodatih primeraka ujedno ušao i u Top 5 najprodavanijih automobila u Srbiji ove godine, a ispred njega su samo modeli Fiat 500L (665 vozila), Škoda Fabia (631), Škoda Octavia (504) i Fiat Tipo (502).


Kijin crossover Stonic zauzeo je treće mesto u B-SUV segmentu sa 143 prodata primerka što je čak tri puta više u odnosu na isti period prošle godine. Svojim dizajnom, izuzetno velikim izborom boja karoserije i personalizacijom, Stonic je prepoznat kao vrlo poželjan „trendi“ automobil.


Sve ovo je dokaz da kupci u svetu i u Srbiji prepoznaju dizajn, kvalitet i pouzdanost Kia proizvoda, dokazane kroz brojne nagrade i potvrđene sedmogodišnjom fabričkom garancijom na sva nova Kia vozila. Imajući u vidu sve navedeno, u narednom periodu se može očekivati širenje distributivne Kia mreže u Srbiji uz istovremeno povećanje postojećih prodajnih i servisnih kapaciteta.


PR

Dačijino tajno oružje protiv ogrebotina

Dačijino tajno oružje protiv ogrebotina

Najjednostavnije ideje su često i najbolje. Kako bi lakše odolevali ogrebotinama u svakodnevnoj vožnji, novi Dacia Sandero Stepway i novi Dacia Duster sada su opremljeni posebnom zaštitom karoserije za čiju je dugotrajnost zaslužna tehnika bojenja u masi...

Nova Toyota RAV4 Adventure

Nova Toyota RAV4 Adventure

Predstavljanjem nove varijante ADVENTURE, Toyota proširuje izbor i prepoznatljivu privlačnost svog SUV-a RAV4. Širenjem postojeće game osnažena je filozofija „idi bilo gde“, s jedinstvenim, snažnim izgledom koji je neophodan za život na otvorenom...

Continental predstavlja novi SportContact 7

Continental predstavlja novi SportContact 7

Lansiranjem nove gume SportContact 7 Continental sada ima da ponudi pneumatik visokih performansi za sportska vozila. Od ove jeseni u ponudi će biti ukupno 42 artikla u veličinama između 19 i 23 inča, dok će paleta dodatno biti proširena tokom naredne godine...

Stanje na putevima zbog Međunarodne biciklističke trke

Stanje na putevima zbog Međunarodne biciklističke trke

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da su moguća zadržavanja na pojedinim deonicama državnih putevima I i II reda kao i naplatnim stanicama u Republici Srbiji, zbog održavanja 61. Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju od 09. do 12.09.2021.

123456. . .1514
Mercedes-Benz EQG Concept (2021)
Slika nedelje