AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Predsednik Toyote Adria uručio pismo dobrodošlice u Japan Olimpijskom komitetu Srbije

Predsednik Toyote Adria uručio pismo dobrodošlice u Japan Olimpijskom komitetu Srbije

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, ugostio je u Olimpijskoj kući na Dedinju ambasadora Japana, Njegovu ekselenciju Takahiko Katsumatu i predsednika Toyote Adria, Kensuke Tsuchiyu, koji su poželeli srećan put u Japan Olimpijskom timu Srbije...

Predsednik Toyote Adria uručio pismo dobrodošlice u Japan Olimpijskom komitetu Srbije

... i puno uspeha svim sportistima na nastupajućim Igrama koje će biti održane u Tokiju.

 

Ovom prilikom gospodin Tsuchiya uručio je Božidaru Maljkoviću pismo dobrodošlice u Japan kao gest poštovanja prema srpskim sportistima koji će uskoro nastupati na najvećoj svetskoj smotri sporta. Događaju je prisustvovala i Anja Obradović, džudistkinja koja će predstavljati našu zemlju na OI u kategoriji do 63 kg.


Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije zahvalio uvaženim gostima na lepim željama pred put u Japan i istakao da je saradnja Toyota Srbije i OKS primer dobre prakse koji treba da slede sve sportske institucije i kompanije.


- Ponosni smo na svoju saradnju s gigantom kakva je kompanija Toyota. Naše zadovoljstvo je utoliko veće ako znamo da je Toyota i globalni sponzor Međunarodnog olimpijskog komiteta. Zahvalni smo što u ovim teškim vremenima imamo prijatelja na kojeg možemo da se uvek oslonimo. Željno iščekujemo početak Olimpijskih igara i uz ovakvu podršku, sigurno ćemo ostvariti još bolje rezultate – rekao je Božidar Maljković.

Predsednik Toyote Adria uručio pismo dobrodošlice u Japan Olimpijskom komitetu Srbije

Ambasador Japana, Njegova ekselencija Takahiko Katsumata, čestitao je svim srpskim sportistima koji su izborili plasman na Olimpijske igre.


- Srećan sam što imam priliku da Olimpijskom timu Srbije poželim srećan put u Tokio. Želeo bih takođe da istaknem svoje poštovanje prema Novaku Đokoviću koji nastavlja da piše istoriju sporta. Jedva čekamo njegove nastupe u Tokiju. Olimpijske igre biće bezbedno i sigurno okruženje za sve učesnike, uprkos pandemiji koja vlada u svetu – izjavio je ambasador Katsumata.


Predsednik Toyote Adria, Kensuke Tsuchiya, srpskim olimpijcima u čast poruku dobrodošlice i podrške uputio je na srpskom jeziku.


- Kao ponosni partner Olimpijskog komiteta Srbije i globalni partner Olimpijskog pokreta, želimo vam toplu dobrodošlicu, zdrav i ugodan boravak i puno osvojenih medalja u Tokiju – rekao je na srpskom gospodin Tsuchiya.


Džudistikinja Anja Obradović takođe se zahvalila na lepom gestu i rekla da srpski olimpijci željno iščekuju nastup na Olimpijskim igrama, kao i da im podrška velike japanske kompanije kao što je Toyota izuzetno znači.


- Govorim u ime svih mojih kolega olimpijaca kada kažem da svi jedva čekamo put u Tokio i nastup na Olimpijskim igrama. Nekima od nas ovo će biti prvi nastup na najvećem svetskom takmičenju i ovakav vid podrške i gest gostoprimstva nam puno znači – istakla je Anja Obradović.

Predsednik Toyote Adria uručio pismo dobrodošlice u Japan Olimpijskom komitetu Srbije

Na kraju konferencije, Božidar Maljković i Anja Obradović gostima su uručili majice Olimpijskog komiteta Srbije koje su potpisali članovi Tima Srbije koji će nastupati u Tokiju.


Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbija započela je 2018. godine od kada su vozila japanske kompanije i „Zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije“. Toyota je takođe globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta.


Igre u Tokiju počinju 23. jula, a Srbiju će predstavljati 85 sportista.


Pismo dobrodošlice predsednika Toyote Adria, Kensuke Tsuchiye:


Dragi srpski olimpijci,


kao ponosni sponzor Olimpijskog komiteta Srbije i globalni partner Olimpijskog pokreta, želimo vam toplu dobrodošlicu, zdrav i ugodan boravak i puno osvojenih medalja u Tokiju.


Igre se održavaju u specifičnim uslovima usled pandemije, a njihova organizacija, prepuna izazova, i samo takmičenje predstavljaju svojevrsnu pobedu u duhu Toyotine filozofije START YOUR IMPOSSIBLE (Započni svoje nemoguće).


Zato s velikim zadovoljstvom iščekujemo 23. jul i početak Igara, kada ćemo zajedno sa vama i čitavim svetom proslaviti tu pobedu i poslati poruku optimizma i zajedništva.


Potvrdimo snagu sporta i njegovu moć da spaja ljude pod Olimpijskom zastavom, kako je nedavno istakao Akio Toyoda, predsednik Toyota Motor Corporation.


S poštovanjem,
Kensuke Tsuchiya,
Predsednik Toyote Adria

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje