AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Stellantis: Stvaranje svetskog lidera u održivoj mobilnosti

Stellantis: Stvaranje svetskog lidera u održivoj mobilnosti

Danas se obeležava lansiranje kompanije Stellantis, svetskog lidera za novu eru održive mobilnosti posvećene pružanju slobode kretanja karakterističnim, pristupačnim i efikasnim rešenjima za transport, jedinstveno pozicionirana da ugrabi uzbudljive mogućnosti globalne industrije koja prolazi kroz brze i duboke promene...

Nastala iz kombinacije dve grupe sa snažnim rezultatima i čvrstim finansijama, Stellantis je istinska globalna kompanija sa 400.000 raznolikih, visoko talentovanih i iskusnih zaposlenih koji dizajniraju, razvijaju, proizvode, distribuiraju i prodaju vozila i rešenja za mobilnost širom sveta, a istovremeno ostaju duboko ukorenjeni u zajednicama u kojima žive i rade.


Bord direktora od 11 članova predvodi predsednik John Elkann. Carlos Tavares kao glavni izvršni direktor vodi jedan od najiskusnijih i najuspešnijih menadžerskih timova u industriji, čije su ključne snage raznolikost, iskustvo i takmičarski duh. Sa mnoštvom izvršnih talenata neumorno posvećenih poboljšanju i inovacijama, Stellantis je u dobrom položaju da nastavi sa rezultatima svojih osnivača u stvaranju vrednosti za sve stejkholdere vodeći se zajedničkim principom: izazovi status kvo.


Sa ponosnim nasleđem koje se proteže 125 godina unazad, Stellantis je dom čitavom portfoliju slavnih brendova koji su krasili put i osvajali podijum u svetu moto sporta. Osnovani od strane vizionara koji su ovim markama ulili strast i takmičarski duh, ovi brendovi obuhvataju čitav spektar tržišnih segmenata, od luksuznih, premijum i mainstream putničkih vozila do hard-charging kamioneta, SUV i lakih komercijalnih vozila, kao i namensku mobilnost, finansije i brendove rezervnih delova i usluga.


Stellantis već ima dobro utvrđeno prisustvo u tri regiona - Evropi, Severnoj Americi i Latinskoj Americi - pored značajnog neiskorišćenog potencijala na važnim tržištima kao što su Kina, Afrika, Bliski Istok, Okeanija i Indija. Sa industrijskim operacijama u više od 30 zemalja, kompanija ima sposobnost da efikasno ispuni i premaši očekivanja potrošača i isporuči vozila i usluge bez premca na više od 130 tržišta.


Stellantis kreće sa pozicije značajne snage sa robusnim operativnim maržama koje odražavaju vodeće pozicije kompanije u Severnoj Americi, Evropi i Latinskoj Americi. Kompanija očekuje da iskoristi svoju veličinu i ekonomiju obima kao mogućnost za investiranje u inovativna rešenja za mobilnost svojih kupaca, ciljajući godišnje sinergije veće od 5 milijardi evra u stabilnom stanju. Ove procene sinergija postići će se primenom pametnih strategija kupovine i investiranja, optimizacijom korišćenja pogonskog sklopa i platforme, primenom najsavremenijeg istraživanja i razvoja i kontinuiranim fokusom na efikasnosti proizvodnje i alata. Ove procene sinergija nisu zasnovane na zatvaranju nijedne fabrike kao rezultat ove transakcije.


Devet upravnih odbora obezbediće efikasnu operativnu strukturu od prvog dana, uključujući performanse i strategiju širom kompanije, planiranje, regione, proizvodnju, brend i stil.
Portfolio kompanije Stellantis jedinstveno je pogodan da ponudi prepoznatljiva, održiva rešenja za mobilnost kako bi se zadovoljile rastuće potrebe njenih kupaca, jer obuhvata elektrifikaciju, povezanost, autonomnu vožnju i zajedničko vlasništvo. Dok elektrifikovano tržište nastavlja da raste, Stellantis je danas dobro pozicioniran sa dostupnih 29 elektrificiranih modela i planovima da predstavi deset dodatnih vozila do kraja ove godine.


Kompanija je snažno posvećena aktivnoj ulozi u doprinosu društvima u kojima posluje, jer radi na postizanju dugoročnog cilja karbonske neutralnosti u svim proizvodima, montažnim pogonima i drugim objektima.


Obeležavajući ovu priliku, John Elkann je rekao: „Nije slučajno da je Stellantis rođen upravo kada naš svet zahteva novu vrstu automobilske kompanije koja će se zalagati za čista i inteligentna rešenja koja će svima pružiti slobodu kretanja. Naše globalne razmere i doseg pružaju nam resurse za ulaganje u najsavremenije tehnologije, prepoznatljivu izvrsnost i nenadmašan izbor za naše kupce. Ali upravo je geografska i kulturna raznolikost ljudi u kompaniji Stellantis od prvog dana naša najveća konkurentska prednost. Oni svojom energijom, svojim znanjem i stalnim zalaganjem čine Stellantis onim što je danas. I oni su ti koji će iz dana u dan graditi još veću kompaniju za ovu novu eru mobilnosti.“


Komentarišući prvi dan putovanja kompanije Stellantis, Carlos Tavares je rekao: „Ovo je sjajan dan. Godinu dana nakon što smo najavili ovaj projekat, rođen je Stellantis, uprkos društvenim i ekonomskim poremećajima bez presedana izazvanim pandemijom COVID-19. Želim da se toplo zahvalim svim timovima koji su to omogućili, a takođe zahvaljujem i celokupnoj radnoj snazi koja je nastavila da gura napred naše poslovanje tokom ove izuzetne godine. Ovo pokazuje agilnost, kreativnost i prilagodljivost naše kompanije koja teži da bude sjajna, a ne velika, odlučna da bude mnogo više od zbira njenih delova. To je takođe dodatni signal odlučnosti nove kompanije da bude vodeći igrač u automobilskoj industriji u ovom okruženju koje se neprestano menja Stellantis je posvećen „težnji ka izuzetnosti“ i poboljšanju blagostanja svojih zaposlenih.“


Nova kompanija započela je trgovanje na berzama Euronext (Pariz) i Borsa Italiana (Milano), a danas na Njujorškoj berzi. Rezultati za celu 2020. godinu biće objavljeni 3. marta 2021. godine.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje