AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

VW Golf VIII stiže uskoro - na tome insistira šef koncerna

VW Golf VIII stiže uskoro - na tome insistira šef koncerna

Osma generacija najprodavanijeg Volkswagena kasni. Dolazak novog Golfa najpre je bio najavljen za februar 2020. godine, ali zbog dodatnog vremena potrebnog za razvoj modernog Infotainment sistema, rok se ponovo pomera...

Najveći evropski proizvođač automobila, na autosalonu u Frankfurtu, sa modelom ID.3 startuje svoju električnu ofanzivu. Kratko nakon toga, biće predstavljeno nekoliko modele sa nultom emisijom. Međutim, zarada na elektromobilima još uvek je minimalna, a mnogobrojni proizvođači u ovoj oblasti posluju sa gubitkom. Zato će modeli na konvencionalni pogon i dalje biti u vrhu prioriteta ovog nemačkog proizvođača. Među njima je i Golf, najprodavaniji automobil u Evropi.

Osma generacija trebala je već biti na tržištu, ali je nemački proizvođač nekoliko puta pomerio datum njegove premijere. Prema prvim informacijama, premijera je trebala biti održana na autosalonu u Frankfurtu, a plan da se pojavi u prodajnim salonima bio je februar 2020. godine. Međutim, zbog problema u razvoju infotainment sistema, rokovi su ponovo pomereni. Novi Golf biće uvek on-line i posredstvom interneta, biće dostupne različite aktuelizacije. Šef razvoja Golfa, Karlheinz Hell, još ranije je istakao, da će Golf imati više softvera nego ikada ranije, kao i da će njegov digitalni kokpit i sistemi asistencije biti od velike važnosti za povezivanje i bezbednost. Upravo je sofverski deo automobila glavni razlog za pomeranje termina premijere.

Menažder prodaje u Volkswagenu, Jürgen Stackmann, bez obzira na pomeranje termina premijere, insistira na tome, da proizvodnja počne prema planu - 24. februara 2020. godine. Na drugu stranu, šef koncerna VW, Herbert Diess, insistira na tome, da prodaja Golfa počne krajem ove godine, a da njegova premijera bude održana nakon autosalona u Frankfurtu. "Tačno je, da se trenutno borimo sa terminom za početak proizvodnje, ali ćemo uraditi sve, da prvi automobili budu isporučeni kupcima do kraja decembra." - istakao je Diess.

Automagazin.rs

123456. . .1598
Renault Symbioz
Slika nedelje