AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Treći finalista The Drivers’ Fuel Challenge-a je iz kompanije Agrorit

Treći finalista The Drivers’ Fuel Challenge-a je iz kompanije Agrorit

U subotu, 27. aprila,  u Volvo kamionskom centru u Novom Sadu organizovano je drugo polufinale u takmičenju Drivers’ Fuel Challenge (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Treće polufinale je  11. maja u Čačku...

Pogledajte vest Prvi finalisti u takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge u Srbiji.

 

Na drugom polufinalnom takmičenju u ekonomičnoj vožnji, koje kompanija Volvo Trucks u Srbiji organizuje drugi put, u subotu, 27. aprila, u Volvo kamionskom centru u Novom Sadu nadmetalo se 17 učesnika. Vozili su kružnom deonicom autoputa Novi Sad-okretnica za Koviljsku petlju dužine 36 km, koju je trebalo savladati za maksimalno 29 minuta.

Pobednik drugog polufinala je Stipe Nikolić iz kompanije Agrorit iz Melenca. Deonicu od 36 km je savladao za 28 minuta i 51 sekundu, dok je Volvo kojim je upravljao prosečno potrošio 26,3 litra (na 100 km).

Stipe Nikolić je treći finalista Volvoovog takmičenja u ekonomičnoj vožnji. Podsećamo, u prvim polufinalnim nadmetanjima u sezoni 2013-ta, koja su 20. i 21. aprila održana u Volvo servisno-prodajnom centru u Novim Banovcima, u kojem je vozačko umeće sučelilo pedesetak učenika, najbolji su bili Miroslav Nedić is firme ST prevoz iz Kragujevca i Nikola Đermanović, iz kompanije Inter Trans iz Loznice. Četvrti polufinalnista bi trebalo da bude poznat 11. maja, posle treće polufinalne „runde“ koja se održava u Volvo kamionskom centru u Čačku.

Propozicije i vozila su isti kao i u polufinalima održanim u Novim Banovcima i Novom Sadu: svi učesnici nadmetanja upravljaju identičnim vozilima - tegljačima iz nove generacije FH, sa Euro V motorima od 460 KS i automatizovanim menjačem I-Shift, koji vuku poluprikolice sa 20 tona tereta.

Finalno nadmetanje  Drivers’ Fuel Challenge za vozače u Srbiji je najavljeno za 1. jun, dok će se u oktobru svi nacionalni šampioni okupiti na finalu za celi region Centralne i istočne Evrope, koje će biti održano u Opatiji, u Hrvatskoj, na trkačkoj stazi Grobnik. Uz titulu šampiona takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2013 kompanije Volvo Trucks za tržišta u centralnoj i istočnoj Evropi, pobednik osvaja glavnu nagradu – novo putničko vozilo Volvo V40.

Treći finalista The Drivers’ Fuel Challenge-a je iz kompanije Agrorit

Volvo Trucks Serbia

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje