AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda

Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda

Novi Volvo FH kompanije Volvo Trucks nadmašio je više hiljada međunarodnih proizvoda i oduševio stručnjake za dizajn, članove žirija koji mu je dodelio nagradu “red dot” za dizajn proizvoda – međunarodno priznatu oznaku kvaliteta koja se dodeljuje za izuzetan uspeh u dizajnu i jednu od najvrednijih potvrda dizajnerskog kvaliteta.

Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda

Pogledajte vest Uskoro stiže novi Volvo FM - Da li ste ga videli?

 

Dodeljivanjem nagrade "red dot" za dizajn proizvoda za 2013.godoni odaje se priznanje za izvanredan industrijski dizajn i pohvaljuje se tim koji je razvio koncepciju. Nagrada "red dot" za dizajn proizvoda je svetsko priznanje koje se dodeljuje za dizajn vrhunskog kvaliteta. Međunarodni žiri nagradio je samo najbolje inovativne radove u 19 kategorija - od 4.662 proizvoda prijavljenih ove godine od strane proizvođača, dizajnera i arhitekata iz 54 zemlje širom sveta. Novi Volvo FH je dobio prestižnu nagradu u kategoriji 16: automobiska industrija i prevoz.

Pogledajte vest Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO.


"Veoma smo ponosni što smo dobili prestižnu nagradu na najvećem i najpoznatijem dizajnerskom takmičenju na svetu", kaže Rikard Orell, direktor sektora za dizajn u kompaniji Volvo Trucks. "Nagrada simbolizuje nekoliko godina napornog rada i odaje priznanje kreativnosti i inovativnom duhu kompanije Volvo Trucks. Stavljen je naglasak na dizajn i na uzbudljivi izgled novog FH vozila - na nešto čemu se obično ne daje visok prioritet pri dizajniranju komercijalnih vozila. Činjenica da je žiri "red dot" takmičenja prepoznao naše napore je fantastična i oduševljeni smo što smo dobili svetsko priznanje koje potvrđuje kvalitet industrijskog dizajna."

Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda

Postavljanje novih standarda

Novi Volvo FH konstruisan je da u svom fokusu ima vozača; da postavlja nove standarde dizajna u kamionskoj industriji, a da istovremno zadržava tradiciju kompanije Volvo, predstavljajući tehnologiju za uštedu goriva, delotvornu ergonomiju, vrhunsko upravljanje vozilom, pakete za pasivnu i aktivnu bezbednost.

"Kada smo počeli da projektujemo novi FH, uložili smo mnogo napora da bismo stvorili kohezivnu celinu i to je ono na šta sam najviše ponosan", kaže Rikard Orell. "Dizajn i funkcionalnost nisu u suprotnosti - naprotiv, funkcionišu perfektno i harmonično. Novi FH odlikuje se funkcionalnim i dinamičnim dizajnom, a vozačima kamiona obezbeđuje najbolje radno mesto u ovoj grani industriji."

Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda

Izuzetno kvalitetno zamišljen

"U današnje vreme visoka stručnost u dizajnu i ekonomski uspeh ne idu jedno bez drugog", kaže profesor dr Peter Zec, osnivač i izvršni direktor takmičenja "red dot". "Pobednici takmičenja "red dot": nagrađeni za 2013. godinu za dizajn proizvoda su protagonisti veoma razvijene kulture i indsutrije dizajniranja. Danas je sve teže uočiti razliku među dobro dizajniranim proizvodim. Često se dešava da posebni kvaliteti postaju uočljivi samo po detaljima. Međutim, kreacije koje polože test pred kritičnim očima međunarodnog žirija "red dot" takmičenja neće se izgubiti u masi, već će biti u stanju da se izbore sa globalnom konkurencijom."

Više od 1.000 gostiju iz sveta dizajna, industrije, politike i medija prisustvovaće dodeljivanju nagrada na takmičenja "red dot", koje će se održati 1.jula u Nemačkoj, u Aalto teatru, sedištu opere grada Esena. Tokom specijalne četvoronedeljne izložbe, od 2. do 28. jula 2013. Godine, u muzeju "red dot" takmičenja biće predstavljen novi Volvo FH zajedno sa ostalim proizvodima koji su osvojili nagrade. Nakon toga, pobednički radovi postaće deo stalne postavke muzeja i biće izloženi najmanje godinu dana. Muzej se nalazi na lokalitetu svetske baštine, na rudničko-industrijskom kompleksu zvanom Zeche Zollverein u Esenu, gde se nalazi i najveća stalna izložba savremenog svetskog dizajna.

Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda

VIDEO:



Volvo Trucks Serbia

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1594
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje