AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Nekoliko meseci posle uvođenja na tržište nove generacije modelske serije FH, kompanija Volvo Trucks predstavlja napredan sistem, koji će uticati na povećanje bezbednosti i udobnosti prilikom upravljanja teškim teretnim vozilom...

Sistem Volvo Dynamic Steering spaja hidraulični pojačivač upravljača sa elektronski regulisanim električnim motorom uparenim na prenosnom sistemu volana. Ovaj patentiran sistem dinamičkog upravljanja, obezbeđuje vrhunsku stabilnost pri visokim brzinama i lagano maneverisanje čak i potpuno opterećenim kamionom.

Volvo Dynamic Steering je gore imenovani elektronski kontrolisan elektromotor montiran stub volana, koji je uparen sa hidrauličnim pojačivačem volana. Maksimalni obrtni moment elektromotora iznosi 25 Nm, a elektronska jedinica reguliše obrtaje motora tri puta u sekundi! Volvo Trucks u svojim saopštenjima ističe, da upotreba elektromotora obezbeđuje savršen osećaj u vožnji. Pomoću senzora, sistem može da detektuje da kamion ide pravo napred i eliminiše kretanja volana po neravnim površinama.

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Glavne prednosti ovog sistema, švedski poizvođač je podelio u četiri kategorije. Kao prvo, pri niskim brzinama, vozač se ne mora oslanjati na fizičku silu tokom okretanja volana. Prednost je i činjenica, da se sistem automatski aktivira, kada se kamion kreže unazad. Neravnine na površini puta, kao što su rupe i pukotine, sistem veoma uspešno filtrira, jer vozilo se kreće ravno, a upravljanje po ovim površinama je preciznije. Vozač ne mora stalno da poravnava volan.

Na autoputu, Volvo Dynamic Steering povećava stabilnost i eliminiše potrebu za malim korekcijama volana, koje su neophodne posebno na putevima u Srbiji. Inteligentni sistem prepoznaje nagib puta, kao i bočne udare vetra i automatski komenzuje, kako vozač ne bi morao konstantno da "radi na volanu".

Sistem Volvo Dynamic Steering će povećati bezbednost saobraćaja i udobnost vožnje. Komapnija Volvo Trucks ističe, da će novi sistem rešiti najčešće teškoće, sa kojima se vozači susreću tokom vožnje teških kamiona. Zanimljivo je, da se skoro 40 procenata ispitanih vozača kamiona, svake nedelje žali na bolove u leđima, vratu, ramenima ili u rukama.

VIDEO:Automagazin.rs

Geely vrlo uspešan u prvom polugodištu

Geely vrlo uspešan u prvom polugodištu

Geely Automobile Holdings Limited Group (0175.HK) – poznata kao Geely Auto Group, objavila je svoje finansijske rezultate za prvi kvartal 2024. U izveštajima, profit Geely Auto Grupe iznosio je 52,3 milijarde juana, što predstavlja porast od 56% u odnosu na prihod u prvom tromesečju 2023. godine…

Kampanja

Kampanja "Vozi odmoran" na naplatnoj stanici Beograd

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Upravom saobraćajne policije, JP „Putevi Srbije“, Auto–moto savezom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, organizovali su promotivno-edukativne aktivnosti na naplatnoj stanici „Beograd“...

123456. . .1603
Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje