AutoMAGAZIN - Testovi

Najnovije vesti iz auto industrije

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

U petoj godini životnog ciklusa, automobil ne uživa veliku slavu, što mnoge proizvođače primorava na ulepšavanja. Čini se da Toyota to čini sa puno ukusa i ljubavi. 1994. godine, Toyota RAV4 bila je rodonačelnik segmenta malih SUV modela, a aktuelna treća generacija ove godine je prošla i drugu modernizaciju. Isprobali smo je u realnim uslovima...

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

1994. godine Toyota je predstavila model RAV4, kreatora novog segmenta imena Recreational Active Vehicle with 4 wheel drive. Druga generacija predstavljena je 2000. godine. Aktuelna, treća generacija, predstavljena 2006. godine, iza sebe ima drugu modernizaciju. Podsetimo, RAV4 je neosporni lider u segmentu, sa preko 1 milion prodatih primeraka u sve tri generacije. Model RAV4 ima pozitivan trend "Market share-a" i u Srbiji: - 2008- 15% - 2009- 20% - 2010-20%.

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

Toyota RAV4 za modelsku godinu 2010 ima potpuno nov prednji deo: nova je mreža hladnjaka sa hromiranim detaljima, potpuno su promenjene svetlosne grupe, kao i prednji branik i hauba. Na zadnjem delu automobila, promene su uočljive samo na svetlosnim grupama, koje su dobile novu grafiku i izrađene u LED tehnologiji. Bokovi automobila skoro su ostali netaknuti, a promene će uočiti samo dobri poznavaoci ove japanske marke, što se odnosi i na dobro oblikovanu "zadnjicu". U okviru programa "Toyota Optimal Drive", pogonske jedinice mogu se pohvaliti smanjenom masom, kao i smanjenim mehaničkim trenjem. Benzinske motore reprezentuje samo agregat 2.0 Valvematic, a oni koji preferiraju dizelske agregate mogu izabrati jednu od dve varijante četvorocilindričnog motora 2.2 D-4D ili D-CAT. Od ostalih novina, treba istaći da elektronski sistem stabilnosti (VSC) od sada dolazi već u standardnoj opremi. Takođe, novost je da je 4x2 pogon dostupan i uz D-4D motor.

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

Nakon otvaranja vrata, iznenađeni će biti samo oni koji ne poznaju modele ove marke. Nema velikih promena u odnosu na prethodnika, odnosno nema puno promena za oko vidljivih. Toyota RAV4 ne nudi visok nivo individualizacije enterijera, najviše zahvaljujući  bezbednosnim standardima, a primer je osnovnih sedam vazdušnih jastuka, uključujući i vazdušni jastuk za kolena vozača. Unapređeni RAV4 ima makšu i kvalitetniju plastiku, što možemo primetiti već na prvi pogled. Ono što je važno, ergonomija je na nivou ovog japanskog proizvođača: sve je "na svom mestu" i svaka komanda se nalazi upravo tamo gde je prosečan vozač i očekuje. Položajem za volanom bio je zadovoljan i višestruki državni reli šampion, test vozač Automagazin portala, Vladan Petrović: "S obzirom da je u pitanju SUV automobil, zadovoljan sam. Za više vozače možda će biti neobično visoka pozicija sedenja i relativno nisko postavljen volan, ali period habituacije je mali. Osećaj u vožnji je zaista dobar, jer je preglednost daleko bolja od standardnih automobila. Moram da pohvalim i veličinu unutrašnjeg prostora, kako u predelu nogu, tako i u visini laktova, što sam od RAV4 i očekivao."

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

Veliko BRAVO Toyota je zaslužila i za sistem preklapanja zadnjih sedišta, preko polugica na bokovima prtljažnika, koje su dostupne i jednostavne za korišćenje. Preklapanjem naslona zadnjih sedišta može se dobiti skoro ravna površina, a utovarni prostor ima izuzetno dobar pristup. Ako kod prtljažnika nešto moramo zameriti, onda su to velika i teška vrata, koja vlasnicima RAV4 zadaju velike muke na malim i tesnim parkinzima. Za svaku pohvalu je i organizacija prostora za putnike koji sede na zadnjim sedištima. Iako nam se u prvi mah činilo da je prostor za kolena putnika koji sede pozadi malo, individualnim pomeranjem sedišta, svako je brzo pronašao sebi idealnu poziciju. Za one koji to vole u brojkama: zapremina prtljažnika iznosi 410 litara, a kada sklopimo naslone zadnjih sedišta, zapremina raste na zavidnih 1.752 litra.

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

Četvorocilindrični turbodizel 2.2 D-CAT, sa maksimalnom snagom od 110 kW pri 3.600 o/min, na našem testu se pokazao kao sasvim dovoljan za ovaj 1,6 tona težak automobil. Maksimalni obrtni moment motora iznosi 340 Nm u rasponu obrtaja od 2.000 do 2.800 o/min. Performanse "na papiru", čak i kada je u pitanju testirani automobil opremljen 6-stepenim automatskim menjačem, solidne su: iz mesta do "stotke", RAV4 stiže za 10,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 185 km/h. Kombinovana potrošnja goriva od 7,2 l/100 km, koju Toyota navodi, nije nerealna. Kombinacija relativno male mase za ovu kategoriju vozila, jednostavnog pogona na sve točkove i unapređenog agregata, učinili su da vožnja RAV4 bude veoma štedljiva. Naša prosečna potrošnja se kretala oko 7,6 l na svakih 100 pređenih kilometara.

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

Vladan Petrović, i pored velikog truda da pronađe bar neku manu pogonskom sistemu, to nije uspeo. Bar ne ozbiljnijim argumentima. "Motor je najagilniji u rasponu obrtaja od 2.000 do 2.800 o/min, ali veoma je elastičan već posle samog kretanja, nakon 1.190 o/min. Motor ima veliki obrtni moment i pravi je izbor za ovaj automobil, posebno u kombinaciji sa automatskim menjačem. Nudi dovoljno snage i obrtnog momenta čak i prilikom većih opterećenja. Odlična strana RAV4, pored motora, jeste dobro odmeren prenos šestostepenog automatskog menjača, koji se odlično snalazi, kako na asfaltnim putevima, tako i u lakšim off-road uslovima. Promena brzina može se vršiti i preko polugica iza volana, ali moje mišljenje je da menjač najbolje radi u samostalnom "D" modu. Menjaču teško možemo naći manu. Blokada diferencijala, koja se aktivira pomoću dugmeta na instrument tabli, omogućava Toyoti RAV4 da bez problema savlada i velike uspone, kao i strme makadamske podloge. Ako nešto moram zameriti, onda je to buka hladnog motora u neutralnom modu."

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

Oslanjanje modela Toyota RAV4, što je uobičajeno za SUV kategoriju, usmereno je na udobnost u vožnji. Zahvaljujući zadnjem multilinku i stabilizatorima, RAV4 se ponaša sasvim pristojno i sigurno će zadovoljiti prosečnog vozača. "Zahvaljujući debelim gumama sa visokim profilom (65), gradska vožnja je na nivou "klasičnih" automobila, uz dodatnu prednost, koja je kod nas posebno omiljena: penjanje na ivičnjake nije nikakva prepreka. Što se tiče pokretljivosti i agilnosti u vožni, vešanje RAV-a pruža sasvim pristojne karakteristike. Ako nešto možemo kritikovati, onda to može biti pomalo nedirektan kontakt sa podlogom. To u gradskoj vožnji ne smeta, ali pri visokim brzinama, osećaj povezanosti sa asfaltom je jako važan, a kod RAV4 mogao bi biti i bolji. Što se tiče vožnje po krivudavom putu, ne naginje previše u krivinama, ali ne treba preterivati, s obzirom na njegovu visinu. Moram da pohvalim ponašanje automobila na blatnjavim šumskim putevima. I pored letnjih pneumatika, RAV4 je samouvereno grabio napred, a kada je situacija bila "na ivici", aktivacijom blokade diferencijala, sve je bilo rešeno. Iako mu nije namena vožnja u "off-road" uslovima, automobil se sa ovim pogonom sigurno snalazi u vožnji po blatnjavoj, a verovatno i na snegom prekrivenoj podlozi. Ipak, za nešto ozbiljnije off-road avanture, mislim da nedostaje blokada zadnjeg diferencijala i nešto veći klirens. Jasno je da ovo nije automobil za najsurovije gudure, ali od njega to niko i ne očekuje. Za normalne "izlete" van puta, RAV4 ima sve adute." - zaključuje Petrović.

Podsetimo, u normalnim uslovima RAV4 šalje 45% obrtnog momenta na zadnje točkove, a blokadom diferencijala, zadnji pogon se spaja direktno sa prednjim.

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

Testirani primerak bio je RAV4 2.2 D-CAT Elegant, koji u svojoj opremi ima sve što je potrebno za normalnu, a možemo slobodno reći i luksuznu vožnju, i zaista je teško pronaći nešto što se može doplatiti. Sve navedeno RAV4 i dalje čini vrlo logičnim i najboljim izborom za kupce sa mnogobrojnom porodicom, ili jednostavno za one koji žele voziti veliki i fleksibilan, ali i japanski kvalitetan automobil. I, još nešto: Toyota ne proizvodi jeftine automobile. Cena od 30.990 Eura (akcijska cena), za luksuzno opremljen RAV4 je pošteno odmerena i odražava realnu sliku kvaliteta ovog automobila.

 

Fotografije pogledajte klikom na LINK.

 

Cenovnik pogledajte klikom na LINK.

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

 Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD - Tehnička specifikacija
 
Motor:
 Turbodizel Common-Rail
 Broj cilindara / ventila:
 4 / 4
 Zapremina motora (cm³):
 2.231
 Maksimalna snaga (KS / o/min):
 150 / 3.600
 Maksimalni obrtni moment (Nm / o/min):
 340 / 2.000 - 2.800
 Performanse:  
 Maksimalna brzina (km/h):
185
 Ubrzanje 0 - 100 km/h (s):
 10,8
 Potrošnja: grad/otvoreno/prosek (L/100 km):
 8,8 / 6,2 / 7,2
 Dimenzije:  
 Prtljažni prostor (L):
410 / 1.752
 Zapremina rezervoara (L):
 60
 Masa automobila (kg):
 1.610
 Dimenzije pneumatika:
 225/65 R17
 Dužina automobila (mm):
 4.365
 Širina automobila (mm):
 1.815
 Visina automobila (mm):
 1.685
 Međuosovinsko rastojanje (mm):
 2.560
 Cena (Eur):
 30.990

 

Goran Sarić - Automagazin portal

Testirali smo: Honda CR-Z - Ekosportista

Testirali smo: Honda CR-Z - Ekosportista

Mali kupe Honda CR-Z (Compact Renaissance Zero) je prvi automobil na svetu, koji kombinuje sportske ambicije, hibridni pogon i manuelni menjač. Konačno je Honda stvorila hibridni automobil koji je u isto vreme atraktivan, kako za vozače koji preferiraju sportski osećaj u vožnji, tako i za one koji brinu o životnoj sredini, o potrošnji goriva, i koji žele visok nivo individualnosti...

Testirali smo: Dacia Duster 1.6 16V 4x2

Testirali smo: Dacia Duster 1.6 16V 4x2

Prašina koju je podigao Duster na srpskom tržištu se ne stišava, a nakon višednevnog testa, zaključili smo i zašto. Rumunski SUV model je robusan, prostran i što je za nas veoma važno - dostupan automobil, koji svojim dinamičnim i atraktivnim dizajnom privlači veliku pažnju prolaznika, uz prateće komentare: "Ovo je Dacia?!"...

Testirali smo: Audi A1 1.6 TDI - Četiri prstena za početnike

Testirali smo: Audi A1 1.6 TDI - Četiri prstena za početnike

Kaže se da u istu reku nije moguće dva puta ući, jer je voda od prvog ulaska otekla. Audi u nju ulazi po treći put, ali svaki put na drugačiji način. Kompanija iz Ingolstadta ponovo meša karte u segmentu malih "imidž" automobila. Žene, sinovi i ćerke dobro situiranih porodica, ljubimice finansijski dobrostojećih biznismena - to će biti glavni klijenti i korisnici najmanjeg i najjeftinijeg Audija...

Test: Toyota Prius - Treća generacija

Test: Toyota Prius - Treća generacija

Toyota je za tri generacije uspela da od automobila koji je među ostalim visokoserijskim automobilima izgledao kao NLO, napravi automobil koji je više nego ravnopravan konkurent porodičnim modelima. Ono što je za nas važno jeste činjenica da, pored izuzetno male potrošnje, u procesu registracije srpski zakoni Prius posmatraju kao 1,8-litarski benzinac. Na višednevnom testu imali smo najuspešniji hibridni automobil svih vremena...

Test: Dacia Sandero Stepway - Zbogom zimskoj dosadi!

Test: Dacia Sandero Stepway - Zbogom zimskoj dosadi!

Vreme je da se podsetimo naših utisaka o modelu Dacia Sandero Stepway, koji smo isprobali u planinskim uslovima. Viši, sa više stila i sa više opreme, Sandero Stepway svuda prolazi (ne baš svuda) i nikada ne ostaje neprimećen. Iako nema pogon na sve točkove, u ovom automobilu možete doživeti brojne pustolovine na moru, u planinama ili na gradskim ulicama, ne obazirući se na visoke ivičnjake. I sve to uz zaista pristupačnu cenu. Sandero Stepway je pravi automobilski antidepresiv...

Testirali smo: Ford Fiesta 1.4 TDCi Trend

Testirali smo: Ford Fiesta 1.4 TDCi Trend

Nova Ford Fiesta je dovoljno dugo na tržištu, kako bismo realno i bez uticaja emocija i dizajna mogli oceniti njene realne vrednosti. U dizajnerskom smislu, ovo je automobil koji će se posebno svideti sportski orijentisanim kupcima. Ispod sportsko-elegantnog odela kriju se niskolitražni motori sa savremenom i ekonomičnom tehnikom...

Vozili smo: Nissan 350Z

Vozili smo: Nissan 350Z

Čvrsta konstrukcija, vrhunski atmosferski šestocilindrični agregat, zadnji pogon i noga na gasu. Ne, pogrešili ste. Nije Porsche, već Nissan 350Z, koji skuplju nemačku konkurenciju gleda uzdignute glave i pravo u oči. Iako ga iz ponude polako potiskuje dolazeći naslednik sa oznakom Nissan 370Z, tokom kratke vožnje smo se uverili da 350Z itekako ima šta  da pokaže. Ukoliko ste ljubitelj Porshea, a imate srčane i respiratorne probleme, predlažemo Vam da ne čitate dalje ovaj tekst...

Test: Lexus IS 220d Sport - Supersedan

Test: Lexus IS 220d Sport - Supersedan

Tržištem luksuznih automobila srednje klase vladaju nemačke marke, kao što su Mercedes-Benz, BMW i Audi. Čast japanskih proizvođača najbolje brani Lexus IS, koji već godinama, prilično uspešno, radi na tome da se sitacija na tržištu promeni. Na testu smo imali najprodavaniji Lexus model u Evropi, i jedini dostupan sa snažnim, čistim dizelskim motorom...

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Druga generacija modela Renault Megane pobrala je ovacije onih koji cene originalnost i stil. Treća generacija modela Megane stilski je nešto manje  prepoznatljiva, ali zato je praktičnija i funkcionalnija. Potpuno novi model niže srednje klase, svojom funkcionalnošću, kvalitetom, atraktivnim izgledom i prihvatljivom cenom, ubedljivo osvaja kupce u Srbiji...

Renault Symbioz
Slika nedelje