AutoMAGAZIN - Testovi

Najnovije vesti iz auto industrije

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Druga generacija modela Renault Megane pobrala je ovacije onih koji cene originalnost i stil. Treća generacija modela Megane stilski je nešto manje  prepoznatljiva, ali zato je praktičnija i funkcionalnija. Potpuno novi model niže srednje klase, svojom funkcionalnošću, kvalitetom, atraktivnim izgledom i prihvatljivom cenom, ubedljivo osvaja kupce u Srbiji...

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Već na prvi pogled uočavamo da Megane nije dizajnersko remek delo, ali u karavan verziji izgleda veoma kompaktno i uverljivo. Dizajneri su ispred sebe imali jasno definisan cilj: današnje tržište zahteva veliki unutrašnji prostor uz kompaktne dimenzije karoserije i dobre vozne osobine, uz nisku potrošnju goriva. Nova generacija modela Megane porasla je u svim smerovima, i prvi utisak je pozitivan. Novi model, čak i u karavanskoj verziji, u najmanju ruku je zanimljiv i uverljiv automobil. Visoki bokovi i debele kvake, već u startu sugerišu na sigurnost, a izdužena bočna linija sa jakim zadnjim bokovima, naglašava eleganciju. Svi ostali detalji samo zaokružuju priču o zanimljivom i snažnom izgledu. Zadnji deo nije samo produžena "zadnjica" hatchback-a, već je specifično dizajniran kako bi odgovarao jednakim, elegantnim i protočnim linijama neke limuzine.

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Renalt Megane karavan oslanja se na bazni hatchback model Megane treće generacije. Grandtour je produžen sa 429,5 na 456 centimetara, a visina je, zbog krovnih nosača, povećana sa 147 na 151 centimetar. Širina je ostala ista kao kod hatchback modela i iznosi 181 centimetar. Dokaz da zadnji deo nije samo "produžetak", jeste i činjenica da je međuosovinsko rastojanje povećano sa 264 na 270 centimetara. Iako je u pitanju karavan, naš test vozač koji preferira sportske automobile (višestruki državni reli šampion), Vladan Petrović, imao je samo reči hvale za novo Renaultovo "čedo": "Kada je dizajn u pitanju, možemo slobodno reći da je dizajnerski tim Renaulta nadmašio samog sebe: novo, sportski i dinamički naglašeno odelo savršeno se uklapa u automobil kakav je Megane. Ni karavan verzija ne donosi ništa novo - dizajneri su veoma vešto, sa velikom jednostavnošću, uklopili vrata prtljažnika, a silueta automobila ostala je dinamična i budi sportske asocijacije. Posebno mi se sviđa dizajn zadnjeg dela automobila, koji je izuzetno skladan i možda lepši i kompaktniji od prednjeg dela."

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Enterijer je veliko iznenađenje. Kvalitet materijala kokpita podseća na ono što smo videli u premium modelima nemačkih marki. Na dodir sve deluje besprekorno kompaktno, a odstupanja kod plastičnih sklopova skoro da ne postoje. Isto se odnosi i na funkcionalnost - sve je ergonomski raspoređeno i nalazi se upravo tamo gde većina vozača i očekuje. Ako nešto moramo zameriti, onda su to premali dugmići za kontrolu radio i klima uređaja. Sedišta su dizajnirana tako da pružaju odličan bočni oslonac telu, čak i u agresivnoj vožnji. Ono što je veoma važno za ovu kategoriju, prednja sedišta pružaju dovoljno prostora za odrasle putnike i vožnju čine izuzetno konfornom, a tokom svakodnevne "eksploatacije", primetili smo da su mekša od onih u nemačkim konkurentima.

Vladan Petrović je dao pozitivnu ocenu enterijera: "Poziciju za volanom veoma lako će pronaći svaki vozač, bez obzira na njegove gabarite, zahvaljujući višestruko podesivom volanu i sedištu. Sve je na svom mestu. U vožnji nema nepoželjnih zvukova, koji su dolazili iz kokpita prethodne generacije, i sve deluje kvalitetno kako na dodir, tako i "na oko". Kombinacija digitalnih i analognih instrumenata je veoma zanimljiva i privlači pažnju putnika. Jedina mana koju bih uputio na vozačevo mesto, jeste dužina sedalnog dela sedišta (460 mm, konkurencija ima i preko 500 mm). Sedište ne pruža dovoljnu podršku za noge, što može biti zamorno prilikom dužih putovanja. Sve ostalo je u savršenom redu."

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Prostor u zadnjem delu automobila je na nivou konkurencije u srednjoj nižoj klasi. Kao što smo istakli, automobil je produžen sa 429,5 na 456 centimetara, što je rezultiralo povećanjem međuosovinskog razmaka, a najveću korist imao je upravo zadnji deo automobila. Zadnja sedišta su postala komfornija, dobijen je veći prostor i za kolena putnika, a zapremina prtljažnika povećana je sa 405 na 491 litar, u osnovnoj konfiguraciji.  Širina enterijera (u visini laktova 1.470 mm napred, a 1.450 mm pozadi) odgovara potrebama ljudi koji kupuju automobil ove kategorije. Prtljažniku možemo dati atribut idealnog. Polukruto rešenje zadnje osovine, omogućilo je dobro iskorišćenje prostora. Kada smo otvorili vrata, iznenadila nas je površina prtljažnika dužine 850, a širine 1.100 mm! Visina od tla iznosi pola metra, a osnovna zapremina prtljažnika iznosi 491 litar, a u skladu sa individualnim potrebama može se povećati za 33 litra, zahvaljujući "kutiji" ispod poda prtljažnika. Kada se sedišta obore, dužina utovarnog dela raste na zavidnih 1.580 milimetara, a zapremina na 1.560 litara. Ukoliko i to ne zadovoljava potrebe vlasnika, Renault je ponudio odlično rešenje: naslon za glavu prednjeg suvozača potrebno je sklopiti (standardno od nivoa opreme Expression), i oboriti i prednje sedište. Tada je u automobil moguće smestiti predmet dužine 2,7 metara! Pristupačnost prtljažnika, takođe je za desetku. Prag se nalazi na visini od 560 mm, što je niže od verzije hatchback.

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Motor 1.4 TCe 130 je veliki korak Renaulta u oblasti "downsizinga" benzinskih motora. Agregat je naslednik manjeg 1.2 TCe motora, koji je predstavljen u Renault Cliu.Maksimalna snaga iznosi 130 KS, pri 5.500 o/min, a maksimalni obrtni moment od 190 Nm dostupan je pri 2.250 o/min. Parametri motora mogu se uporediti sa parametrima dvolitarskog atmosferskog motora. Motor se konstrukcijski bazira na atmosferskom 4-cilindričnom Nissan motoru, i opremljen je jednim turbopunjačem. Za pogon koristi 95-oktanski benzin, koji u kombinovanom ciklusu vožnje troši oko 6,5 L/100 km, što je za 0,2 L manje od potrošnje osnovnog benzinskog 1.6 16V od 74 kW. Ubrzanje iz mesta do 100 km/h iznosi 9,9 (9,6 hatchback) sekundi, a maksimalna brzina iznosi 200 km/h. Ono što potvrđuje dobre performanse motora jeste činjenica da je maksimalni Obrtni moment dostupan sve do 3.750 o/min. Agregat zadovoljava Euro 5 ekološku normu.

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Vladan Petrović bio je zadovoljan onim što je prikazao niskolitražni benzinski agregat: "Ovo je stvarno jedan od najprijatnih benzinskih motora za vožnju. Elastičan je, veoma miran i kultivisan. Već u neutralnom položaju, iznenadio me je mirnoćom rada. Zahvaljujući velikoj specifičnoj snazi (snaga po litru zapremine), motor je veoma temperamentan, a potrošnja je ostala na niskom nivou. U gradskoj vožnji, vozač će uvek imati dovoljno snage. Ako moramo da tražimo manu, onda je to nešto duži hod ručice menjača, koji je prepoznatljiv za automobile ove marke."

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Renault Megane treće generacije je jedan od najkomfornijih automobila niže srednje klase. Prelasci preko neravnina, zahvaljujući dužem međuosovinskom rastojanju, postali su prijatniji, a Megane-u ne smetaju ni mnogobrojne rupe na našim putevima. Uostalom, to od jednog Francuza i očekujemo. O ponašanju u vožnji, najviše nam je rekao Petrović: "Iako polukruta zadnja osovina ne obećava puno u teoriji, rezultat u praksi je daleko bolji. Megane Grandtour vozaču može priuštiti puno užitka u vožnji, jer je oslanjanje tvrđe trimovano, a upravljanje je direktnije. U Renaultu su napravili odličan kompromis između udobnosti i dobrog "ležanja". Kontakt sa podlogom je neposredniji nego kod prethodnika, a naginjanje u krivinama je minimalizovano. Iako ovo nije sportski automobil, Megane Grandtour ima puno aduta za temperamentnu vožnju. Ali, ne treba preterivati, jer karavan ima i nešto duži "rep", koji u graničnim situacijama može "zaplivati". Na kraju želim da pohvalim kočioni sistem, koji se prosto poigrava sa automobilom."

Test: Renault Megane Grandtour 1.4 TCe - Porodično blago

Renault Megane Grandtour je atraktivan, moderno dizajniran automobil, koji nudi veliki prtljažnik, varijabilan enterijer, kvalitetne materijale, tih motor i agilno oslanjanje koje nudi dobar kompromis između voznih osobina i komfora. Kada se svemu doda i tradicionalna Renault-ova visoka sigurnost i niska cena, zaokružuje se utisak kompletnog, prijatnog i dinamičnog porodičnog automobila. Mišljenja smo da je ovaj automobil odličan izbor za flote firmi, ali i porodične ljude, koji prelaze veliki broj kilometara. Test automobil bio je opremljen Dynamique paketom opreme, koji podrazumeva sve ono, pa i više nego što je potrebno prosečnom vozaču. Tu je i Carminat TomTom navigacioni sistem, koji značajno olakšava vožnju na nepoznatim destinacijama, a ne nedostaje ni dvozonski klima uređaj i svi potrebni bezbednosni sistemi.

Osnovni Renault Megane Grandtour, opremljen benzinskim 1.6-litarskim agregatom, sa 110 KS dostupan je za 13.590 Eura, što je dobra pristojna cena za više nego dobar automobil. Za model kao što je bio test primerak, Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique, treba izdvojiti nešto više od 17.000 Eura, što je za ono što pruža, sasvim opravdana cena.

Više informacija i cene modela Renault Megane Grandtour, možete pogledati klikom na LINK.

Fotografije snimljene na testiranju, pogledajte klikom na LINK.

Renault Megane Grandtour 1.4TCe-specifikacija
Tip motora:Turbobenzinac - ubrizgavanje goriva
Broj cilindara / ventila:4 / 4
Zapremina motora (cm3):1.397
Maksimalna snaga (kW/o/min):96 / 5.500
Max. obrtni moment (Nm/o/min):190 / 2.250
Performanse:
Maksimalna brzina (km/h):200
Ubrzanje 0-100 km/h (s):9,9
Prosečna potrošnja (L/100 km):6,4
Dimenzije i masa:
Zapremina prtljažnika (L):491 / 1.567
Zapremina rezervoara (L):60
Masa automobila (kg):1.450
Dimenzije pneumatika:205/55 R 16
Dužina automobila (mm):4.559
Širina automobila (mm):1.804
Visina automobila (mm):1.505
Međuosovinsko rastojanje (mm):2.701
Trag točkova napred (mm):1.543
Trag zadnjih točkova (mm):1.547
Cena (Eur):17.480 Eur sa carinom i PDV

Foto: Milomir Bošković i Goran Sarić

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

Testirali smo: Toyota RAV4 2.2 D-CAT AWD

U petoj godini životnog ciklusa, automobil ne uživa veliku slavu, što mnoge proizvođače primorava na ulepšavanja. Čini se da Toyota to čini sa puno ukusa i ljubavi. 1994. godine, Toyota RAV4 bila je rodonačelnik segmenta malih SUV modela, a aktuelna treća generacija ove godine je prošla i drugu modernizaciju. Isprobali smo je u realnim uslovima...

Testirali smo: Honda CR-Z - Ekosportista

Testirali smo: Honda CR-Z - Ekosportista

Mali kupe Honda CR-Z (Compact Renaissance Zero) je prvi automobil na svetu, koji kombinuje sportske ambicije, hibridni pogon i manuelni menjač. Konačno je Honda stvorila hibridni automobil koji je u isto vreme atraktivan, kako za vozače koji preferiraju sportski osećaj u vožnji, tako i za one koji brinu o životnoj sredini, o potrošnji goriva, i koji žele visok nivo individualnosti...

Testirali smo: Dacia Duster 1.6 16V 4x2

Testirali smo: Dacia Duster 1.6 16V 4x2

Prašina koju je podigao Duster na srpskom tržištu se ne stišava, a nakon višednevnog testa, zaključili smo i zašto. Rumunski SUV model je robusan, prostran i što je za nas veoma važno - dostupan automobil, koji svojim dinamičnim i atraktivnim dizajnom privlači veliku pažnju prolaznika, uz prateće komentare: "Ovo je Dacia?!"...

Testirali smo: Audi A1 1.6 TDI - Četiri prstena za početnike

Testirali smo: Audi A1 1.6 TDI - Četiri prstena za početnike

Kaže se da u istu reku nije moguće dva puta ući, jer je voda od prvog ulaska otekla. Audi u nju ulazi po treći put, ali svaki put na drugačiji način. Kompanija iz Ingolstadta ponovo meša karte u segmentu malih "imidž" automobila. Žene, sinovi i ćerke dobro situiranih porodica, ljubimice finansijski dobrostojećih biznismena - to će biti glavni klijenti i korisnici najmanjeg i najjeftinijeg Audija...

Test: Toyota Prius - Treća generacija

Test: Toyota Prius - Treća generacija

Toyota je za tri generacije uspela da od automobila koji je među ostalim visokoserijskim automobilima izgledao kao NLO, napravi automobil koji je više nego ravnopravan konkurent porodičnim modelima. Ono što je za nas važno jeste činjenica da, pored izuzetno male potrošnje, u procesu registracije srpski zakoni Prius posmatraju kao 1,8-litarski benzinac. Na višednevnom testu imali smo najuspešniji hibridni automobil svih vremena...

Test: Dacia Sandero Stepway - Zbogom zimskoj dosadi!

Test: Dacia Sandero Stepway - Zbogom zimskoj dosadi!

Vreme je da se podsetimo naših utisaka o modelu Dacia Sandero Stepway, koji smo isprobali u planinskim uslovima. Viši, sa više stila i sa više opreme, Sandero Stepway svuda prolazi (ne baš svuda) i nikada ne ostaje neprimećen. Iako nema pogon na sve točkove, u ovom automobilu možete doživeti brojne pustolovine na moru, u planinama ili na gradskim ulicama, ne obazirući se na visoke ivičnjake. I sve to uz zaista pristupačnu cenu. Sandero Stepway je pravi automobilski antidepresiv...

Testirali smo: Ford Fiesta 1.4 TDCi Trend

Testirali smo: Ford Fiesta 1.4 TDCi Trend

Nova Ford Fiesta je dovoljno dugo na tržištu, kako bismo realno i bez uticaja emocija i dizajna mogli oceniti njene realne vrednosti. U dizajnerskom smislu, ovo je automobil koji će se posebno svideti sportski orijentisanim kupcima. Ispod sportsko-elegantnog odela kriju se niskolitražni motori sa savremenom i ekonomičnom tehnikom...

Vozili smo: Nissan 350Z

Vozili smo: Nissan 350Z

Čvrsta konstrukcija, vrhunski atmosferski šestocilindrični agregat, zadnji pogon i noga na gasu. Ne, pogrešili ste. Nije Porsche, već Nissan 350Z, koji skuplju nemačku konkurenciju gleda uzdignute glave i pravo u oči. Iako ga iz ponude polako potiskuje dolazeći naslednik sa oznakom Nissan 370Z, tokom kratke vožnje smo se uverili da 350Z itekako ima šta  da pokaže. Ukoliko ste ljubitelj Porshea, a imate srčane i respiratorne probleme, predlažemo Vam da ne čitate dalje ovaj tekst...

Test: Lexus IS 220d Sport - Supersedan

Test: Lexus IS 220d Sport - Supersedan

Tržištem luksuznih automobila srednje klase vladaju nemačke marke, kao što su Mercedes-Benz, BMW i Audi. Čast japanskih proizvođača najbolje brani Lexus IS, koji već godinama, prilično uspešno, radi na tome da se sitacija na tržištu promeni. Na testu smo imali najprodavaniji Lexus model u Evropi, i jedini dostupan sa snažnim, čistim dizelskim motorom...

Renault Symbioz
Slika nedelje