AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally Sweden 2021 zvanično otkazan zbog korona-virusa

Rally Sweden 2021 zvanično otkazan zbog korona-virusa

Ono o čemu se spekulisalo, sada je i zvanično potvrđeno. Rally Sweden, drugo takmičenje u kalendaru FIA Svetskog reli šampionata 2021, zvanično je otkazano zbog uvedenih ograničenja u cilju smanjenja posledica pandemija virusa Covid-19...

FIA reli direktor, Yves Matton, nedavno je izjavio: "Corona virus će nas i dalje pratiti." Belgijanac je ovo rekao u smislu sve većeg širenja pandemije u celom svetu. Iako je Švedska od samog početka pandemije izabrala drugačiji put za njeno savladavanje, sada su i tamo pooštreni propisi i ograničenja.


To znači da Rally Sweden 2021, koji je u planu bio da se održi od 11. do 14. februara, neće biti održan. Organizator je najpre planirao da se događaj održi, ali bez publike, međutim, s obzirom da prodaja karata čini značajan deo budžeta za ovo takmičenje, organizator je odlučio da ga otkaže.

Rally Sweden 2021 zvanično otkazan zbog korona-virusa

"Ogranizatori relija Švedska, FIA i WRC promoter u potpunosti razumeju da je zdravlje lokalnog stanovništva od primarne važnosti i posvećeni su kolektivnoj brizi u zaštiti zajednice i WRC porodice." - izjavio je direktor Rally Sweden, Glenn Olsson.


FIA i WRC promoter su u kontaktu sa drugim organizatorima i uskoro bi trebali objaviti alternativno takmičenje i datum. Nezvanično se pojavljuje Arctic Rally kao moguća zamena. Podsetimo, Rally Sweden je jedino zimsko takmičenje u WRC šampionatu, gde se vozi po podlozi prekrivenoj snegom.


Automagazin.rs

Test: Ford Fiesta Rally1 Hybrid WRC 2022 (VIDEO)

Test: Ford Fiesta Rally1 Hybrid WRC 2022 (VIDEO)

S obzirom da su proizvođači relativno kasno ušli u razvoj novog reli automobila najviše specifikacije, koji će nositi oznaku Rally 1, aktuelizovale su se specifikacije da će njihov start biti odložen. FIA ostaje pri stanovištu, da će novi WRC automobili biti spremni za start sezone 2022...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46