AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Otkazan i Ypres Rally 2020

Otkazan i Ypres Rally 2020

Ypres Rally 2020, koji je ove godine bio u kalendaru za FIA Svetski reli šampionat, je otkazan. Ova odluka je stigla nakon što je Belgija, nakon aktuelne faze širenja korona virua, teško pogođena pandemijom...

Sa sve većim brojem pacijanata koji pristižu u belgijske bolnice, angažovane su i druge hitne služne, među kojima je i Crveni krst. Zbog ove situacije, lokalne vlasti su donele odluku da otkažu Ypres Rally 2020.


Podsetimo, Rally Ypres 2020 je trebao da bude pretposlednje takmičenje u aktuelnom kalendaru FIA Svetskog reli šampionata.


"Ovo je veliko razočaranje za sve naše zaposlene, koji su pokazali da su sposobni da organizuju WRC takmičenje u kratkom roku. Nadamo se da naš trud i uladanje nisu bili uzaludni. Pokazali smo FIA i promoteru WRC-a da možemo brzo da organizujemo reli. Otkazivanje je bilo neizbežno, ali ne odustajemo od svojih ambicija u Svetskom reli šampionatu. Nadao se, da je ovo otkazivanje samo odlaganje." - izjavio je Alain Penasse, predsednik kluba organizatora ovog takmičenja - Club Superstage.


Automagazin.rs

Test: Ford Fiesta Rally1 Hybrid WRC 2022 (VIDEO)

Test: Ford Fiesta Rally1 Hybrid WRC 2022 (VIDEO)

S obzirom da su proizvođači relativno kasno ušli u razvoj novog reli automobila najviše specifikacije, koji će nositi oznaku Rally 1, aktuelizovale su se specifikacije da će njihov start biti odložen. FIA ostaje pri stanovištu, da će novi WRC automobili biti spremni za start sezone 2022...

Renault Symbioz
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46