AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Vozači u Finskoj prvi put za volanom posle korona-virus pauze (VIDEO)

WRC - Vozači u Finskoj prvi put za volanom posle korona-virus pauze (VIDEO)

Zbog pandemije koronavirusa, FIA Svetski reli šampionat je na pauzi do septembra meseca. Još uvek je neizvesno kako će izgledati program takmičenja do kraja sezone, ali vozači se polako vraćaju za volan...

Prema aktuelnim informacijama, sledeće takmičenje FIA Svetskog reli šampionata biće održano u Turskoj, u periodu od 24. do 27. septembra. Zatim u periodu od 15.10 do 18.10 sledi ADAC Rallye Deutschland. Reli u Walesu je otkazan, a kraj sezone biće u Japanu, u terminu od 19. do 22. novembra. Još uvek nema potvrde za Ypres Rally u Belgiji, koji bi se početkom oktobra mogao naći "na meniju" FIA Svetskog reli šampionata.

Protekle nedelje, testiranja u Finskoj su obavili timovi Hyundai Shell Mobis i Toyota Gazoo Racing. Kada su šefa tima Toyota pitali, šta je bio cilj testa, Finac je uz osmeh odgovorio: "Želimo da se uverimo da vozači nisu zaboravili da voze." Zanimljivo je da je pored test staze bilo puno publike.  Za volanom Toyote Yaris WRC smenjivali su se Sebastien Ogier, Elfyn Evans i Kalle Rovanpera.

Belgijanac u Hyundaiju, Thierry Neuville, 16. juna je proslavio svoj 32. rođendan i bio je presrećan, što je upravo tog dana bio u Finskoj. Jasno je da su testovi u Finskoj imali za cilj da vozači povrate rutinu nakon pauze koja traje od marta meseca, kada je održan Rally Guanajuato Mexico.

VIDEO 1:


VIDEO 2:


VIDEO 3:


Automagazin.rs
Foto: Hyundai

VIDEO: Hyundai i20 Rally1 Hybrid - prvi testovi

VIDEO: Hyundai i20 Rally1 Hybrid - prvi testovi

Šef tima Hyundai Motorsport u FIA Svetskom reli šampionatu, Andrea Adamo, potvrdio je da će novi reli automobil Hyundai i20 Rally1 biti značajno drugačiji od prototipa koji smo do sada videli. Pred nama su najnoviji video snimci...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46