AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2020
www.automagazin.rs
Poredak - WRC Vozači
1.G. Galli0
2.B. Bouffier0
3.S. Wiegand0
4.J.M. Latvala0
5.K. Meeke0
6.E. Evans0
7.A. Mikkelsen0
8.J. Melicharek0

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Subaru Impreza WRC 2007

WRC - Subaru Impreza WRC 2007

Sedam dana pre premijere na reliju Meksiko, Subaru je svetu predstavio novo reli čedo. Ispod malo promenjene spoljašnjosti krije se gomila tehničkih inovacija. Novi bolid u koga se polažu velike nade.

WRC - Subaru Impreza WRC 2007

Tehničari Subarua poseban akcenat su bacili na raspodelu težine, balans i što bolje prijanjanje za podlogu. Tako su dobili automobil koji više ne beži iz krivine prednjim delom kao stara Impreza. Novi su hladnjaci i interkuler, bolji je protok vazduha, a kompletan prednji deo je mnogo lakši za servisiranje. U suštini Subaru tehničari su ispravili greške sa predhodnog modela. Da Vas podsetimo, Subaru je nespremno dočekao odluku FIA da svi bolidi duži od 4m i 10cm mogu produžiti poluosovine za 15mm ( zbog čega su im iste često i pucale ). Isto važi i za zabranu ubrizgavanja vode u cilindre, zbog čeka su počeli problemi sa agregatom. Sve to bi sada trebalo biti sanirano i unapređeno.

WRC - Subaru Impreza WRC 2007

Što se spoljašnosti tiče, Subaru Impreza WRC 2007 se prepoznaje po novom prednjem spojleru koji je morao biti prilagođen novom hladnjaku. Hauba sada ima tri otvora ( nova su dva mala sa strane ), što je možda i najupečatljivija promena.

WRC - Subaru Impreza WRC 2007

Petter Solberg i Chris Atkinson sada imaju novu spravu koja je kako ističu plod bliske saradnje vozača, tehničara i dizajnera što je recept za dobar kranji proizvod. Da li su u pravu i koliko je nova Impreza bolja od starog modela imaćemo prilike da vidimo već za nekoliko dana. Neka se Ford i Citroen sada dobro zamisle, konkurencija je sigurno jača. Petar Janković - Automagazin

Test: Ford Fiesta Rally1 Hybrid WRC 2022 (VIDEO)

Test: Ford Fiesta Rally1 Hybrid WRC 2022 (VIDEO)

S obzirom da su proizvođači relativno kasno ušli u razvoj novog reli automobila najviše specifikacije, koji će nositi oznaku Rally 1, aktuelizovale su se specifikacije da će njihov start biti odložen. FIA ostaje pri stanovištu, da će novi WRC automobili biti spremni za start sezone 2022...

123456. . .388
Opel Astra (2022)
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0