AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally GB, poslednji reli sezone 2006

Rally GB, poslednji reli sezone 2006

Dosli smo do kraja ovogodisnjeg svetskog sampionata u reliju. Pobednici u kategoriji vozaca i konstruktora su poznati a Loeb je toliko dominirao da je svetu uspeo da dokaze da je isto toliko los biciklista koliko je dobar vozac. Ipak cuveni RAC ni ove godine sigurno nece biti dosadan. U WRC kategoriji svi su rastereceni obaveza i ocekuje se prava junacka borba bez timskih naredjenja. U pretnjama prednjaci mladi Hirvonen, a koliko je brz, i sto je mnogo bitnije da li je brzi od glavnog konkurenta ( u odsustvu Loeb-a ) Gronholma ostaje da vidimo.

Najzanimljivije ce sigurno biti u klasi JWRC, gde ce bukvalno sest vozaca odlucivati o sampionu u klasi "juniora". Vozaci Suzukija PG Anderson i Guy Wilks sigurno imaju najvece sanse, ali ima i onih koji ocekuju iznenadjenje u vidu Estonca Aavea. Jos jedna veoma bitna stvar za one koji prate svetsku reli scenu je povratak Toyote u WRC ali ovoga puta sa Corolom S2000 bolidom za cijim volan ce biti najmladji clan klana McRae, Alister. Automobil se odlicno pokazao u sampionatu Juzne Afrike a ovo je odlicna prilika da se izvrse testovi u Evropi pred narednu sezonu Jos samo da podsetimo da se reli vozi predstojeceg vikenda i da cemo se truditi da Vam prezentujemo najzanimljivija desavanja iz Velskih suma. Jankovic Petar - Automagazin

Kronos OMV Racing

Kronos OMV Racing

Prema pisanju belgijskog sajta turbomagazine.be Manfred Stohl i Daniel Carlsson sledece sezone nastupaju za Kronos Racing!
Game Over Aigner!

Game Over Aigner!

Igre su izgleda konacno zavrsene. Posle jednogodisnje avanture u najjacoj klasi pulen RedBull-a Andreas Aigner se vraca tamo gde mu je i mesto, u skolu.
Kraj ERC-a?

Kraj ERC-a?

Po svoj prilici poslednji dani Sampionata Evrope u reliju su pred nama. Nekada jak koliko i svetski, ERC je losom politikom FIA-e dospeo na najnize grane u istoriji, i veliko je pitanje koliko ce se vozaca takmiciti za titulu u sezoni 2007.
Henning Solberg ponovo u Ford-u

Henning Solberg ponovo u Ford-u

Ovih dana puno lepih vesti iz WRC-a kojima pridruzujemo i ovu. Henning Solberg ce u sezoni 2007 i 2008 ucestvovati na svim relijima za volanom Ford Focus-a.
Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Kompanija Mitsubishi potvrdila je svoj povratak na svetske reli staze. Mitsubishi Rally Team najavljuje ucesce na svih 12 trka Svetskog Reli Sampionata, koji ce biti odrzani na evropskom tlu. Jos jedna lepa vest za sve ljubitelje finske skole voznje jeste potvrda da ce jednim Mitsibishi Lancer WRC bolidom upravljati Toni Gardemeister...
RoC - Colin McRae:

RoC - Colin McRae: "Idem sa 100% svojih mogucnosti."

Na startu trke sampiona, koja pocinje 16. decembra na cuvenom Pariskom stadionu "Stade de France", okupice se cela plejada svetskih zvezda iz sveta autosporta. Bivsi reli sampion sveta i pobednik "Race of Champions" iz 1998-e, Colin McRae, najavljuje ravnopravnu borbu sa konkurentima i maksimalan angazman, iako se radi o skupu sampiona, gde je prvom planu zabavni karakter. Prema poslednjim informacijama, Jenson Button ce propustiti "Race of Champions" ....
Race of Champions 2006

Race of Champions 2006

Narednog vikenda imacemo priliku da gledamo jos jedno izdanje Race of Champion, popularnijeg kao ROC. Na Stade de France u Parizu okupice se krem svetskog auto-moto sporta i okusati se u direktnim okrsajima 1-na-1.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46