AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Henning Solberg ponovo u Ford-u

Henning Solberg ponovo u Ford-u

Henning Solberg ponovo u Ford-u

Ovih dana puno lepih vesti iz WRC-a kojima pridruzujemo i ovu. Henning Solberg ce u sezoni 2007 i 2008 ucestvovati na svim relijima za volanom Ford Focus-a.
Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Kompanija Mitsubishi potvrdila je svoj povratak na svetske reli staze. Mitsubishi Rally Team najavljuje ucesce na svih 12 trka Svetskog Reli Sampionata, koji ce biti odrzani na evropskom tlu. Jos jedna lepa vest za sve ljubitelje finske skole voznje jeste potvrda da ce jednim Mitsibishi Lancer WRC bolidom upravljati Toni Gardemeister...
RoC - Colin McRae:

RoC - Colin McRae: "Idem sa 100% svojih mogucnosti."

Na startu trke sampiona, koja pocinje 16. decembra na cuvenom Pariskom stadionu "Stade de France", okupice se cela plejada svetskih zvezda iz sveta autosporta. Bivsi reli sampion sveta i pobednik "Race of Champions" iz 1998-e, Colin McRae, najavljuje ravnopravnu borbu sa konkurentima i maksimalan angazman, iako se radi o skupu sampiona, gde je prvom planu zabavni karakter. Prema poslednjim informacijama, Jenson Button ce propustiti "Race of Champions" ....
Race of Champions 2006

Race of Champions 2006

Narednog vikenda imacemo priliku da gledamo jos jedno izdanje Race of Champion, popularnijeg kao ROC. Na Stade de France u Parizu okupice se krem svetskog auto-moto sporta i okusati se u direktnim okrsajima 1-na-1.
Subaru test Catalonia

Subaru test Catalonia

Ovih dana smo objavili slike sa testova Citroen-a i Ford-a iz Francuske, a da ne bi razocarali fanove Subarua evo nekoliko fotki iz Catalonia-e od pre nekoliko dana. A kako vidite nije im ( citaj Atkinson-u ) islo bas najbolje!
Opel Astra RallyD

Opel Astra RallyD

Na bazi Opel Astra-e Sport Hatch 1.9 CDTi, Triple Eight Race Engineering, za sledecu sezonu sprema Astra-u RallyD, dizel trkaca u grupi N sa 200KS.
Nova Impreza WRC 07

Nova Impreza WRC 07

Kako je priznao jedan od direktora WRC Subaru team-a, Paul Howarth, nova evolucija Impreze WRC ce imati debi najverovatnije na Mexico Rally-u, cetvrtom u sampionatu koji je pred nama.
Jennie-Lee u PWRC-u

Jennie-Lee u PWRC-u

Posle cuvene Michel Mouton malo se zena oprobalo u ulozi vozaca u reli sportu. Zadnjih godina u PWRC sampionatu bila je aktivna jedino Natalie Barrat. Ipak kako stvari stoje uskoro mozemo ocekivati pojacanja u vidu brze dame iz Svedske, Jennie-Lee Hermansson.
Duval i Kopecky zajedno u Skoda M2 Team-u

Duval i Kopecky zajedno u Skoda M2 Team-u

Sef First Motorsport-a Willy Collignon je blizu postizanja ugovora sa velikim sponzorom koji bi omogucio Duval-u ucesce na 12 relija sampionata, sto uz obecanu pomoc Skode Kopecky-om, obecava stvaranje jakog Skoda team-a.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46