AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Munchi's Ford Rally Team

Munchi's Ford Rally Team

Sledeće godine u WRC-u najverovatnije ce se pojaviti Munchi's Ford Rally Team...

Koliko je za sada poznato iza ovog projekta stoji argentinska fabrika sladoleda i Perez Companc ( cija je porodica vlasnik Munchi's-a ). Planirano je da se za volanom Focus-a 06 na relijima Monte Carlo i Norveska pojave Toni Gardemeister i Jari Matti Latvala, na deset relija sezone Perez Companc i Juan Pablo Raies, dok se jos uvek ne zna ko ce nastupiti na preostala cetiri relija sezone. Raies je relativno nepoznat vozac u svetskim reli krugovima a u Argentini i nemaju neko visoko misljenje o njemu kao vozacu. Ipak ima jednu veliku prednost, na suvozackom mestu mu sedi Perez-ov brat Jorge. Zna li ko bolji nacin kako doci do deset voznji vrhunskog automobila na deset relija WRC-a? Jankovic Petar - Automagazin

Petter uzvraća udarac

Petter uzvraća udarac

Ove sezone Petter Solberg će ponovo nositi broj 7 na bolidu. Norvežanin nije skrivao oduševljenje jer je sa istim brojem na vratima 2003-će godine osvojio titulu prvaka Sveta.
Sebastien Loeb ponovo na Le Mans-u

Sebastien Loeb ponovo na Le Mans-u

Trostruki svetski šampion u reliju se izgleda nameračio na pobedu i na najprestižnijoj trci izdržljivosti, 24 sata Le Mans-a. Ipak još jedan trofej u vitrini, posebno sa trke koja ima veličanstvenu istoriju i tradiciju nije na odmet.
Renault Clio R3 u Bugarskoj

Renault Clio R3 u Bugarskoj

Oduševljenje reli takmičara širom Evrope novim Renault-ovim Clio-m R3 nije zaobišlo ni naše komšije Bugare. Vicešampion bugarske u klasi N3 Todor Slavov, u sezoni 2007 nastupiće za volanom ovog atraktivnog automobila.
Novosti iz FIA-e

Novosti iz FIA-e

Predsednik Svetske reli komisije ( World Rally Comission ) Morrie Chandler predlaže novost u WRC-u od kojih se mnogima diže kosa na glavi!
Ukradena Impreza!

Ukradena Impreza!

Kako čoveku upropastiti Novu Godinu? Ima mnogo načina a jedan od njih je ukrasti mu Subaru Imprez-u WRC S10!
Timovi u sezoni 2007

Timovi u sezoni 2007

Na listi koju je objavila FIA za sada ima šest WRC timova koji će se boriti za bodove i titulu šampiona u sezoni 2007.
Doktor za sve!

Doktor za sve!

Posle relija na asfaltu i makadamu, Doktor je izgleda rešio da svoje vozačko umeće oproba i na snegu. Kako sada stvari stoje, velika je mogućnost da svestranog Italijana ponovo vidimo za volanom WRC bolida već na Norway Rally-u u februaru.
Nasmejani Norvežanin

Nasmejani Norvežanin

Kako li samo njemu polazi za rukom da skupi toliki novac? Ovo pitanje sebi postavljaju mnogi vozači i ljubitelji relija, a Henning Solberg se na to samo zagonetno smeška i planira sezonu 2007.
Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Richard Taylor, šef tima Subaru, izjavio je nema ništa od Subaru M2, bar za sada. -Trenutno smo se koncentrisali da napravimo jedan, ali vredan tim-, Izjavio je Taylor.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46