AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

Procitajte sta se desava pred sam pocetak relija u GB....

- Reli u Britaniji bice poslednji na kome ce Subaru tim nastaputi sa Pirelli pneumaticima. Posle 12 godina i 46 WRC pobeda, tri vozacke i tri titule konstruktora, BF Goodrich ce zameniti Pirelli koji su mnogi krivili za lose rezultate Subaru-a u poslednje vreme.

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

- Stohl do sada ima odlican ucinak na reliju GB ( sedmo, osmo i peto mesto u poslednje tri godine, plus dve pobede u PWRC-u ), i razumljivo velike ambicije ove godine. Austrijanac najuspesniju sezonu u WRC kategoriji sigurno bi voleo da zavrsi na cetvrom mestu u generalnom pasmanu sampionata, ali na putu ostvarenja te zelje stoji otkrovljenje ove sezone, mladi Spanac Dani Sordo. Ovaj dvoboj je jos jedan razlog vise da pratite ovaj reli.

- Kada smo vec kod Sorda, Spanac je na danas odrzanom shakedown-u ostetio svoj bolid udarcem u stenu, ali je ekipa mehanicara Kronos-a uspela da osposobi Xsaru tako da je ipak uspeo da odvoza "zagrevanje".

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

- Zalba P.G.Anderson-a komisiji FIA je odbijena. Naime Svedjaninu je oduzeto deset bodova osvojenih na reliju Turska nakon sto je "uhvacen" u intervenciji mehanicara na nedozvoljenom mestu posle zadnjeg brzinca. Anderson je naravno tvrdio da su sumnje neosnovane i da je mehanicar slučajno stajao pored auta sa rukama u dzepovima, ali komisija FIA-e je ostala dosledna prvobitnoj odluci. Tako ce se ipak o tituli u klasi JWRC odlucivati na stazi, a P.G. ce proiv sebe imati ni manje ni vise nego Jozef Beres-a, Urmo Aava-a, Guy Wilks-a, Patrick Sandell-a i Kris Meeke-a. Malo li je za dobru trku! Jankovic Petar - Automagazin

Sebastien Loeb ponovo na Le Mans-u

Sebastien Loeb ponovo na Le Mans-u

Trostruki svetski šampion u reliju se izgleda nameračio na pobedu i na najprestižnijoj trci izdržljivosti, 24 sata Le Mans-a. Ipak još jedan trofej u vitrini, posebno sa trke koja ima veličanstvenu istoriju i tradiciju nije na odmet.
Renault Clio R3 u Bugarskoj

Renault Clio R3 u Bugarskoj

Oduševljenje reli takmičara širom Evrope novim Renault-ovim Clio-m R3 nije zaobišlo ni naše komšije Bugare. Vicešampion bugarske u klasi N3 Todor Slavov, u sezoni 2007 nastupiće za volanom ovog atraktivnog automobila.
Novosti iz FIA-e

Novosti iz FIA-e

Predsednik Svetske reli komisije ( World Rally Comission ) Morrie Chandler predlaže novost u WRC-u od kojih se mnogima diže kosa na glavi!
Ukradena Impreza!

Ukradena Impreza!

Kako čoveku upropastiti Novu Godinu? Ima mnogo načina a jedan od njih je ukrasti mu Subaru Imprez-u WRC S10!
Timovi u sezoni 2007

Timovi u sezoni 2007

Na listi koju je objavila FIA za sada ima šest WRC timova koji će se boriti za bodove i titulu šampiona u sezoni 2007.
Doktor za sve!

Doktor za sve!

Posle relija na asfaltu i makadamu, Doktor je izgleda rešio da svoje vozačko umeće oproba i na snegu. Kako sada stvari stoje, velika je mogućnost da svestranog Italijana ponovo vidimo za volanom WRC bolida već na Norway Rally-u u februaru.
Nasmejani Norvežanin

Nasmejani Norvežanin

Kako li samo njemu polazi za rukom da skupi toliki novac? Ovo pitanje sebi postavljaju mnogi vozači i ljubitelji relija, a Henning Solberg se na to samo zagonetno smeška i planira sezonu 2007.
Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Richard Taylor, šef tima Subaru, izjavio je nema ništa od Subaru M2, bar za sada. -Trenutno smo se koncentrisali da napravimo jedan, ali vredan tim-, Izjavio je Taylor.
PWRC - Nikad jači!

PWRC - Nikad jači!

Bez veće medijske pažnje, podcenjen od strane mnogih, PWRC iz godine u godinu ipak opstaje kao "jeftina" alternativa WRC-u, dajući vozaču utisak da je blizu vrhunskog relija, ali ipak tako daleko.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46