AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Citroen C2 Junior Experience

Citroen C2 Junior Experience

Citroen je oduvek ulagao u mlade talente ( Loeb, Sola, Sordo ) a takva tendencija se nastavlja jos intenzivnije nakon danasnje objave Citroen press sluzbe. Od sledece godine u okviru JWRC sampionata vozice se i C2 Junior Experience, takmicenje koje ce biti potpuno pod okriljem FIA pravila za junior klasu ali pod posebnim potkroviteljstvom Citroena.

Tacnije timovi ce i dalje imati ogranicen broj mehanicara, starosna granica je 28 godina, nominacija sest od sedam predvidjenih rundi sampionata, itd. Takmicari ce moci da biraju izmedju dva bolida spremljena kod Citroen Sport-a, C2 S1600 i novi C2-R2. Sto je najvaznije stimulacija u vidu nagrada je vise nego fantasticna a izgleda ovako: - Ukoliko pobednik JWRC-a bude ucesnik C2 Experience-a dobija kao nagradu dve voznje WRC bolida - Ako ucesnik C2 Experience-a bude drugoplasirani u JWRC sampionatu nagrada je jedna voznja Citroena WRC. - I na kraju ako neko od vozaca C2 bude treceplasirani na kraju godine u klasi Juniora, imace cast da se prikljuci testovima Citroen-ovog WRC tima. Ima li primamljivijih nagrada za mlade takmicare od ovih? Ja mislim da je ovo vrednije od silnih para koje su im mogli ponuditi. Jedno je sigurno, iduce sezone mozemo ocekivati pravu navalu C2 na reli stazama sveta. Jankovic Petar - Automagazin

Ukradena Impreza!

Ukradena Impreza!

Kako čoveku upropastiti Novu Godinu? Ima mnogo načina a jedan od njih je ukrasti mu Subaru Imprez-u WRC S10!
Timovi u sezoni 2007

Timovi u sezoni 2007

Na listi koju je objavila FIA za sada ima šest WRC timova koji će se boriti za bodove i titulu šampiona u sezoni 2007.
Doktor za sve!

Doktor za sve!

Posle relija na asfaltu i makadamu, Doktor je izgleda rešio da svoje vozačko umeće oproba i na snegu. Kako sada stvari stoje, velika je mogućnost da svestranog Italijana ponovo vidimo za volanom WRC bolida već na Norway Rally-u u februaru.
Nasmejani Norvežanin

Nasmejani Norvežanin

Kako li samo njemu polazi za rukom da skupi toliki novac? Ovo pitanje sebi postavljaju mnogi vozači i ljubitelji relija, a Henning Solberg se na to samo zagonetno smeška i planira sezonu 2007.
Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Richard Taylor, šef tima Subaru, izjavio je nema ništa od Subaru M2, bar za sada. -Trenutno smo se koncentrisali da napravimo jedan, ali vredan tim-, Izjavio je Taylor.
PWRC - Nikad jači!

PWRC - Nikad jači!

Bez veće medijske pažnje, podcenjen od strane mnogih, PWRC iz godine u godinu ipak opstaje kao "jeftina" alternativa WRC-u, dajući vozaču utisak da je blizu vrhunskog relija, ali ipak tako daleko.
Kopecky - test pred Monte'07

Kopecky - test pred Monte\'07

Jedina uzdanica Škode u Šampionatu Sveta 2007, posada Jan Kopecky-Filip Schovanek dvodnevnim testovima kreće u pripreme za Monte Carlo Rally 2007.
Dakar Rally 2007

Dakar Rally 2007

Sve smo bliži 29-tom izdanju najpoznatijeg svetskog RallyRaid-a. 6-tog Januara 2007 kreće nova avantura.
Duval propušta Monte

Duval propušta Monte

Iako se njegovo ime nalazi na listi prijavljenih za prvi reli sezone 2007, Belgijanac Duval najverovatnije propušta Monte!
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46