AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

PWRC - Nikad jači!

PWRC - Nikad jači!

Bez veće medijske pažnje, podcenjen od strane mnogih, PWRC iz godine u godinu ipak opstaje kao "jeftina" alternativa WRC-u, dajući vozaču utisak da je blizu vrhunskog relija, ali ipak tako daleko.

PWRC - Nikad jači!

Kako se o samom takmičenju izjasnio Meeke, mogli ste da pročitate u jednom od prošlih tekstova (ovde ) a na žalost njegovo mišljenje dele mnogi vozači. Ali u nedostatku alternative, uz mogućnost da se ipak oprobaju na stazama gde i "veliki momci", i nadu da će ih neko primetiti i unaprediti, većina se ipak odlučuje za nastupe pre nego da takmičenja prate pored staze.

PWRC - Nikad jači!

Proslogodišnji pobednik Nasser Al-Attiyah slovi za favorita broj jedan, a ovih dana je uhvatio malo vremena pred Dakar da zajedno sa Prodrive-ovim test vozačem Pasi Hagstroem i neodlučnim Guy Willks-om oproba novu Impreza-u N12B. Za volanom Subaru-a biće i šampion Poljske Leszek Kuzaj kao i Rus Alexander Dorossinskiy.

PWRC - Nikad jači!

Mitsubishi ima malo brojniju "populaciju" vozača koju predvodi "perjanica" RedBull-a Aigner, medijska zvezda broj jedan, dok iza njega kaskaju imena kao Armindo Araujo šampion Portugala i fenomenalan vozač, i argentinski Tango team sa Marcos Ligato-m, Sebastian Beltram-om i Gabriel Pozzo-m. Iz Švetske stižu glasine o nastupu lepe dame Jennie Lee Hermansson ( o čemu je naš sajt takođe već pisao ovde ), a nećemo zaboraviti ni Fince Juha Haenninen-a i Aki Teiskonen-a. Iz Španije nam stižu još neproverene vesti o nastupima motociklističkog asa Alex Criville-a, koji je izgleda krenuo stopama mnogo popularnijeg Rossi-ja.

Kao što možete videti i dalje u PWRC-u preovlađuju dve marke, Mitsubishi i Subaru sa svojim modelima Lancer i Impreza. Ama baš niko se nije prijavio sa bolidima klase S2000 koja se od ove godine može bodovati za šampionat. Razlog je izgleda prost - IRC, takmičenje koje će imati mnogo veću TV minutažu i pažnju medija uopšte, zahvaljujući Eurosport-u. Druga stvar, nema nikoga ni od vozača iz našeg bližeg okruženja, Slovenaca, Hrvata i Bugara pre svih. Znači niko "blizak" da navijamo ( u nedostatku naših ). Ali, možda nas neko i iznenadi. Toliko za sada o PWRC-u, naravno da ćemo pratiti šta se dešava u klasi "običnih" automobila, a imena gore nabrojana sigurno najavljuju odlične borbe. Janković Petar - Automagazin

Petter uzvraća udarac

Petter uzvraća udarac

Ove sezone Petter Solberg će ponovo nositi broj 7 na bolidu. Norvežanin nije skrivao oduševljenje jer je sa istim brojem na vratima 2003-će godine osvojio titulu prvaka Sveta.
Sebastien Loeb ponovo na Le Mans-u

Sebastien Loeb ponovo na Le Mans-u

Trostruki svetski šampion u reliju se izgleda nameračio na pobedu i na najprestižnijoj trci izdržljivosti, 24 sata Le Mans-a. Ipak još jedan trofej u vitrini, posebno sa trke koja ima veličanstvenu istoriju i tradiciju nije na odmet.
Renault Clio R3 u Bugarskoj

Renault Clio R3 u Bugarskoj

Oduševljenje reli takmičara širom Evrope novim Renault-ovim Clio-m R3 nije zaobišlo ni naše komšije Bugare. Vicešampion bugarske u klasi N3 Todor Slavov, u sezoni 2007 nastupiće za volanom ovog atraktivnog automobila.
Novosti iz FIA-e

Novosti iz FIA-e

Predsednik Svetske reli komisije ( World Rally Comission ) Morrie Chandler predlaže novost u WRC-u od kojih se mnogima diže kosa na glavi!
Ukradena Impreza!

Ukradena Impreza!

Kako čoveku upropastiti Novu Godinu? Ima mnogo načina a jedan od njih je ukrasti mu Subaru Imprez-u WRC S10!
Timovi u sezoni 2007

Timovi u sezoni 2007

Na listi koju je objavila FIA za sada ima šest WRC timova koji će se boriti za bodove i titulu šampiona u sezoni 2007.
Doktor za sve!

Doktor za sve!

Posle relija na asfaltu i makadamu, Doktor je izgleda rešio da svoje vozačko umeće oproba i na snegu. Kako sada stvari stoje, velika je mogućnost da svestranog Italijana ponovo vidimo za volanom WRC bolida već na Norway Rally-u u februaru.
Nasmejani Norvežanin

Nasmejani Norvežanin

Kako li samo njemu polazi za rukom da skupi toliki novac? Ovo pitanje sebi postavljaju mnogi vozači i ljubitelji relija, a Henning Solberg se na to samo zagonetno smeška i planira sezonu 2007.
Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Richard Taylor, šef tima Subaru, izjavio je nema ništa od Subaru M2, bar za sada. -Trenutno smo se koncentrisali da napravimo jedan, ali vredan tim-, Izjavio je Taylor.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46