AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Dakar Rally 2007

Dakar Rally 2007

Sve smo bliži 29-tom izdanju najpoznatijeg svetskog RallyRaid-a. 6-tog Januara 2007 kreće nova avantura.

Dakar Rally 2007

Vozači automobila, motorcikala i kamiona okupiće se u Lisbon-u odmah nakon Nove Godine i započeti put dug tačno 8.696 kilometara od kojih je 5.010 protiv štoperice. Nakon petnaest dana cilj je naravno u Dakar-u. Kao i zadnjih godina najveća borba u klasi automobila vodiće se između ekipa Mitsubishi i Volkswagen. Japanski tim juriša na sedmu pobedu a imena kao Stephane Peterhansel, Joan "Nani" Roma, Luc Alphand i Hiroshi Masuoka govore sama za sebe.

Dakar Rally 2007

Sa druge strane nemački tim, sa novim turbo-dizel motorom u svom Tourag-u 2, naravno da ima planove da stavi tačku na dominaciju timova sa dalekog istoka. Mark Miller, Carlos Sainz, Ari Vatanen i Giniel de Villiers su oni koji taj zadatak moraju da ispune. Posle prošlogodišnjeg drugog mesta ( najboljeg i za VW i za jednog dizelaša ) apetiti su sigurno veliki.

Dakar Rally 2007

A drugi timovi? Schlesser je ponovo tu sa svojim Ford-Buggy-em, čuvena Jutta Kleinschmidt ovaj put vozi BMW kao i šampion PWRC-a Nasser Al Atiiyah, ali svi oni su daleko od favorita i samo čudo može da se desi da neko drugi osim timova Mitsubishi i VW završi na pobedničkom postolju. Janković Petar - Automagazin

Timovi u sezoni 2007

Timovi u sezoni 2007

Na listi koju je objavila FIA za sada ima šest WRC timova koji će se boriti za bodove i titulu šampiona u sezoni 2007.
Doktor za sve!

Doktor za sve!

Posle relija na asfaltu i makadamu, Doktor je izgleda rešio da svoje vozačko umeće oproba i na snegu. Kako sada stvari stoje, velika je mogućnost da svestranog Italijana ponovo vidimo za volanom WRC bolida već na Norway Rally-u u februaru.
Nasmejani Norvežanin

Nasmejani Norvežanin

Kako li samo njemu polazi za rukom da skupi toliki novac? Ovo pitanje sebi postavljaju mnogi vozači i ljubitelji relija, a Henning Solberg se na to samo zagonetno smeška i planira sezonu 2007.
Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Richard Taylor, šef tima Subaru, izjavio je nema ništa od Subaru M2, bar za sada. -Trenutno smo se koncentrisali da napravimo jedan, ali vredan tim-, Izjavio je Taylor.
PWRC - Nikad jači!

PWRC - Nikad jači!

Bez veće medijske pažnje, podcenjen od strane mnogih, PWRC iz godine u godinu ipak opstaje kao "jeftina" alternativa WRC-u, dajući vozaču utisak da je blizu vrhunskog relija, ali ipak tako daleko.
Kopecky - test pred Monte'07

Kopecky - test pred Monte\'07

Jedina uzdanica Škode u Šampionatu Sveta 2007, posada Jan Kopecky-Filip Schovanek dvodnevnim testovima kreće u pripreme za Monte Carlo Rally 2007.
Duval propušta Monte

Duval propušta Monte

Iako se njegovo ime nalazi na listi prijavljenih za prvi reli sezone 2007, Belgijanac Duval najverovatnije propušta Monte!
Monte Carlo Rally 2007 - Lista prijava

Monte Carlo Rally 2007 - Lista prijava

Iako zvanična lista prijavljenih treba da izađe 4. januara, organizatori relija Monte Carlo su danas objavili preliminarnu listu na kojoj se nalazi 49 posada od kojih je 19 sa WRC bolidima.
Corrado Fontana i Volkan Isik u ERC-u

Corrado Fontana i Volkan Isik u ERC-u

Konačno neke lepe vesti koje se tiču Šampionata Evrope. Italijanski vozač Corrado Fontana potvrdio je učešće u ERC-u. Fontana i suvozač Billy Casazza nastupiće u Fiat Punto-u S2000 spremljenom od strane tima Grifone, sa velikom podrškom FIAT-a.
Esapekka Lappi - Rally Sweden 2024
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46