AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Citroen C2 Junior Experience

Citroen C2 Junior Experience

Citroen je oduvek ulagao u mlade talente ( Loeb, Sola, Sordo ) a takva tendencija se nastavlja jos intenzivnije nakon danasnje objave Citroen press sluzbe. Od sledece godine u okviru JWRC sampionata vozice se i C2 Junior Experience, takmicenje koje ce biti potpuno pod okriljem FIA pravila za junior klasu ali pod posebnim potkroviteljstvom Citroena.

Tacnije timovi ce i dalje imati ogranicen broj mehanicara, starosna granica je 28 godina, nominacija sest od sedam predvidjenih rundi sampionata, itd. Takmicari ce moci da biraju izmedju dva bolida spremljena kod Citroen Sport-a, C2 S1600 i novi C2-R2. Sto je najvaznije stimulacija u vidu nagrada je vise nego fantasticna a izgleda ovako: - Ukoliko pobednik JWRC-a bude ucesnik C2 Experience-a dobija kao nagradu dve voznje WRC bolida - Ako ucesnik C2 Experience-a bude drugoplasirani u JWRC sampionatu nagrada je jedna voznja Citroena WRC. - I na kraju ako neko od vozaca C2 bude treceplasirani na kraju godine u klasi Juniora, imace cast da se prikljuci testovima Citroen-ovog WRC tima. Ima li primamljivijih nagrada za mlade takmicare od ovih? Ja mislim da je ovo vrednije od silnih para koje su im mogli ponuditi. Jedno je sigurno, iduce sezone mozemo ocekivati pravu navalu C2 na reli stazama sveta. Jankovic Petar - Automagazin

Petter uzvraća udarac

Petter uzvraća udarac

Ove sezone Petter Solberg će ponovo nositi broj 7 na bolidu. Norvežanin nije skrivao oduševljenje jer je sa istim brojem na vratima 2003-će godine osvojio titulu prvaka Sveta.
Sebastien Loeb ponovo na Le Mans-u

Sebastien Loeb ponovo na Le Mans-u

Trostruki svetski šampion u reliju se izgleda nameračio na pobedu i na najprestižnijoj trci izdržljivosti, 24 sata Le Mans-a. Ipak još jedan trofej u vitrini, posebno sa trke koja ima veličanstvenu istoriju i tradiciju nije na odmet.
Renault Clio R3 u Bugarskoj

Renault Clio R3 u Bugarskoj

Oduševljenje reli takmičara širom Evrope novim Renault-ovim Clio-m R3 nije zaobišlo ni naše komšije Bugare. Vicešampion bugarske u klasi N3 Todor Slavov, u sezoni 2007 nastupiće za volanom ovog atraktivnog automobila.
Novosti iz FIA-e

Novosti iz FIA-e

Predsednik Svetske reli komisije ( World Rally Comission ) Morrie Chandler predlaže novost u WRC-u od kojih se mnogima diže kosa na glavi!
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46