AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Skoda Fabia S2000

Skoda Fabia S2000

Reli tim Skode do danas je imao veoma neizvesnu buducnost. Jedino sto je bilo sigurno je podrska WRC timovima u sezoni 2007. Ipak glavesine Volkswagena dale su zeleno svetlo za razvoj potpuno novog S2000 projekta.

Naime sledece godine Cesi ce poceti sa razvojem bolida Fabia II S2000 koji ce svoj debi imati u sezoni '08, sto je posle najava potpunog povlacenja iz WRC sampionata vise nego dobra vest. Pre svega toga naravno mora biti predstavljen i model Fabia II. Predpremijera bice naravno u Ceskoj januara sledece godine, a glavni spektakl odrzace se na salonu u Zenevi. Jankovic Petar - Automagazin

Dakar 07 stage 6 - Gordon i Hummer prvi

Dakar 07 stage 6 - Gordon i Hummer prvi

Po treći put u karijeri, Amerikanac Robby Gordon pobeđuje na brzinskom ispitu Dakar rally-a. Iza njega sa zaostatkom od 17sec, ponovo odličan rezultat Jean-Louis Schlesser-a, dok je De Villiers na trećem mestu uspeo da pobedi Sainz-a za 25sec i smanji prednost Španca u generalnom plasmanu na nešto više od tri minuta.
Može biti samo jedan!

Može biti samo jedan!

Pomalo zbunjujuće vesti dolaze ovih dana od strane Mitsubishi-ja! Kako sada stvari stoje možda i vidimo jednog Lancer-a WRC 05 na reli stazama u Monte Carlo-u i Sweden-u.
Dakar 07 stage 5 - Ima li ko rešenje za Sainz-a

Dakar 07 stage 5 - Ima li ko rešenje za Sainz-a

Bez većih problema Španac, koji se za pojmove Dakar-a još uvek vodi kao neiskusan, pobeđuje na 325km dugom specijalnom ispitu od Ouarzazala-e do Tan Tan-a, 30sec ispred Peterhansel-a i 1m41s ispred klupskog kolege De Villiers-a.
Razočarenje !

Razočarenje !

Na žalost danas su se zvanično obistinile glasine da i pored najava neće biti Mitsubishi-ja u predstojećoj sezoni. Iako se nalaze na listi prijava, učešće Gardemeister-a i Al Quassimi-ja na relijima Monte Carlo i Sweden, pod velikim je znakom pitanja!
Marcus Gronholm razmišlja o kraju karijere

Marcus Gronholm razmišlja o kraju karijere

Tridesetosmogodišnji Finac, dvostruki reli šampion sveta, Marcus Gronholm, najavljuje povlačenja iz reli sporta, ukoliko u sezoni 2007 osviji titulu. Međutim, šef BP Ford Rally Team-a, Malcolm Wilson, tvrdi da će Gronholm završiti karijeru u Fordu, a to može biti za godinu, dve ili deset godina...
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46