AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

JRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

JRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

Kao što primećujete u klasi Juniora u nazivu nema više onog World, ali i dalje ovaj šampionat ima solidnih 17 prijavljenih posada.

JRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

Patrik Sandell će pokušati da odbrani titulu mada je veoma mala verovatnoća da će imati toliko uspeha u novoj sezoni jer je kompletnu "dozu" sreće iskoristio u 2006-toj godini. Glavnog konkurenta će sigurno imati u PG Andersson-u koji je jedan od retkih vozača iz elite JWRC-a koji je ostao u šampionatu. Ponovni nastup za Suzuki, PG-u će najverovatnije otvoriti i vrata WRC-a kada se japanski proizvođač uključi na najviši nivo reli sporta. Naravno ne treba podceniti i Čeha Martin-a Prokop-a ( koji se bori na dva fronta ) kao i Estonca Aava-u i slovačku nadu Josef-a Beres-a.

Kao i u PWRC-u brojevi dodeljeni ovom prilikom neće se menjati tokom sezone 2007. 31. Patrik Sandell (S) 32. Urmo Aava (EE) 33. Conrad Rautenbach (ZW) 34. Josef Beres (SK) 35. Martin Prokop (CZ) 36. Jaan Molder (EE) 37. Aaron Nicolai Burkart (D) 38. Michal Kosciuszko (PL) 39. Andrea Cortinovis (I) 40. Stefano Benoni (I) 41. Manuel Rueda Sanchez (E) 42. Aigar Pars (EE) 43. Vilius Rozukas (LT) 44. PH-Sport (F) 45. Suzuki Sport Europe (J) Per-Gunnar Andersson 46. World Rally Team Ireland (IRL) Shaun Gallager 47. TRT (I) Alessandro Bettega Janković Petar - Automagazin

Dakar 07 stage 8 - Sainz u problemima

Dakar 07 stage 8 - Sainz u problemima

Posle jednog dana pauze, Dakar rally je nastavljen etapom od Atar-a do Tichit-a u ukupnoj dužini od 626km od čega je 589km specijalni ispit. Južnoafrikanac De Villers je reli nastavio drugom uzastopnom pobedom i povećanjem prednosti u ukupnom poretku.
S2000 i u Britaniji

S2000 i u Britaniji

Prvi koji je objavio planove za predstojeći šampionat Britanije u reliju je bivši šampion, brat mnogo poznatijeg Mark-a, David Higgins. Toyota S2000 pripremljena od strane RED Team-a, biće vozilo kojim će David atakovati na novu titulu.
Honda Civic Type-R R3

Honda Civic Type-R R3

Posle Renault-a i njihovog Clia R3, JAS Motorsport u saradnji sa italijanskim MRT timom, priprema novu bombu na točkovima. Duo koji se sastoji od tjunera automobila za kružne trke ( JAS ) i iskusnog Mauro Nocentini-ja, koji dugi niz godina priprema automobile za reli (proslogodisnji Mitsubishi Lancer, koji je vozio Dimitar Iliev), sigurno će izroditi fantastičan automobil.
AvtoVAZ priprema Kalina-u Sport 1.4

AvtoVAZ priprema Kalina-u Sport 1.4

Lada Kalina Sport prvi put je predstavljena 2005-te godine. Prošle sezone je u Rusiji vožen na krugu Kalina Cup, a početkom ove AvtoVAZ planira homologaciju i za Kalina-u 1.4 i model 112 Coupe 1.6.
PWRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

PWRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

FIA je potvrdila listu timova i vozača koji će se, počev od relija u Švedskoj, u sezoni 2007 boriti za titulu u klasi Production. Na listi se nalazi ukupno 20 posada kojima su dodeljeni i startni brojevi koji se neće menjati tokom sezone.
WRC - Rally Norway lista prijava

WRC - Rally Norway lista prijava

Braći Solberg neće biti nimalo lako da ostvare svoja obećanja pred domaći reli! 25 WRC bolida od ukupno 79 posada, nalazi se na privremenoj listi prijava koja je objavljena juče.
Dakar 07 stage 7 - Promena na čelu!

Dakar 07 stage 7 - Promena na čelu!

Više nego uzbudljiv dan na Dakar Rally-u! Posle fenomenalne vožnje De Villiers pobedom konačno prelazi u vodstvo dok Sainz dan zadvršava kao trećeplasirani iza Peterhansel-a sa Mitsubishi-jem.
WRC - Xsara u žutom

WRC - Xsara u žutom

Paul Hembery, direktor Pirelli Competizioni, potvrdio je da će italijanski gigant podržati svog zemljaka Gigi-ja Galli-ja na relijima Sweden i Norway. P-Zero guma za sneg je i prošle godine mogla da se nosi sa BF Goodrich-om, pa je rukovodstvo Pirelli-ja uvidelo da sa Citroen Xsara-om imaju odličnu kombinaciju za dobar rezultat i još boju reklamu.
Jean-Pierre Nicolas postao menadžer IRC-a

Jean-Pierre Nicolas postao menadžer IRC-a

Novi serijal reli sporta, Intercontinental Rally Challenge (IRC), svoje redove pojačava sa velikim imenima svetskog reli sporta. Naime, Francuz Jean-Pierre Nicolas, nekadašnji WRC vozač i sportski direktor tima Peugeot Sport, postao je menadžer serijala...
BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46