AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

PWRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

PWRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

FIA je potvrdila listu timova i vozača koji će se, počev od relija u Švedskoj, u sezoni 2007 boriti za titulu u klasi Production. Na listi se nalazi ukupno 20 posada kojima su dodeljeni i startni brojevi koji se neće menjati tokom sezone.

PWRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

Najznačajnija imena su sigurno branilac titule Nasser Al-Attiyah, višestruki prvak Britanije, odlični Mark Higgins, vicešampion Fumio Nutahara i mladi Andreas Aigner. Zanimljivo da nema najavljenog tima iz Argentine dok će Martin Prokop voziti za Češki OMV. Andrej Jereb će po ovoj listi na Rally Sweden nositi broj 43.

Kompletna lista prijavljenih u klasi PWRC za sezonu 2007: 31. Toshihiro Arai (J) 32. Stuart Jones (GB) 33. Loris Baldacci (RSM) 34. Mark Higgins (GB) 35. Advan Piaa Rally Team (J) Fumio Nutahara 36. RRE Sports (FIN) Juho Hanninen 37. SYMS Rally Team 1 (J) 38. SMYS Rally Team 2 (J) Kristian Sohlberg 39. QMMF (QA) Nasser Al-Attiyah 40. Errani Team Group (I) Riccardo Errani 41. Subaru Poland Rally Team (PL) 42. Subaru Rally Team Russia (RUS) Alexander Dorosinskiy 43. OMV Bixxol Rally Team (A) 44. Motoring Club 1 (I) Fabio Frisiero 45. Motoring Club 2 (I) Francesco Trevisin 46. Mitsubishi Motors de Portugal SA (P) Araujo Armindo 47. Red Bull Rally Team (A) Andreas Aigner 48. Team Jordan (HKJ) 49. OMV Bixxol Rally Team CZ (CZ) Martin Prokop 50. Rally Team Olsberg (S) Janković Petar - Automagazin

Honda Civic Type-R R3

Honda Civic Type-R R3

Posle Renault-a i njihovog Clia R3, JAS Motorsport u saradnji sa italijanskim MRT timom, priprema novu bombu na točkovima. Duo koji se sastoji od tjunera automobila za kružne trke ( JAS ) i iskusnog Mauro Nocentini-ja, koji dugi niz godina priprema automobile za reli (proslogodisnji Mitsubishi Lancer, koji je vozio Dimitar Iliev), sigurno će izroditi fantastičan automobil.
AvtoVAZ priprema Kalina-u Sport 1.4

AvtoVAZ priprema Kalina-u Sport 1.4

Lada Kalina Sport prvi put je predstavljena 2005-te godine. Prošle sezone je u Rusiji vožen na krugu Kalina Cup, a početkom ove AvtoVAZ planira homologaciju i za Kalina-u 1.4 i model 112 Coupe 1.6.
WRC - Rally Norway lista prijava

WRC - Rally Norway lista prijava

Braći Solberg neće biti nimalo lako da ostvare svoja obećanja pred domaći reli! 25 WRC bolida od ukupno 79 posada, nalazi se na privremenoj listi prijava koja je objavljena juče.
Dakar 07 stage 7 - Promena na čelu!

Dakar 07 stage 7 - Promena na čelu!

Više nego uzbudljiv dan na Dakar Rally-u! Posle fenomenalne vožnje De Villiers pobedom konačno prelazi u vodstvo dok Sainz dan zadvršava kao trećeplasirani iza Peterhansel-a sa Mitsubishi-jem.
WRC - Xsara u žutom

WRC - Xsara u žutom

Paul Hembery, direktor Pirelli Competizioni, potvrdio je da će italijanski gigant podržati svog zemljaka Gigi-ja Galli-ja na relijima Sweden i Norway. P-Zero guma za sneg je i prošle godine mogla da se nosi sa BF Goodrich-om, pa je rukovodstvo Pirelli-ja uvidelo da sa Citroen Xsara-om imaju odličnu kombinaciju za dobar rezultat i još boju reklamu.
Jean-Pierre Nicolas postao menadžer IRC-a

Jean-Pierre Nicolas postao menadžer IRC-a

Novi serijal reli sporta, Intercontinental Rally Challenge (IRC), svoje redove pojačava sa velikim imenima svetskog reli sporta. Naime, Francuz Jean-Pierre Nicolas, nekadašnji WRC vozač i sportski direktor tima Peugeot Sport, postao je menadžer serijala...
Dakar 07 stage 6 - Gordon i Hummer prvi

Dakar 07 stage 6 - Gordon i Hummer prvi

Po treći put u karijeri, Amerikanac Robby Gordon pobeđuje na brzinskom ispitu Dakar rally-a. Iza njega sa zaostatkom od 17sec, ponovo odličan rezultat Jean-Louis Schlesser-a, dok je De Villiers na trećem mestu uspeo da pobedi Sainz-a za 25sec i smanji prednost Španca u generalnom plasmanu na nešto više od tri minuta.
Može biti samo jedan!

Može biti samo jedan!

Pomalo zbunjujuće vesti dolaze ovih dana od strane Mitsubishi-ja! Kako sada stvari stoje možda i vidimo jednog Lancer-a WRC 05 na reli stazama u Monte Carlo-u i Sweden-u.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46