AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Nasmejani Norvežanin

Nasmejani Norvežanin

Kako li samo njemu polazi za rukom da skupi toliki novac? Ovo pitanje sebi postavljaju mnogi vozači i ljubitelji relija, a Henning Solberg se na to samo zagonetno smeška i planira sezonu 2007.

Nasmejani Norvežanin

Ovih dana Henning-a ste mogli videti u pogonima M-Sporta u Velikoj BrItaniji gde je na potpuno novoj test stazi provozao svog Focus-a 06. O njegovom velikom ugovoru mogli ste na našim stranicama čitati ovde, a ovoga puta se radilo o upoznavanju sa novim bolidom i prilagođavanju na isti.

Nasmejani Norvežanin

Nadajmo se da Speedmonster, kako Henning-u tepaju u Norveškoj, neće praviti greške kao u delu sezone 2006, i da će konačno stići do pobedničkog postolja. Automobil za takav domet sada sigurno ima, sposobnosti i vozačkog umeća mu takođe ne nedostaje. Znači malo sreće, hladna glava, i nasmejani Henning može biti iznenađenje šampionata.

Nasmejani Norvežanin

Još samo da napomenemo da su u M-Sportu u isto vreme boravili J.P. Raies ( Munchi ) i Gareth MacHale koji takođe namerava da rentira ili čak kupi Focus-a WRC 06. Janković Petar - Automagazin

PWRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

PWRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

FIA je potvrdila listu timova i vozača koji će se, počev od relija u Švedskoj, u sezoni 2007 boriti za titulu u klasi Production. Na listi se nalazi ukupno 20 posada kojima su dodeljeni i startni brojevi koji se neće menjati tokom sezone.
WRC - Rally Norway lista prijava

WRC - Rally Norway lista prijava

Braći Solberg neće biti nimalo lako da ostvare svoja obećanja pred domaći reli! 25 WRC bolida od ukupno 79 posada, nalazi se na privremenoj listi prijava koja je objavljena juče.
Dakar 07 stage 7 - Promena na čelu!

Dakar 07 stage 7 - Promena na čelu!

Više nego uzbudljiv dan na Dakar Rally-u! Posle fenomenalne vožnje De Villiers pobedom konačno prelazi u vodstvo dok Sainz dan zadvršava kao trećeplasirani iza Peterhansel-a sa Mitsubishi-jem.
WRC - Xsara u žutom

WRC - Xsara u žutom

Paul Hembery, direktor Pirelli Competizioni, potvrdio je da će italijanski gigant podržati svog zemljaka Gigi-ja Galli-ja na relijima Sweden i Norway. P-Zero guma za sneg je i prošle godine mogla da se nosi sa BF Goodrich-om, pa je rukovodstvo Pirelli-ja uvidelo da sa Citroen Xsara-om imaju odličnu kombinaciju za dobar rezultat i još boju reklamu.
Jean-Pierre Nicolas postao menadžer IRC-a

Jean-Pierre Nicolas postao menadžer IRC-a

Novi serijal reli sporta, Intercontinental Rally Challenge (IRC), svoje redove pojačava sa velikim imenima svetskog reli sporta. Naime, Francuz Jean-Pierre Nicolas, nekadašnji WRC vozač i sportski direktor tima Peugeot Sport, postao je menadžer serijala...
Dakar 07 stage 6 - Gordon i Hummer prvi

Dakar 07 stage 6 - Gordon i Hummer prvi

Po treći put u karijeri, Amerikanac Robby Gordon pobeđuje na brzinskom ispitu Dakar rally-a. Iza njega sa zaostatkom od 17sec, ponovo odličan rezultat Jean-Louis Schlesser-a, dok je De Villiers na trećem mestu uspeo da pobedi Sainz-a za 25sec i smanji prednost Španca u generalnom plasmanu na nešto više od tri minuta.
Može biti samo jedan!

Može biti samo jedan!

Pomalo zbunjujuće vesti dolaze ovih dana od strane Mitsubishi-ja! Kako sada stvari stoje možda i vidimo jednog Lancer-a WRC 05 na reli stazama u Monte Carlo-u i Sweden-u.
Dakar 07 stage 5 - Ima li ko rešenje za Sainz-a

Dakar 07 stage 5 - Ima li ko rešenje za Sainz-a

Bez većih problema Španac, koji se za pojmove Dakar-a još uvek vodi kao neiskusan, pobeđuje na 325km dugom specijalnom ispitu od Ouarzazala-e do Tan Tan-a, 30sec ispred Peterhansel-a i 1m41s ispred klupskog kolege De Villiers-a.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46