AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Richard Taylor, šef tima Subaru, izjavio je nema ništa od Subaru M2, bar za sada. -Trenutno smo se koncentrisali da napravimo jedan, ali vredan tim-, Izjavio je Taylor.

Subaru WRC - Ništa od M2 tima!

Mnogi su se nadali da će i Subaru, po uzoru na Ford i Citroen, napraviti svoju "backup" ekipu i pružiti još nekom od vozača gladnih uspeha učešće u WRC-u. Taylor je priznao da su se mnogi interesovali i da će u budućnosti možda razmisliti o toj ideji, ali za sada SWRT ima pametnijeg posla. Verovatno će kao i ove sezone u angažmanu Prodrive-a biti nekih izleta u WRC, setimo se Arai-a i Rossi-ja, ali ništa više od toga. Janković Petar - Automagazin

S2000 i u Britaniji

S2000 i u Britaniji

Prvi koji je objavio planove za predstojeći šampionat Britanije u reliju je bivši šampion, brat mnogo poznatijeg Mark-a, David Higgins. Toyota S2000 pripremljena od strane RED Team-a, biće vozilo kojim će David atakovati na novu titulu.
Honda Civic Type-R R3

Honda Civic Type-R R3

Posle Renault-a i njihovog Clia R3, JAS Motorsport u saradnji sa italijanskim MRT timom, priprema novu bombu na točkovima. Duo koji se sastoji od tjunera automobila za kružne trke ( JAS ) i iskusnog Mauro Nocentini-ja, koji dugi niz godina priprema automobile za reli (proslogodisnji Mitsubishi Lancer, koji je vozio Dimitar Iliev), sigurno će izroditi fantastičan automobil.
AvtoVAZ priprema Kalina-u Sport 1.4

AvtoVAZ priprema Kalina-u Sport 1.4

Lada Kalina Sport prvi put je predstavljena 2005-te godine. Prošle sezone je u Rusiji vožen na krugu Kalina Cup, a početkom ove AvtoVAZ planira homologaciju i za Kalina-u 1.4 i model 112 Coupe 1.6.
PWRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

PWRC - Lista prijavljenih za sezonu 2007

FIA je potvrdila listu timova i vozača koji će se, počev od relija u Švedskoj, u sezoni 2007 boriti za titulu u klasi Production. Na listi se nalazi ukupno 20 posada kojima su dodeljeni i startni brojevi koji se neće menjati tokom sezone.
WRC - Rally Norway lista prijava

WRC - Rally Norway lista prijava

Braći Solberg neće biti nimalo lako da ostvare svoja obećanja pred domaći reli! 25 WRC bolida od ukupno 79 posada, nalazi se na privremenoj listi prijava koja je objavljena juče.
Dakar 07 stage 7 - Promena na čelu!

Dakar 07 stage 7 - Promena na čelu!

Više nego uzbudljiv dan na Dakar Rally-u! Posle fenomenalne vožnje De Villiers pobedom konačno prelazi u vodstvo dok Sainz dan zadvršava kao trećeplasirani iza Peterhansel-a sa Mitsubishi-jem.
WRC - Xsara u žutom

WRC - Xsara u žutom

Paul Hembery, direktor Pirelli Competizioni, potvrdio je da će italijanski gigant podržati svog zemljaka Gigi-ja Galli-ja na relijima Sweden i Norway. P-Zero guma za sneg je i prošle godine mogla da se nosi sa BF Goodrich-om, pa je rukovodstvo Pirelli-ja uvidelo da sa Citroen Xsara-om imaju odličnu kombinaciju za dobar rezultat i još boju reklamu.
Jean-Pierre Nicolas postao menadžer IRC-a

Jean-Pierre Nicolas postao menadžer IRC-a

Novi serijal reli sporta, Intercontinental Rally Challenge (IRC), svoje redove pojačava sa velikim imenima svetskog reli sporta. Naime, Francuz Jean-Pierre Nicolas, nekadašnji WRC vozač i sportski direktor tima Peugeot Sport, postao je menadžer serijala...
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46