AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Fiat Panda na reliju Dakar 2007

Fiat Panda na reliju Dakar 2007

Sutra kreće Dakar Rally 2007. Među gomilom nabudženih ljutih mašina naći će se i dva italijanska mališana Fiat Panda-e 4x4.

Fiat Panda na reliju Dakar 2007

Prijavljeni u klasi T2, u kojoj se nalaze automobili najsličniji putnim verzijama, Panda-e će voziti Miki Biasion i pobednik Dakara Bruno Saby. U pitanju su automobili opremljeni 1.3 MultiJet Turbodizel agregatima kombinovani sa šestostepenim manualnim menjačem. To znači da će se sa Saharom uhvatiti u koštac mašine sa 105KS pri 4500rpm i opremljene automatskim pogonom na sva četiri točka specijalno prerađenim za uslove koji malene Fiat-e očekuju. Ekspediciju upotpunjavaju jedan Fiat Sedici kao servisna podrška i tri Iveco kamiona sa opremom i tehničarima.

Fiat Panda na reliju Dakar 2007

Biasion, dvostruki svetski reli šampion ( 1988 i 1989 ) i osvajač dvostruke Dakar titule sa Iveco-m, zajedno sa timom Pandu je testirao u ekstremnim uslovima Lapland-a gde temperatura često zna da padne i ispod -40'C, u pustinjama zapadne Afrike, na Sierra Nevada-i pa su stizali sve do Himalaya! U suštini sjajna reklama za Fiat i njihovu Panda-u 4x4. Janković Petar - Automagazin

WRC - SuperRally pravilo ostaje nepromenjeno

WRC - SuperRally pravilo ostaje nepromenjeno

Iz FIA-e stižu problemi i samo problemi. Iako do starta nove sezone Šampionata Sveta u reliju ima samo jedan dan, postojale su nejasnoće oko ključnih pravila. Austrijski server motorline.cc objavio je informaciju da će po sistemu pravila SuperRally bodove dobijati najuspešnije posade pojedinačne etape, ali FIA u poslednjem trenutku zaključuje temu, a detalji vezani za ovo pravilo ostaju nepromenjeni...
WRC - Stohl pred novim izazovom

WRC - Stohl pred novim izazovom

Posle prvih 100 test kilometara posada Stohl/Minor je izjavila da im treba bar još 900 da bi se totalno uvozali u automobil. Manfred je izjavio da je Xsara automobil koji reaguje i na najmanji vozačev pokret i iziskuje mnogo snage. Kako privatni timovi nemaju privilegiju konstantnog testiranja, sama takmičenja će učiniti svoje.
Dakar stage 10 - Prva pobeda Al-Attyah-a

Dakar stage 10 - Prva pobeda Al-Attyah-a

Posle kazne od 42minuta zbog prebrze vožnje u Maroku, koja ga je koštala trećeg mesta u generalnom plasmanu, Naser donosi BMW-u prvu pobedu na Dakar brzincu. Odličan rezultat za odličnog Al-Attyah-a.
WRC - Gigi Galli sa Aimont Racing-om u sezoni 2007

WRC - Gigi Galli sa Aimont Racing-om u sezoni 2007

Posle objave Pirelli-ja da će pomoći Galli-ja na prva dva relija sezone danas je stigla vest da će Italijan voziti za Aimont Racing (u sezoni 2005 šampioni Italije), uz tehničku podršku PH Sport-a i sportskog odeljenja Citroen-a. Neki bi rekli, u poslednji čas!
WRC - Povratak otpisanih

WRC - Povratak otpisanih

Posle gomile špekulacija, pregovora i dogovora, Mitsubishi Motors-Motor Sports Ltd je objavio da će imati bar po dva Lancer-a na prva tri relija sezone plus Hanninen-a u Norveškoj. Neće biti nikakvog direktnog učešća samog Mitsubishi-ja i sve posade nastupaju po privatnoj osnovi.
Dakar 06 stage 9 - Mitsubishi na čelu, VW u problemu!

Dakar 06 stage 9 - Mitsubishi na čelu, VW u problemu!

Dok ovo pišem dva Touareg-a, koja su ceo reli diktirala tempo, još uvek nisu stigla na cilj u Nema-i. Lideru De Villiers već na 129-tom kilometru se zapalio automobil ( turbo konkretno ), dok je Sainz imao najbrže vreme sve do 325-tog kilometra, od 497 koliko ima ovaj brzinski ispit, kada je morao da stane zbog problema sa elektrikom. I jednog i drugog kamioni iz pratnje trenutno šlepaju ka cilju i veliko je pitanje da li će nastaviti takmičenje. Jedno je sigurno, pobeda je nestala u oblaku prašine i dima!
Dakar 07 stage 8 - Sainz u problemima

Dakar 07 stage 8 - Sainz u problemima

Posle jednog dana pauze, Dakar rally je nastavljen etapom od Atar-a do Tichit-a u ukupnoj dužini od 626km od čega je 589km specijalni ispit. Južnoafrikanac De Villers je reli nastavio drugom uzastopnom pobedom i povećanjem prednosti u ukupnom poretku.
S2000 i u Britaniji

S2000 i u Britaniji

Prvi koji je objavio planove za predstojeći šampionat Britanije u reliju je bivši šampion, brat mnogo poznatijeg Mark-a, David Higgins. Toyota S2000 pripremljena od strane RED Team-a, biće vozilo kojim će David atakovati na novu titulu.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46