AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Dakar Rally 2007 - Pobeda bez pobede

Dakar Rally 2007 - Pobeda bez pobede

Nakon petnaest dana iscrpljujuće vožnje završen je ovogodišnji Dakar Rally. Iako bez ijedne jedine pobede na brzinskim ispitima, Peterhansel i Mitsubishi su ispisali još jednu stranicu legende o avanturi zvanoj Dakar.

Dakar Rally 2007 - Pobeda bez pobede

VW se morao zadovoljiti pobedama na deset od ukupno petnaest etapa, Touareg sa dizel motorom je pokazao svoju snagu i brzinu ali je falilo onoga što je na Dakar-u presudno, izdržljivosti. Ali na greškama se kažu uči, a škola zna ponekad da bude izuzetno skupa. Baksuzni Al-Attyah je dobio još jednom penalizaciju, ovoga puta 90min, i sa četvrtog pao na šesto mesto. Legendarni Schlesser i njegov Buggy ponovo su na pobedničkom postolju iza dvojca Peterhansel-Alphand čime je francuska zastava obuhvatila sva tri mesta. Miler je četvrti kao najbolje plasirani VW, a Masuoka je na petoj poziciji sa Pajero-m.

Dakar Rally 2007 - Pobeda bez pobede

To je za ovu godinu bilo to. Možda nije pobedio najbolji i najbrži, ali istorija će pamtiti samo pobednike. Pajero je još jednom pokazao svoju snagu kada je najpotrebnije a nemački proizvođač će morati da sačeka sledeću godinu da bi pokušao da kruniše svoju nadmoć. Ovogodišnji Dakar me u mnogo čemu podseća na onu priču o kornjači i zecu, ali na kraju kao i svake godine pobednici su svi koji su stigli na cilj u Senegalu. Rezultati: 1. Stephane Peterhansel Mitsubishi Pajero/Montero 45hrs 53m 37s 2. Luc Alphand Mitsubishi Pajero/Montero +0hrs 07m 26s 3. J.L. Schlesser Schles-Ford-Raid +1hrs 33m 57s 4. Mark Miller Volkswagen Touareg +2hrs 10m 16s 5. Hiroshi Masuoka Mitsubishi Pajero/Montero +2hrs 44m 31s 6. Nasser Al-Attiyah BMW +3hrs 31m 59s 7. Carlos Sousa Volkswagen Touareg +5hrs 10m 54s 8. Robby Gordon Hummer +7hrs 04m 07s 9. Carlos Sainz Volkswagen Touareg +7hrs 25m 45s 10. Stephane Henrard Buggy-Volkswagen +8hrs 28m 29s Janković Petar - Automagazin

JRC - Suzuki predstavio svoj tim juniora

JRC - Suzuki predstavio svoj tim juniora

I pored priča da će Suzuki u JRC šampionatu ove godine imati samo jednog takmičara, Pored PG Andresson-a zvanično je potvrđeno i učešće Urmo Aava-e, dok je Čeh Pavel Valousek izgubio mesto u japanskoj ekipi...
WRC Monte Carlo Rally - Ostali!

WRC Monte Carlo Rally - Ostali!

Ovih dana uglavnom se pisalo i govorilo o fenomenalnoj premijeri Citroen-a, borbi za pamćenje između Atkinson-a i Hirvonen-a, Gronholm-ovoj nezainteresovanosti, lošem izboru guma od strane Solberg-a........Hajde da se ovoga puta pozabavimo onima koje ste retko mogli da vidite na TV snimcima sa relija.
Superautomobili u reliju

Superautomobili u reliju

U želji da privuku što više publike proizvođačima automobila i tjunerima na pamet padaju svakakve ideje. Tako se i na reli scenu polako uvlači nova klasa, GT.
WRC Monte Carlo - Atkinson bolji od Hirvonena

WRC Monte Carlo - Atkinson bolji od Hirvonena

Na ulicama Monte Carlo-a, na gumama za sneg bez spajkova, WRC asovi su mnogobrojnoj publici pruzili spektakl za pamćenje. Proklizavanja nisu dozvoljavala ni najmanje opuštanje i vozači su morali dobro da odrade posao na volanu ne bi li bezbedno stigli do cilja.
WRC Monte Carlo leg 3 - Loeb i Sordo, laganica!

WRC Monte Carlo leg 3 - Loeb i Sordo, laganica!

Reli se vozi do kraja i dok se ne završi ništa nije sigurno! Sutra je ostao još samo SS15, superspecijal u Monaco-u. Sumnja li neko da Citroen neće osvojiti prva dva mesta i perfektno započeti sezonu 2007? Ma, slavlje može da počne......
Dakar 07 Stage 14 - Het trik Sainz-a

Dakar 07 Stage 14 - Het trik Sainz-a

Treća uzastopna pobeda Sainz-a, i prve tri pozicije za VW na specijalnom ispitu, vesti su koje su obeležile današnji dan na Dakar rally-u. Sainz, De Villiers i Miller, to je redosled Touareg-a na SS14.
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46